La Torre de Sobrerroca es convertirà en un campament romà durant la fira de Santa Llúcia

Aquesta serà una de les noves escenes que incorporarà el Pessebre Vivent del Balç d’enguany, juntament amb les ja clàssiques de l’Anunciació de Maria, Sant Josep Fuster, etc. El soldats de la cúria faran un recorregut des del carrer Sobrerroca fins al Centre d’Interpretació on es portaran a terme els canvis de guàrdies.

imagen

La Fira de Santa Llúcia torna a la capital del Bages per donar la benvinguda al Nadal. Des de demà, divendres 12 de desembre, fins el diumenge 14, les paradetes amb productes típics d’aquestes dates ompliran la plaça Major, el dissabte, i la baixada de la Seu, el diumenge.

Els espais del centre històric també seran l’escenari de tot un seguit d’activitats com el caga tió, cantades de nadales, tallers, etc. que portaran el gaudi a petits i grans. I, a més, els botiguers sortiran al carrer amb productes nadalencs.

Una de les novetats d’enguany serà una nova escena del Pessebre Vivent del Balç, que tindrà lloc aquest cap de setmana, 13 i 14 de desembre de 5 a 8 de la tarda. Els Armats de Manresa transformaran la torre de Sobrerroca en un campament romà, amb tendes, sentinelles i l’atrezzo propi de l’antic imperi. Durant la recreaci&oacu te; els soldats de la legió seguiran un itinerari que anirà des del carrer Sobrerroca fins a l’entrada del centre d’Interpretació on efectuaran el canvi de guàrdia.

Un cop dins del carrer medieval s’hi podran trobar les escenes ja clàssiques com l’Anunciació de Maria, Sant Josep Fuster, la fonda, el mercat, el naixement de Jesús o el cau dels dimonis i algunes novetats com el quadre de la fugida d’Egipte i la incorporació d’animació a l’exterior del carrer amb el grup dels petits grallers dels geganters de Manresa, el grup de teatre La Central i l' escola Joviat.

La Fira de Santa Llúcia dóna la benvinguda al Nadal

Per la seva banda la Fira de Santa Llúcia s’obrirà demà divendres a les 5 de la tarda, a la plaça Major i fins a les 8 del vespre els cants i els concerts ompliran els porxos de l’Ajuntament de la ciutat de notes i color.

L’endemà, dissabte a les 11 del matí, la fira s’inaugurarà oficialment amb la passejada de la comissió i el seguici d’autoritats a la baixada de la Seu.

A la mateixa hora els nens podran fer cagar el tió gegant i solidari a la plaça Major, i a la tarda, a partir de les 4, hi haurà una altre sessió de garrotades sobre el tronc caganer. La canalla podrà bastonejar la soca a canvi d’un donatiu solidari que pot ser una peça de menjar. Com a novetat, aquest any caldrà recollir tiquet en una carpa situada a la Plaça Major.

A partir de les 5 de la tarda es podrà gaudir d’una cantada de nadales al carrer Sant Miquel mentre els porxos de l’Ajuntament acullen una degustació de cafè just dins de la campanya de Consum Conscient de Nadal. Més tar d, cap a les 7, el Grup de flautes del Conservatori Municipal de Música oferirà concerts de nadales a la Sala Gòtica de la Seu.

A la mateixa hora, però davant l’Ajuntament, l’espectacle infantil Pachamama farà fruir als més petits amb les seves cançons i recreacions, i a les 8, arribarà l’apoteosi final amb una xocolatada que farà les delícies de tots els menuts.

El diumenge, dia de tallers

La jornada dominical començarà amb dos tallers situats als porxos de l’Ajuntament, l’un mostrarà com decorar l’Arbre de Nadal amb cintes i l’altre ensenyarà a pintar cares nadalenques. Les activitats es duran a terme des de les 10 del matí fins a les 6 de la tarda, amb una petita interrupció durant l’hora de dinar.

Al llarg del dia també es podrà fer cagar el tió solidari, tant al matí com a la tarda, a la plaça Major. Aquest espai també acollirà, a les 12.30 del matí, els balls amb el Grup de dansa Cor de Catalunya. I a les 7 de la tarda hi haurà un concert benèfic a càrrec de l’Esclat Manresa a la Sala els Carlins.

Recórrer el nucli antic amb el carrilet turístic

Durant tot el cap de setmana es podrà viatjar en un trenet turístic que farà circuits circulars pel centre històric des de les 10.30 a la 13.30 del migdia i des de les 4.30 a les 8.30 del vespre.

El recorregut començarà a la pl. Europa i passarà per la muralla del Carme, passeig Pere III, Crist Rei, c. Guimerà, muralla del Carme, pl. Europa, Joc de la Pilota, c. Sobrerroca, passatge Amics, i acabarà al c. Carme. Farà parades al passatge Amics, pl. Europa, c. Guime rà i Teatre Kursaal. S’ha de recollir el tiquet al mateix carrilet i cal fer un donatiu de 50 cèntims.

A més a més, durant tots els dies de la Fira de Santa Llúcia hi haurà una mostra dels Pastorets a “Els Carlins” amb la visita del “Lluquet” i el “Rovelló”.

L’organització de la Fira de Santa Llúcia compta amb la col·laboració de: Comissió de la Fira Santa Llúcia, Associació de comerciants Sobrerroca, Plaça Major i voltants, Associació de comerciants carrer Nou, Associació de comerciants Born – La Plana, Grup de Dansa Cor de Catalunya, Conservatori Municipal de Música de Manresa, Parròquia de la Seu, Parc de la Sèquia, Casal Familiar Recreatiu Els Carlins, Carrefour Manresa, Creu Roja Manresa, Carrer del Balç, Fira Manresa, Consell Municipal de Solidarita t, Casa Flors Sirera, Esclat Manresa, Consum Manresa.

Programa d’activitats

Divendres 12 de desembre

- A les 17.00 h: Obertura de la Fira de Santa Llúcia a la plaça Major.
- De les 17.30 a les 19.00 h: Cantada de nadales als porxos de l’Ajuntament a càrrec de Creu Roja Manresa.

Dissabte 13 de desembre

- Fira de Santa Llúcia a la Baixada de la Seu (tot el dia).
- Tradicional ofrena de ciris de Santa Llúcia a la Seu (tot el dia).
- A les 11.00 h: Missa de Santa Llúcia a la Basílica de la Seu.
- A les 11.00 h: Cagada del tió Solidari a la plaça Major (cal recollir tiquet).
- A les 16.00 h: Cagada del tió Solidari a la plaça Major (cal recollir tiquet).
- A les 17.00 h: Nadales amb l’Esclat al carrer Sant Miquel.
- De les 17.00 a les 19.30 h: Campanya de Consum Consc ient de Nadal. Degustació de cafè just als porxos de l’Ajuntament.
- De les 17.00 a 20.00 h: Taller de flors: per cada mina una flor a la plaça Major.
- De les 17.00 a 20.00 h: Pessebre Vivent al Centre d’Interpretació del Balç, (preu 3 euros i menors de 8 anys gratuït).
- A les 18.00 h: Concert de Combo del Conservatori Municipal de Música a la plana de l’Om.
- De les 19.00 a les 19.30 h: Concerts de nadales a càrrec del Grup de flautes del Conservatori Municipal de Música de Manresa a la Sala Gòtica de la Seu.
- A les 19.00 h: Espectacle infantil Pachamama a càrrec del comerç Just i Solidaritat de l’Ajuntament de Manresa a la plaça Major.
- A les 20.00 h: Xocolatada per a tots els nens i nenes a la plaça Major

Diumenge 14 de setembre

- A les 10.00 h: Cagada del tió gegant solidari a la Pla& ccedil;a Major (cal recollir tiquet).
- De les 10.00 a les 12.00 h: taller de pintar cares nadalenques.
- De les 11.30 a les 13.30 h: Taller de l’arbre de Nadal amb cintes, als porxos de l’Ajuntament (gratuït i no cal inscripció prèvia).
- A les 12.30 h: Balls del Grup de Dansa Cor de Catalunya a la Plaça Major.
- A les 16.00 h: Cagada del tió gegant solidari a la Plaça Major (cal recollir tiquet).
- De les 17.00 a les 20.00 h: Pessebre Vivent al Centre d’Interpretació del Balç, (preu 3 euros i menors de 8 anys gratuït).
- De les 16.00 a les 18.00 h: Taller de pintar cares nadalenques.
- A les 18.00 h: S’explicaran “Contes d'aquí, d'allà i de més enllà”, a càrrec d'Alma i la Mar de Contes al vestíbul del Ajuntament.

Documents relacionats

  • imagen