El nou curs escolar arrenca a Manresa amb normalitat i torna a superar els 11.000 alumnes

Aquest curs es constatà una disminució d’alumnes al 2n cicle d’educació infantil i un increment de matrícula a secundària.

imagen

El curs escolar 2021-2022 ha arrencat avui amb normalitat als centres educatius de la ciutat Manresa, que un any més superarà els 11.000 alumnes. Les dades confirmen que avui 11.022 alumnes han arrencat les classes, dels quals 2.138 són alumnes d’educació infantil, 5.062 de primària i 3.822 de secundària.

A aquest total cal sumar 110 alumnes més de matrícula viva. És a dir,  infants i joves que s’han incorporat a la ciutat i d’altres que no van fer la preinscripció, i que es preveu s’incorporin durant aquesta mateixa setmana als cursos respectius, un cop finalitzin els darrers tràmits pendents.

Així mateix, a data d’avui hi ha peticions de 30 alumnes més que esperen a la darrera comissió de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que se celebrarà dilluns vinent, 20 de setembre, per a l’assignació de centres. Per tal d’atendre aquesta demanda, des de l’1 de setembre, l’OME està fent atenció presencial diària i s’han habilitat sistemes per poder fer la petició d’escolarització en format no presencial, via on-line.

Així doncs, a manca d’aquestes darreres assignacions i totes les que es vagin sumant a darrera hora, Manresa tindrà aquest curs amb seguretat un mínim d’11.162 alumnes, un 1% menys que el curs anterior, quan va haver-hi 11.301 alumnes. Aquest curs es constata  una disminució de matriculacions d’alumnes al 2n cicle d’educació infantil i un petit increment de matrícula d’alumnat de secundària. 

Millores a les escoles

Així mateix, l’Ajuntament de Manresa ha invertit durant aquest estiu 158.881,26 euros en reformes a centres escolars de la ciutat. El curs escolar 2021-2022 ha arrencat amb millores destacades en les instal·lacions gràcies a l'increment de la inversió.

Els treballs més destacats s'han destinat a millorar de l’enjardinament de l’Escola Bages; el condicionament del pati d’educació infantil de l’Escola Pare Algué; la reparació de la rampa d’accés per a vianants i la substitució de les finestres del gimnàs i reparació dels revestiments interiors de l’Escola Puigberenguer.

Les actuacions han inclòs també els treballs de pintura a diversos espais interiors de l’Escola Sant Ignasi; la reparació de la pista poliesportiva de l’Escola Serra i Hunter; una obra de preparació de l’espai d’ubicació d’un elevador salva escales i la reparació de la grada de fusta de la pista poliesportiva de l’Escola Valldaura; i l’enderroc del forjat de l’altell de la sala de professors de l’Escola d’Art.

Pel que a les actuacions de millora a les llars d’infants, s’ha canviat el parquet de la llar d’infants Petit Príncep i de la llar d’infants l’Estel; i s’ha remodelat l’espai de l’office per millorar el condicionament tèrmic de la llar d’infants La Lluna. 

 

Documents relacionats

  • imagen