El cantautor solsoní Roger Mas, protagonista del ‘Pessics de Vida’

El cantautor Roger Mas i Solé és el convidat d’aquest setembre del cicle ‘Pessics de Vida’, que organitzen la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, a través del Centre Cultural del Casino. Mas, que celebra 25 anys de carrera, conversarà amb el periodista Marc Serena i Casaldàliga.

imagen

Mas inicia estudis de música i instrument als 5 anys de la mà del seu avi, Joan Solé i Costa. Comença l'activitat artística als 12 anys com a clarinetista i saxofonista. A partir de 1994 investiga les diverses expressions musicals del món sota el mestratge de Luis Paniagua. L'any 1996, el Premi Èxit de Catalunya Ràdio representa el tret de sortida de la seva carrera com a cantautor.

Després de 25 anys de carrera i deu discos, Mas acaba de publicar Totes les flors’. L'onzè àlbum arriba en un moment de màxima creativitat en què l'artista ja té embastats els dos propers projectes. El cantautor explica que li agrada escriure i compondre cançons i també musicar poemes, però sobretot, “agafar el cotxe, carregar-hi la guitarra i voltar pel país cantant i explicant històries”.

La seva música està inspirada en tres pilars: les músiques modernes, la d'arrel i els sons ancestrals del món. En les seves lletres mescla la llengua del carrer, la literària i els parlars que es van perdent. Se l'ha considerat «la veu més bonica que ha donat mai la cançó catalana» (Mingus B. Formentor, La Vanguàrdia) i en els últims temps ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia, Uruguai, Sèrbia, els Estats Units, Hongria o el Brasil.

Ha estat guardonat amb més d'una vintena de premis i la seva discografia inclou els títols Les flors del somni (1997), Casafont (1999), En el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells (2001), dp (2003), Mística domèstica (2005), Les cançons tel·lúriques (2008), A la casa d'enlloc (2010) i Roger Mas i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona (2012).

L’entrevista es farà el dimecres 29 de setembre, a les 19 h, a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa en una modalitat que combina l’entrada presencial i la difusió de l’acte en directe per Internet a través del canal de Youtube de Manresa Cultura.  L’aforament a la sala és limitat. Per accedir-hi cal disposar d’invitació que es pot aconseguir en aquest enllaç https://kursaal.koobin.cat/pessicsdevisa-rogermas o de forma presencial a les taquilles del Kursaal.

 

El cicle compta amb la col·laboració de Regió7, Canal Taronja, Nació Manresa, DO Pla de Bages, Llibreria Parcir i Llibreria Rubiralta. 

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen