El Punt al Pati i el Punt el Campus reprenen la seva activitat als centres d’ensenyament de Manresa, adaptada a les mesures de la pandèmia

El Punt al Pati i el Punt al Campus són projectes impulsats des del Programa de Joventut amb l’objectiu de facilitar i apropar informació d’interès juvenil a l'alumnat dels centres d’ensenyament de la ciutat

imagen

A partir de la setmana vinent es reprèn l’activitat dels projectes El Punt al Pati i el Punt al Campus als centres d’ensenyament de Manresa, que s’adaptarà a les restriccions actuals preventives de la Covid-19.

El Punt al Pati i el Punt al Campus són dos projectes impulsats des del Programa de Joventut i en el cas del Punt al Campus també des de la regidoria d’Universitats de l’Ajuntament de Manresa a través d’El CAE. Són projectes de formació i serveis socioculturals que es desenvolupen als patis i vestíbuls dels centres d’ensenyament de la ciutat i que pretenen descentralitzar la tasca de l’Oficina Jove del Bages, per facilitar i apropar informació d’interès juvenil a les persones joves als seus espais més quotidians: els centres d’ensenyament secundari i les universitats.

Tot i les restriccions causades per a la pandèmia sanitària de la Covid-19, s’ha buscat un encaix per seguir desenvolupant la seva activitat. Enguany el Punt al Pati recupera la seva la periodicitat inicial, cada setmana amb tots els centres que hi participen. Aquests són: INS Guillem Catà, Ins Cal Gravat, INS Manresa Sis, INS Lluís de Peguera, Escola la Salle, INS Pius Font i Quer, Escola Joviat, Escola FEDAC Manresa, Escola Oms i de Prat i INS Lacetània.

Els últims quinze dies de setembre es durà a terme un passa-classes per donar a conèixer el projecte i l’Oficina Jove del Bages, així com els canals que poden fer servir els alumnes per posar-se en contacte amb aquest servei. També s’aprofitarà per conèixer i establir relació amb l’alumnat de cada centre, mitjançant la figura del corresponsal, que serà l’intermediari entre l’Oficina Jove del Bages (emissora d’informació) i la resta d’alumnes (receptors d’aquesta).

Durant aquest passa-classe es presentarà  a l’alumnat una dinàmica gamificada que s’ha creat des de l’Oficina Jove del Bages, per potenciar que el jovent conegui el servei del Punt al Pati i el que hi poden trobar. Si participen en el joc entraran en un sorteig d’una sessió de realitat virtual amb AFK Virtual Events de dues hores per a sis persones.

D’altra banda, el Punt al Campus persegueix els mateixos objectius i s’adapta al jovent d’edat universitària. Així doncs, es realitzen activitats de difusió, sensibilització i consulta a les universitats manresanes: UManresa-FUB i UPC Manresa-EPSEM. Enguany la intervenció del Punt al Campus es farà el primer i el tercer dimarts i dimecres de cada mes, al matí: de 10:45 a 11:15 h a la FUB i d’11:30 a 12 h a la UPC i a la tarda: de 17:45 a 18:15 h a la FUB i de 18:30 a 19 h a la UPC.

Les temàtiques i campanyes de sensibilització que es realitzaran aquest curs seran: Desmarca’t de la violència de gènere, Salut sexual, Tu esculls el que menges, Veus el que Beus?, Juntes ho podrem tot, N’esTIC assabentat, LGTBI la diversitat és riquesa i la Setmana sense fum. En el cas de les universitats, també es proporcionarà informació sobre habitatge, recerca de feina, mobilitat internacional, etc.

Puntualment es compta amb la presència de professionals especialistes per donar suport a les dinamitzadores habituals del projecte, per així poder resoldre més acuradament les consultes dels i les estudiants. També hi col·labora ocasionalment l’alumnat del Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turisme de l’IES Guillem Catà, per tal d’arribar a més persones i fer-ho més dinàmic.

Per tal de saber-ne més, podeu consultar al web de www.manresajove.cat  i www.campusmanresa.cat o contactar amb l’Oficina Jove del Bages, per correu a bages@oficinajove.cat, trucant al 93 877 13 60 o enviant un WhatsApp al 676 66 41 42.

 

Documents relacionats

  • imagen