Èxit de públic al pessebre vivent del Centre Històric de Manresa amb més de 1.700 visitants

Aquesta xifra significa un increment d’unes 300 persones en comparació amb l’any passat que aquest cap de setmana s’han immers en les escenes bíbliques recreades al carrer medieval del Balç. El certamen any rere any es millora i es consolida com una cita imprescindible de la fira de Santa Llúcia.

imagen

La tercera edició del pessebre vivent del Centre d’Interpretació del carrer del Balç ha acollit un total de 1.722 visites durant aquest cap de setmana. Aquesta xifra significa que unes 300 persones més que l’any anterior han gaudit de les recreacions bíbliques que cohabiten al carrer medieval per la Fira de Santa Llúcia.

D’aquestes 1.722 visites, 843 van ser el dissabte i 879 el diumenge. Igualment també s’ha constatat que algunes famílies han repetit tots dos dies i que 420 entrades van ser de nens menors de 8 anys.

Els responsables de l’acte valoren molt positivament l’afluència de públic que demostra que el pessebre vivent és una activitat que els ciutadans s’han fet seva durant aquestes dates i que una de les característiques que més s’aprecia és la seva proximitat. Així, petits i grans gaudeixen sobretot d’escenes com el mercat, on la quitxalla pot tocar els animals i els productes agrícoles.

Aquest certament, que compta amb el treball voluntari de més d’un centenar de persones que fan possible les recreacions, cada any millora, tant pel que fa a aspectes estructurals com creatius. Enguany s’ha adaptat l’accés a persones amb mobilitat reduïda i també ha incorporant novetats escèniques.

En aquesta edició el pessebre ha afegit quadres nous com la fugida a Egipte, una sinagoga i ha tret l’acció al carrer amb una escena exterior que ha transformat la Torres de Sobrerroca en un campament romà, on el soldats de la legió circulaven pel carrer Sobrerroca acompanyant els visitants fins el Centre d’Interpretació on es realitzaven els canvis de guàrdia.

Documents relacionats

  • imagen