El Grup de Tertúlies a la Cuina es compromet a finançar el premi Pare Ignasi Puig i Simon dos anys més

El premi, creat enguany per l’Ajuntament de Manresa destinat a la promoció i  difusió de la Manresa Ignasiana, es lliura dins del marc dels Premis Lacetània.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha signat un conveni de col·laboració amb el Grup de Tertúlies a la Cuinapel qual aquest es compromet a finançar durant dos anys més el Premi Pare Ignasi Puig i Simon, creat enguany per l’Ajuntament de Manresa dins l’àmbit dels Premis Lacetània.

El premi s’adjudica a un treball de recerca o de divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial emmarcat a l’entorn de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), de la seva canonització (1622), dels llocs de la ruta ignasiana de la ciutat o sobrela Manresadels segles XVI o XVII. L’entitat sense ànim de lucre, que té la voluntat de realitzar activitats de col·laboració en la difusió dela Manresa Ignasianaamb motiu de l’efemèride dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat, dotarà el premi amb

D’aquesta manera, l’entitat finança el premi durant tres anys —del 2014 al 2017—, amb la possibilitat de renovar l’acord amb l’Ajuntament, un cop acabat el període.  Enguany el premi es va lliurar el 28 de novembre al treball titulat ‘Les petjades del pelegrí a Manresa’, de Jordi Simon i Vilarasau.

El premi duu el nom del sacerdot de la companyia de Jesús, professor, investigador i savi divulgador dels coneixements científic, i autor de diverses publicacions sobre Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

Documents relacionats

  • imagen