Demà es talarà un pollancre al parc infantil del carrer Sant Joan d'en Coll

El motiu és la caiguda d'una de les branques, d'uns 15 cm de diàmetre per 6 metres de llargada, el dia 13 de maig, fet que va crear una situació de risc.

imagen

Demà, dimecres 17 de desembre, es talarà un pollancre de grans dimensions al parc infantil del carrer de Sant Joan d'en Coll. Aquesta mesura es pren amb motiu de la caiguda d'una branca d'uns 15 cm de diàmetre per 6m de llargada,  que va tenir lloc el passat 13 de maig a la tarda ,i fet que va generar una situació de perill.

La inspecció efectuada a l’arbre afectat, posterior a l’accident, va establir que el trencament de la branca es va deure a un unió feble entre dues branques codominants, amb l'agreujant que en la zona d'intersecció, s’hi han detectat podridures.  

La caiguda de la branca forma part d’un procés natural en els arbres d'aquesta espècie, que són arbres de ribera amb creixements molt grans i una fusta molt tova, i que sovint, i de manera natural, presenten podridures que en comprometen l'estabilitat. Tenint en compte les grans dimensions de l’exemplar i la zona on està ubicat —un parc infantil— es considera que el risc d'accident és alt.

Per aquest motiu s’ha pres la decisió de talar l’arbre i substituir-lo per un de nou (que es plantarà durant la campanya d’hivern) d'una espècie més adequada a aquest espai i que no presenti riscos. El nou exemplar serà una Koelreuteria paniculata, un arbre de fulla caducifòlia, de capçada en forma de para-sol i de creixement relatiu, uns 7 metres.

Documents relacionats

  • imagen