Manresa celebra una nova edició de l’activitat “Camins Escolars” per fomentar que els infants vagin a escola de forma autònoma

En l’edició d’enguany s’ha celebrat a les escoles  Ítaca, FEDAC, Puigberenguer i Les Bases. El regidor d’Ensenyament i Universitats Josep Gili Prat ha participat en l’acte a l’escola  Ítaca, acompanyant l’alumnat des del carrer Sant Cristòfol, per tal de promoure que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma.

imagen

Manresa ha celebrat aquest divendres, 22 d’octubre, l’activitat de “Camins escolars”, tot i que la data acordada al municipi és el dia 24  d’octubre, aquest any en ser un dia festiu s’ha avançat a divendres.


“Camins escolars” es tracta d’un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l’espai públic i els hàbits de mobilitat en el que, d’una banda, es condicionen un conjunt d’itineraris còmodes, agradables i segurs que permeten als infants i a les seves famílies realitzar els trajectes casa-escola en modes ecomovibles i, d’una altra, es desenvolupen un conjunt d’accions pedagògiques i ciutadanes que busquen transformar l’entorn del barri en un espai amable i sensibilitzar i conscienciar implicant a tota la comunitat (infants, pares/mares, mestres, veïns, institucions locals, comerciants, associacions de barri, etc.).


Aquesta iniciativa que pretén promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l’escola a peu i de forma autònoma és una estratègia educativa que fomenta l’educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat, aquesta activitat s’emmarca dins els objectius i les línies d’educació del Pla Educatiu d’Entorn.


L’activitat s’ha dut a terme a partir de les 8.40 h del matí a les escoles Ítaca i FEDAC. El regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat ha participat del recorregut  a l’escola Ítaca, pioners en el treball dels Camins escolars, on ha acompanyat el trajecte de l’alumnat des del carrer Sant Cristòfol fins a l’arribada a l’escola situada a la carretera del  Pont de Vilomara, 131-141.


Pel que fa a l’escola FEDAC, la trobada ha estat a la plaça Catalunya  i l’alumnat de 6è han anat fins a l’escola situada al carrer Nou de Valldaura 19-21. Aquests alumnes, un cop identificat l’itinerari per arribar fins al centre, faran el traspàs a tot l’alumnat de l’escola. Així mateix, totes les etapes del centre treballaran i elaboraran productes finals que tinguin un impacte concret en l’entorn i en resposta a algun dels ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, per tal de garantir un futur millor per a tothom. L’alumnat que ha participat d’aquesta activitat, acompanyats per mestres del centre i pares i mares voluntaris, han identificat els camins escolars amb diverses pancartes amb el logotip dels Camins escolars. 


Val a dir que l’escola l’Espill que ha participat de l’activitat en totes les edicions que s’han fet fins ara no ha pogut participar enguany de l’activitat per les obres que s’estan efectuant al Pont de Ferro.


L’escola Puigberenguer ha participat de l’activitat conscienciant i informant les famílies que arriben amb cotxe com han d'aparcar i a quina velocitat han de circular pel camí escolar i, alhora, han ensenyat a les famílies i els infants per on han de passar de forma segura.


L’escola Les Bases, per la seva part, i com cada divendres, han realitzat el projecte “Bicibús” que té com a objectiu principal promoure un canvi cap a la mobilitat sostenible davant l'emergència climàtica.

Documents relacionats

  • imagen