"La Experiencia interior" de Thomas Merton, la propera lectura del Club de Lectura Espiritual

El Club de Lectura Espiritual engega el pròxim 26 d’octubre amb “La Experiencia interior” de Thomas Merton reflexionant sobre la vida contemplativa.

imagen

El Club de Lectura Espiritual  forma part dels  clubs de lectura oferts per la Biblioteca del Casino de Manresa, «Manresa 2022 Transforma» col·labora amb el Club de Lectura Espiritual des de l’any 2019. Es tracta d’un espai on es reuneixen persones per llegir i intercanviar opinions amb altres lectors, combinant d’aquesta manera el plaer de la lectura i el de la conversa al voltant d’un llibre.

La coordinació del Club de Lectura Espiritual va a càrrec de la teòloga Adelaide Baracco Colombo (Dra en Teòlogia), que dona les pautes per saber entrar en la lectura de cada llibre amb més confiança. Aquest club té com a objectiu esdevenir un espai de lectura, reflexió i debat al voltant de l’espiritualitat i la teologia, dos àmbits especialment rics pel que fa a les grans preguntes de l’ésser humà, afavorint el creixement i el benestar personals i la cohesió social.

 

Thomas Merton

Thomas Merton, nascut el 31 de gener de 1915, monjo trapenc, és una de les figures rellevants que van arribar al catolicisme després d'haver professat una fe religiosa diferent. La seva va ser una experiència religiosa i espiritual molt singular, per la seva intensitat i profunditat, la qual cosa es percep de manera tangible en la seva enorme producció intel·lectual: més de 60 llibres, entre assaig, poesia i prosa, dedicats als drets civils i a la llibertat, a l'ecumenisme, al diàleg interreligiós i a la pau. Thomas Merton va morir el 10 de desembre de 1968 a Bangkok, amb casi 53 anys.

 

"La Experiencia interior"

“La Experiencia interior” fou l'últim llibre de Thomas Merton  i explora el significat i la pràctica diària de la contemplació, sent la seva obra més completa sobre el tema. Editada amb tota fidelitat per un expert en Merton, crea un pont entre les primeres obres de l'autor sobre la contemplació, de clara inspiració catòlica, i les posteriors, en les quals adopta una postura més eclèctica.

Aquest llibre posa de manifest el seu creixent interès per les tradicions orientals de meditació i espiritualitat, sobretot per la tradició budista, que van influir notablement sobre el seu pensament i escrits en l'última dècada de la seva vida. L'experiència interior no sols suposa una transcendental presentació del millor ensenyament que existeix sobre la contemplació i la meditació, sinó que a més mostra com es practica la contemplació en la vida quotidiana.

 

Fonts:

 Editorial Planeta

Artícle “THOMAS MERTON. “ABRIÓ HORIZONTES NUEVOS PARA LA IGLESIA”

Documents relacionats

  • imagen