Manresa estrena panells informatius del servei de bus urbà dins l'estació de Renfe

El panell permet conèixer el temps real d’espera dels propers busos i evitarà a les persones usuàries fer esperes innecessàries a les parades quan al carrer faci fred o calor.

imagen

Manresa ha posat en funcionament avui a l’interior de l’estació de tren de Rodalies (Renfe) una pantalla informativa que dóna conèixer el temps d’espera del servei de transport públic urbà de Manresa. Aquesta solució tècnica té l’objectiu d’informar a les persones usuàries a l’hora de prendre la decisió d’anar directament a la parada de bus urbà o esperar-se una estona a l’interior de l’estació, una millora que sobretot pot ser útil a l’hivern o a l’estiu.

A la presentació d’aquest nou servei d’informació hi ha assistit el regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit; la tècnica de mobilitat, Queralt Torres, el director de Bus Manresa, Francisco Ledesma; el director executiu de Segalés, Antoni Jiménez; el supervisor comercial de Renfe, Ángel Segovia; i  Mònica Capablo, de Capmar (l’empresa desenvolupadora del producte).

El dia 1 de desembre passat es va millorar la freqüència del servei de la línia 8 Perimetral - Estacions, passant de 18-20 minuts a 15 minuts en laborables lectius. Aquesta línia connecta l’estació de tren de Rodalies amb bona part de la ciutat: zona universitària, estacions de FGC, estació d’autobusos i centres sanitaris com el Centre Hospitalari,la ClínicaSantJosep i Sant Joan de Déu.

D’altra banda, el servei de tren de Rodalies té freqüències irregulars aproximadament cada 30 minuts. Aquest fet feia necessari donar informació sobre el temps d’espera del servei de bus urbà de la ciutat que fa parada a l’estació (L8 perimetral- estacions), per tal que l’usuari percebi una coordinació entre serveis.

Per això, s’ha millorat en primer lloc la freqüència del servei de bus i s’ha arribat a un acord amb el servei de Rodalies, que ha autoritzat a l’Ajuntament de Manresa, per  instal·lar aquesta pantalla informativa. Així mateix, l’usuari que fent ús de les targetes integrades arriba en tren i vol agafar el servei de bus urbà de la ciutat, L8, que fa parada a la plaça de la Reforma, disposa de la informació real del temps d’espera i de la sortida dels dos busos següents. Cal remarcar que fent ús de les targetes integrades, si es va en tren, el cost del transport públic urbà és gratuït per l’usuari. També es va incorporar una cartellera amb els horaris i les parades del recorregut de la línia 8.

Properament també es preveu la instal·lació d’una pantalla amb els horaris de sortida del bus de la línia 5 Sant Pau- Viladordis, així com el panell informatiu corresponent a les parades i els horaris del seu recorregut.

S’instal·laran nous panells de forma progressiva

A partir d’aquesta primera implantació, progressivament s’aniran instal·lant més panells informatius a les parades principals de la ciutat. Alguns aniran instal·lats directament a marquesines i d’altres en suports especials.

L’empresa subministradora que ha desenvolupat aquest producte és Capmar, que conjuntament amb Manresa Bus implantarà aquest nou servei d’informació a l’usuari. El sistema consta d’un monitor de 42 polzades de leds que es situa a l'interior de l'estació. En un primer moment donarà informació de temps d'arribada de busos i un plànol de situació de la parada. En aquests moments s’està preparant un vídeo que s’emetrà també en aquest monitor per donar informació del servei de transport públic de la ciutat i en concret de la línia 8.

Documents relacionats

  • imagen