Convocat el 14è premi fotogràfic Memorial Modest Francisco

Els participants poden lliurar les seves fotografies fins al dia 30 de desembre.  El premi té dues modalitats: Tema lliure i tema “El Nen”

imagen

Arriba la catorzena edició del premi de fotografia que du el nom d’aquest fotògraf manresà que va ser Modest Francisco i Erill (Manresa 1932 – 1999). La primera convocatòria es va fer el 2001 i es va repetir anualment fins la sisena edició, a partir de la qual va passar a tenir una periodicitat biennal.

 

El premi va començar com una iniciativa de Carme Serra i Torres (vídua de Modest Francisco), l’Ajuntament de Manresa i el Museu de Manresa, amb el suport de Foto Art Manresa i de la Federació Catalana de Fotografia. Dissortadament Carme Serra va morir l’any passat i amb aquesta nova convocatòria del premi, les institucions implicades  aposten per la continuïtat i volen tenir Modest Francisco i Carme Serra molt presents en el record.

 

Amb el temps hi ha hagut petites modificacions dels temes del concurs: els dos primers anys va ser tema únic i obligat “el Nen”, després s’hi va incorporar una convocatòria de tema lliure. Des de la 6a edició, de 2006, la convocatòria va passar a ser biennal i es premien dues modalitats que són: “Tema lliure” i “El Nen”. En la modalitat de tema lliure es donen 3 premis (de 500, 400 i 300 euros) i en la modalitat “El Nen” hi ha un únic primer premi de 600 euros. La dotació econòmica dels premis és a càrrec de l’Ajuntament de Manresa. Tots els premiats reben a més a més una medalla obra de Ramon Oms.

 

En el cas de la convocatòria del tema “El Nen”, temàtica molt apreciada tant per Modest Francisco com per la seva esposa Carme Serra, hi ha la condició que els treballs que s’hi presentin siguin en blanc i negre i no hi hagi tractament digital de la imatge. La convocatòria de tema lliure no té aquestes restriccions. Les obres guanyadores s’incorporen al fons del Museu de Manresa.

 

Els participants poden lliurar les seves fotografies fins al dia 30 de desembre. Les obres presentades a l’edició d’aquest any, després d’haver passat un procés de selecció, s’exposaran a l’Espai 7 del Centre Cultural el Casino, del 14 al 30 de gener de 2022. El lliurament de premis i l’acte inaugural es farà el dia 14 de gener a la mateixa sala d’exposicions.

 

Per a conèixer les bases del concurs cliqueu AQUÍ.

 

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen