L'Ajuntament de Manresa rebrà 913.000 euros del programa de foment de l’ocupació local aprovat avui per la Diputació de Barcelona

La Junta de Govern de la corporació provincial destina 60 milions d’euros a aquest nou programa que dona al consistori manresà 547.807,20 euros per la línia de suport a  l’ocupació local i 365.204,80 per la de suport a la reactivació econòmica local.

L’Ajuntament de Manresa rebrà 913.012 euros del programa complementari de foment de l’ocupació local que ha aprovat avui la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona per contribuir a la generació d'ocupació a la demarcació.

El president de la corporació provincial, Salvador Esteve, ha anunciat aquest migdia que el programa tindrà una dotació total d’uns 60 milions d'euros i ha avançat que, amb aquesta iniciativa, 7.500 persones es podran inserir al mercat de treball.

Les persones que se'n beneficiaran han d'estar inscrites a plans locals d'ocupació i, en alguns casos, seran persones amb un informe previ dels serveis socials municipals. La durada de la seva contractació serà de sis mesos.

El programa consta de dues línies: una de suport al foment de l'ocupació local, amb una dotació de 36 MEUR, que té per objecte contribuir a la contractació i/o nomenament de personal aturat o desocupat mitjançant el finançament dels plans locals d'ocupació; i una altra de suport a la reactivació econòmica local, dotat amb 24 MEUR, destinat al finançament d'obres de manteniment, reparació i conservació d'infraestructures i edificis d'ús general, lloguers, arrendaments financers i adquisicions de materials i subministraments, entre d'altres, que tinguin la consideració de despesa corrent.

L’Ajuntament de Manresa rebrà, inicialment, 547.807,20 euros per la línia de suport a  l’ocupació local i 365.204,80 per la de suport a la reactivació econòmica local. Segons ha anunciat la Diputació, els ens locals tenen fins al 27 de febrer de 2015 per acceptar els ajuts concedits o redistribuir-los entre les dues línies. 

Precisament, aquest dimarts el govern municipal ja va advertir en la presentació del projecte de pressupost de l'Ajuntament de Manresa que portarà al Ple d'aquest vespre que les xifres estaven pendents d'incorporar una partida provinent de la Diputació de Barcelona.