L'Ajuntament de Manresa, Gest!, Fundació "la Caixa" i les universitats signen l’acord de col·laboració per la 5a edició del premi Iniciatives empresarials al Bages

En aquesta edició s’atorgaran 13.000 euros en ajuts, dels quals Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, lliurarà un total de 7.000 euros per premiar i incentivar projectes empresarials d’emprenedors al Bages. Hi haurà també quatre premis complementaris, dotats per la FUB i la UPC, consistents en beques d’estudis de postgrau/màster en l’àmbit de l’empresa i en concepte d’ajut al desenvolupament i prototipatge del projecte guanyador.

imagen

L'Ajuntament de Manresa, l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!, Fundació "la Caixa", la Fundació Universitària del Bages (FUB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han signat el conveni de col·laboració per a la convocatòria de la 5a edició del premi Iniciatives empresarials al Bages.

L’acte de presentació han tingut lloc aquest matí  a l’Ajuntament de Manresa amb l’assistència de l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia; el president de l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!, Josep Sinca Cura; el director territorial de Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana Ribalta; el director general de Fundació Universitària del Bages (FUB), Valentí Martínez Espinosa; el director de Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Pere Palà Schonwalder; la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz Mas; i el vicepresident de Gest!, Josep Maria Sala Rovira.

La signatura d’aquest conveni té la voluntat de continuar incentivant qualsevol classe de projecte empresarial d’emprenedors a la comarca del Bages que aporti la suficient entitat per a ser reconegut, potenciat, finançat i, si cal, acompanyat, per al desenvolupament de la seva activitat.

El valor dels premis destinats en aquesta edició serà d’un total de 13.000 euros, dels quals   Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank,  lliurarà 7.000 euros per premiar els millors projectes empresarials que en aquesta edició s’atorguen en dues línies de dotació de premis: 5.000 euros per al projecte guanyador en activitat iniciada i 2.000 euros per a projectes sense activitat iniciada.

A més, hi haurà quatre premis complementaris -dos premis dotats per la FUB i dos per la UPC-. Per part de la FUB hi haurà dos premis per a les dues línies (activitat iniciada i no iniciada)  consistents en dues beques de 1.500 euros en concepte de beca d’estudis de Postgrau/Màster en l’àmbit d’empresa, del Centre Internacional de Formació Continua del Campus Manresa de la UVIC-UCC. Per part de la UPC, hi haurà dos premis per a les dues línies (activitat iniciada i no iniciada), consistent en ajuts de 1.500 euros en concepte d’ajut al desenvolupament i prototipatge del projecte guanyador, que s’haurà de desenvolupar a les instal·lacions de l’EPSEM en els 6 mesos posteriors al lliurament del premi. 

 

Al guardó s’hi poden presentar tot tipus de projectes, tant de nova creació com en funcionament, siguin persones físiques o de qualsevol tipus de persona jurídica. La data límit de recepció dels projectes és el dia 31 de març del 2022. La documentació s’ha de facilitar per correu electrònic (3295@caixabank.com) o bé de manera personal en qualsevol oficina de CaixaBank de la comarca del Bages.

L’organització del premi correspon a l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!, que donarà a conèixer les bases del concurs els pròxims dies a la seva web  www.gestcat.cat i preveu fer públic el guanyador i l’acte de lliurament durant el mes de maig de 2022, en el marc de la Setmana de l’Emprenedoria.

Cinc anys donant suport a projectes emprenedors

Enguany se celebra la cinquena edició del premi. Al llarg de les quatre edicions anteriors s’han concedit 40.000 euros en ajuts adreçats projectes emprenedors. En total s’han presentat 66 projectes de 13 sectors diferents: Enginyeria, e-commerce, restauració, disseny, software, salut, suport familiar, serveis, agricultura ecològica, cooperatius, educació, entre altres.

Des de Gest!, es valora de forma important “l’esperança que els projectes presentats serveixin d’exemple i motivació al conjunt d’emprenedors per portar a bon port les seves idees creadores, per incrementar l’activitat empresarial al territori”.

 

Documents relacionats

  • imagen