L’Ajuntament de Manresa inicia la segona fase de la renovació dels punts de llum del Passeig de la República

Aquest estiu, ja es van canviar 9 punts de llum entre la Plana de l’Om i la plaça Llissach. Ara es completaran els treballs fins a la plaça de la Reforma. L’actuació global a tot el carrer ha tingut un cost de prop de 36.000 euros.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana la segona fase de la renovació dels punts de llum del Passeig de la República, que consisteix en la retirada de l’enllumenat anterior –de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP)– i en la col·locació de noves lluminàries LED.

 

El canvi permetrà una millora considerable del nivell lumínic del carrer i una uniformitat en tot el vial. Permetrà també un estalvi anual (ja que la tecnologia LED és energèticament més eficient) i una reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera. L’actuació global (comptant les dues fases) ha tingut un cost de 35.911,49 euros (iva inclòs).

 

La primera fase es va executar al juliol i va consistir en la substitució de 9 punts de llum, entre la Plana de l’Om i la plaça Llisach. La segona fase, que s’ha iniciat aquesta setmana, permetrà completar l’actuació fins a la plaça de la Reforma, amb la substitució de 12 lluminàries més. La majoria de nous punts de llum ja s’han pogut instal·lar.

 

Amb tot, la crisi mundial de subministraments ha provocat que quedi pendent el canvi de 3 projectors (dos situats en pals de fusta al costat de la plaça de la Reforma i un situat a la columna metàl·lica al costat de la plaça Llisach). Així, els treballs es conclouran tan bon punt arribin aquests materials.

Documents relacionats

  • imagen