Manresa rep el màxim reconeixement a la transparència i a la qualitat de la informació municipal que concedeix la UAB

L'alcalde, Valentí Junyent, ha recollit el Segell Infoparticipa de mans de la vicepresidenta de la Generalitat, Joan Otega, en un acte que ha tingut aquest dilluns al vespre al Palau de Pedralbes. Manresa és un dels 20 municipis catalans que han aconseguit un 100%, la màxima puntuació.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha rebut aquest dilluns al vespre de mans de la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, el Segell Infoparticipa, la màxima distinció creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per premiar la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, en un acte que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona. 

Manresa és un dels 20 municipis catalans que han aconseguit un 100%, la màxima puntuació, en l'última avaluació realitzada a finals de novembre. El resultat s'obté a partir de l'avaluació de les webs municipals a partir de 41 preguntes bàsiques sobre qui son els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana.

En l’anterior edició, que va tenir lloc el març passat, Manresa ja va ser reconeguda amb el Segell Infoparticipa perquè complia un 95% dels indicadors, després d'una millora notable en relació a l'anterior avaluació del maig de 2013, quan va obtenir el 71%.

La millora dels estàndards de transparència comunicativa dels webs municipals es tradueix en un augment dels reconeixements dels 48 guardons concedits el 2013 als 77 d'enguany. En aquest acte, 67 ajuntaments han rebut el Segell, i també s’han lliurat una Menció i nou Reconeixements a altres ajuntaments que, tot i haver fet un esforç, no han assolit el màxim nivell exigit. 

Manresa i altres 19 municipis han assolit una puntuació del 100% d'indicadors positius, tot i que d'aquests només nou tenen més de 50.000 habitants: Castelldefels, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mollet del Vallès, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Tarragona.

El Segell Infoparticipa és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB que es basa en els resultats d’avaluar aquestes pàgines a partir de 41 preguntes bàsiques sobre qui son els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana. Els resultats es publiquen al Mapa Infoparticipa www.mapainfoparticipa.com, georeferenciats i amb uns colors per a fer-los comprensibles a tothom.

Documents relacionats

  • imagen