L'Ajuntament de Manresa dedica el calendari institucional del 2015 a Manresa Ciutat Amiga de la Gent Gran

La distribució de les 4.000 còpies que s’han editat s’ha iniciat aquesta setmana i tots els ciutadans que el vulguin podran recollir-lo a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a la planta baixa de l’edifici consistorial de Plaça Major, 1.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha començat a distribuir el calendari institucional del 2015, que està dedicat a Manresa Ciutat Amiga de la Gent Gran. La iniciativa, impulsada per la regidoria de Gent Gran i realitzada pel departament de Comunicació del consistori, té com a objectiu fer visible que la ciutat de Manresa està integrada a la Xarxa de Ciutats amigables amb la gent gran des del setembre de 2011, després de rebre el reconeixement de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El fet de convertir-se en Ciutat Amiga de la Gent Gran implica, entre d’altres qüestions,  assumir el compromís de pensar la ciutat des de la perspectiva d’edat, incorporant àmbits que abasten des de la comunicació i la informació fins els edificis i els espais públics; passant per l’habitatge, el civisme, els serveis socials, la salut, els transports, la mobilitat, el respecte, la inclusió social, la xarxa social o el teixit associatiu.

El calendari recorda que, per aquest motiu, l’Ajuntament de Manresa ha realitzat una diagnosi de la ciutat i ha elaborat un Pla d’Acció. En aquest procés, s’ha tingut en compte el punt de vista de la gent gran i s’ha fomentat la seva implicació, mitjançant la celebració de grups focals i de processos participatius.

Precisament, les imatges del calendari recullen –mes a mes- algunes de les accions previstes en aquest Pla d’Acció, que compta amb la supervisió de l’OMS i i la implicació d’entitats ciutadanes i del Consell Municipal de Gent Gran.

Les 4.000 còpies que s’han editat del calendari s’han començat a repartir aquesta setmana i els ciutadans que el vulguin poden passar a recollir-lo per l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) a la planta baixa de l’edifici consistorial de Plaça Major, 1.

Documents relacionats

  • imagen