Es donen a conèixer les formacions musicals seleccionades pel Programa de Suport a la Creació 2022

Un total de 116 grups de Catalunya rebran ajudes d’aquest programa que promou la Cases de la Música, que té el suport de l’Ajuntament de Manresa. El 50% de les propostes triades compten amb dones a les seves files.

imagen

Aquest dijous s’han donat a conèixer les formacions musicals que han estat seleccionades pel Programa de Suport a la Creació 2022 de Cases de la Música, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, en una roda de premsa que ha comptat amb la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols, el director de la Casa de la Música de Manresa, Dani Castellano, i amb Berta Jàtiva, component de MayOneDay, una de les formacions becades.

 

En total, seran 116 els grups de Catalunya que es podran beneficiar de les ajudes, que es reparteixen en diferents línies d’actuació: participació i pla d’acompanyament a dos dels cicles professionals més importants d’arreu Catalunya —el Mercat de Música Viva de Vici la Fira Mediterrània de Manresa—, la creació de videoclips, l’enregistrament de maquetes en estudi, la producció de directes o l’actuació en els diferents escenaris locals del projecte KM.0 (Manresa, Lleida, Gironès, Terrassa i Mataró). A més a més, en aquesta edició s’hi ha afegit dues noves ajudes. D’una banda, l’elecció del Grup Casa de la Música 2022, un projecte d’acompanyament a una proposta musical valorat en 10.000 euros. I d’altra banda, la gravació d’un directe en el format “lives”, anomenat RAW Sessions.

 

D’entre tots els seleccionats, les formacions musicals de la Catalunya Central que han estat becades pel Programa de Suport a la Creació són 14: Dog Teeth (Manresa), Oniria (Manresa), Paunezz (Igualada), SDP509 (Artés), Gemm Sol (Solsona), Red Pèrill (Igualada), EiGi (Manresa), Nèctar (Igualada), MyOneDay (Manresa), Sufragio Universal (Igualada), Bluebell Duet (Manresa), Carles Viarnès (Igualada), Lasta Zanco (Cervera) i POV (Sant Quirze de Besora).

 

La xarxa de les Cases de la Música és el projecte social i musical en xarxa a Catalunya, un model de gestió cultural pioner a Europa, en què entitats privades i administracions públiques treballen conjuntament per promoure la formació, la creació, els concerts i la difusió de música moderna a Catalunya. Un projecte compartit per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Manresa i la Sala Stroika.

Documents relacionats

  • imagen