Manresa 2022 inicia el repartiment a totes les cases del programa de commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi a la ciutat

El programa presenta novetats destacades respecte de la primera versió que es va fer a finals d’any, amb la incorporació de grups com Love of Lesbian o del cantant Ramon Mirabet. A més a més, el Fòrum Internacional d’Espiritualitat ‘Cruïlla de Camins’ —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— es farà finalment el novembre.

imagen

Després de l’acte inaugural celebrat aquest dissabte 29 de gener, Manresa 2022 es prepara per encarar un any ple d’actes i activitats. Per recollir-les totes, s’ha editat una segona i definitiva versió del programa, que incorpora novetats rellevants.

 

Una de les més destacades és el concert que farà Love of Lesbian el pròxim 30 d’abril al Palau Firal, en col·laboració amb les Cases de la Música. Les entrades anticipades es posaran a la venda avui, 1 de febrer, a les 12 del migdia, a través de la plataforma www.codetickets.com. Tenen un preu de 38 euros per al públic general i de 28 euros per als joves i infants d’entre 9 i 16 anys. Per als menors de 8 anys serà gratuït.

 

També s’incorpora al programa Ramon Mirabet, que s’afegeix al cartell del cicle de concerts Sons del Camí, al costat d’artistes com Noa, Ginestà o l’Orfeón Donostiarra.

 

Respecte de la primera versió del programa, hi ha un canvi rellevant pel que fa al Fòrum Internacional d’Espiritualitat ‘Cruïlla de Camins’. Finalment, es farà del 28 al 30 de novembre. La trobada reunirà joves de diferents països i figures destacades del camp del coneixement i el pensament, que abordaran el debat sobre el canvi climàtic posant el focus en la transformació de les ciutats en espais sostenibles. La implicació de Religions for Peace Internacional, amb seu a Nova York, permetrà comptar amb la participació multireligiosa de més de 90 països i amb el lideratge de la doctora Azza Karam, secretària general de l’organisme.

 

El nou programa s’ha editat en dues versions: una resumida que rebran tots els ciutadans de Manresa a les seves bústies, i una versió més extensa que estarà disponible a l’Oficina de Turisme de Manresa (Plaça Major, 10) i a equipaments culturals de la ciutat.

 

 

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

 

El programa, que conté més de 40 accions i 100 activitats, està distribuït en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaquen les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb els ja esmentats Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp, l’Escolania de Montserrat o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

 

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte.

 

 

De Manresa al món

 

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar  per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

Documents relacionats

  • imagen