L'alcalde reivindica 'l'esperit emprenedor dels fundadors de la Caixa de Manresa', en la commemoració dels 150 anys de la seva fundació

L’acte s'ha celebrat a l’Espai Plana de l’Om, on també s'ha clos  l’exposició que mostrava material de l’antiga caixa d’estalvis, inaugurada el passat 28 de desembre. 

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assistit avui a l’acte commemoratiu del 150è aniversari de la fundació Caixa Manresa, que ha tingut lloc a l’Espai Plana de l’Om. L’entitat, fundada el 8 de gener de 1865, va desaparèixer l’any 2010 arran de la fusió amb les Caixes de Tarragona i de Catalunya, a tan sols cinc anys de poder celebrar l’aniversari del segle i mig d’història.

A l’acte, conduit pel gestor cultural, Pep Garcia; també hi han assistit el regidor de Cultura, Joan Calmet; el regidor d’Hisenda, Josep M. Sala; i el representant dels ex treballadors de l’entitat d’estalvi, Pere Garcia.

Al seu torn de paraules, l’alcalde ha dit que aquest acte ha de servir per recordar l’esperit emprenedor dels fundadors de Caixa Manresa, un esperit que històricament han tingut les comarques d’interior, i per posar en valor tot el que va suposar  l’entitat i el compromís amb la ciutat i amb el territori.

L’advocat i historiador de l’economia catalana, Francesc Cabana, ha pronunciat una breu conferència on ha repassat la història i l’evolució del sistema de caixes català, del que ha destacat el seu compromís amb el territori on estaven ubicades, i sobretot el sentit de responsabilitat social.

Aquesta commemoració ha sorgit de la iniciativa d’un grup d’extreballadors, encapçalats per Pere Garcia, l’ex responsable de màrqueting de l’entitat, que ha rememorat el paper dela Caixaper Manresa i pels treballadors, “érem com una gran família i era una escola de vida".

L’acte també ha tancat l’exposició inaugurada el passat 28 de desembre, que mostrava material històric de l’antiga Caixa d’Estalvis de Manresa. El material, cedit per la fundació de l’entitat —la Fundació Catalunya-La Pedrera— a la ciutat el juliol de 2013, es conserva actualment a l’arxiu Comarcal del Bages.

Documents relacionats

  • imagen