El cicle Quinze Vint-i-dos celebra la seva 5a edició amb tres nous diàlegs artístics al voltant de la transformació

Per començar el cicle, el 12 de novembre tindrà lloc una sessió especial al Claustre del Museu de Manresa amb la participació de més de 10 artistes de Manresa i el Bages presents en anteriors edicions del cicle.

 

imagen

­­­­­­­­­­­El cicle Quinze Vint-i-dos ofereix diàlegs creatius a través de la música i les arts escèniques entre artistes de diferents disciplines, que s’esdevenen per primer cop i davant del públic, sempre sense un assaig previ, interaccionant a l’instant i creant un espectacle al mateix temps que el públic l’està veient. El pròxim mes de novembre aquest festival artístic de petit format arriba a la cinquena edició amb tres sessions que seran els dissabtes 12, 19 i 26 de novembre a les 19.00 h.

Per a celebrar-ne el 5è aniversari, l’obertura d’enguany serà un espectacle de creació i improvisació amb la participació de la majoria d’artistes de Manresa que han passat per les seves quatre primeres edicions en un emplaçament especial, el Claustre del Museu de Manresa, un espai essencial de la Manresa ignasiana, en el qual s’adequarà l’espai escènic amb una carpa feta a partir d’un globus aerostàtic. Aquest primer diàleg entre música, dansa, teatre i circ,  tindrà lloc el 12 de novembre, i comptarà amb la cantant Celeste Alías, els músics Dan Arisa, Joan Mas i Viviana Salisi, les ballarines Ariadna Guitart, Laura Isanta i Nàdia Pesarrodona, els actors Dani Ledesma i Tàtels Pérez, i els artistes de circ Marc Ene i Anna Larrañaga.

A continuació, se celebraran dos diàlegs més, els dies 19 i 26 de novembre i de nou a l’Espai Manresa 1522, l’emplaçament original d’aquest cicle. El primer serà un diàleg entre la pintura, la música i el circ, amb la pintora Lourdes Fisa, la pianista Laia Masramon i la contorsionista Marina Benítes. I en l’última sessió, dialogaran la música i la dansa amb el duet format per la cantant Marta Valero i el pianista David Martell i el ballarí Guillem Ripoll.

L’eix temàtic de les creacions artístiques, com no podia ser d’una altra manera, serà la transformació, el camí i el procés de canvi  i, segons cada diàleg, també l’esforç, la curiositat i les complicitats que requereix aquesta transformació.

Les entrades per a cadascun dels diàlegs ja estan a la venda a través del web manresa2022.cat o bé, presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa, amb un preu de venda anticipada de 8 € i de 12 € a taquilla.

El cicle Quinze Vint-i-dos va néixer el 2018 per dotar l’Espai Ma nresa 1522 d’una oferta cultural i artística complementària a la seva activitat habitual, per tal de difondre el centre d’interpretació – ubicat al convent dels Predicadors i un dels espais més freqüentats per Ignasi de Loiola fa 500 anys –,  i per donar major difusió al projecte «Manresa 2022 Transforma», per mitjà de la interacció de la música, la dansa, el circ, la poesia, el teatre, la pintura, etc. Així, amb aquest cicle, l’Espai Manresa 1522 ha acollit una desena de diàlegs creatius entre artistes manresans i de fora donant lloc a experiències artístiques i de transformació úniques i irrepetibles.

El programa

 

  • TRANSFORMACIÓ#1

DISSABTE 12 NOVEMBRE

19.00 H

CLAUSTRE DEL MUSEU DE MANRESA

Disciplines: Música, dansa, circ i teatre

Tema: La transformació i les complicitats, l’intercanvi i el diàleg que requereix aquesta transformació

Participants: Celeste Alías, Dan Arisa, Marc Ene, Ariadna Guitart, Laura Isanta, Anna Larrañaga, Dani Ledesma, Joan Mas, Tàtels Pérez, Nàdia Pesarrodona i Viviana Salisi                            

                                                              

  • TRANSFORMACIÓ#2

DISSABTE 19 NOVEMBRE

19.00 H

ESPAI MANRESA 1522

Disciplines: Circ, pintura i música

Tema: La transformació i l’esforç, la lluita, la superació d’obstacles en el camí que suposa aquesta transformació

Participants: Marina Benítes, Lourdes Fisa i Laia Masramon                                                   

 

  • TRANSFORMACIÓ#3

DISSABTE 26 NOVEMBRE

19.00 H

ESPAI MANRESA 1522

Disciplines: música i dansa

Tema: La transformació i la curiositat, la il·lusió, l’anhel d’aprenentatge que necessita aquesta transformació

Participants: David Martell, Guillem Ripoll i Marta Valero       

 

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

El cicle Quinze Vint-i-dos forma part de l’eix artístic de Manresa 2022, un projecte que conté més de 40 accions i 100 activitats distribuïdes en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

 

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte, en especial la Fundació La Caixa, essent el patrocinador principal, i AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol com a patrocinadors globals del projecte.

 

De Manresa al món

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

 

PER A MÉS INFORMACIÓ CONSULTEU EL DOSSIER DE PREMSA 

Documents relacionats

dossier de premsa
  • imagen