La cinquena edició del festival d’art en el paisatge Microscopies tindrà lloc al voltant de Can Poc Oli

Deu obres s’exposaran entre el gorg de les Escaletes i la desembocadura de la riera de Rajadell al riu Cardener entre el 30 d’agost i l’1 de setembre. L’obra permanent d’enguany és una creació de l’escultor Mario Molins formada per cinc blocs de pedra de Sant Vicenç de Castellet

imagen

La cinquena edició del festival d’art en el paisatge Microscopies es portarà a terme els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre, a la zona de Can Poc Oli tot resseguint el darrer tram de la riera de Rajadell, des del gorg de les Escaletes fins la seva desembocadura al riu Cardener. Aquest certamen de land art, emmarcat dins de la Festa Major de Manresa, uneix art i natura i dona a conèixer els valors naturals i patrimonials de l’Anella Verda de la ciutat. Està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç (CACiS), amb Roser Oduber Muntañola com a comissària. També compta amb la col·laboració de Meandre, l’Escola Agrària i la Fundació EMI. L’edició d’enguany ha estat presentada aquest migdia per la regidora de Cultura i Llengua, Tània Infante Martínez, acompanyada de Roser Oduber i l’artista Mario Molins Roger, autor de l’obra que quedarà instal·lada de forma permanent.

El festival es caracteritza per les obres d’art efímeres que s’hi poden veure i les accions artístiques que es desenvolupen al seu voltant, i fent un itinerari per la natura amb l’art com a fil conductor per evidenciar aquesta confluència. En aquesta edició, el festival tindrà un total de deu creacions i, com és habitual, una de les quals quedarà exposada de forma permanent. Les altres seran obres efímeres que es retiraran un com conclogui el festival. L’obra de Mario Molins Roger (Binèfar) que s’instal·larà de forma permanent és l’obra “Què ens Mou?”. Es tracta d’una escultura realitzada amb cinc blocs de pedra de Sant Vicenç de Castellet que vol reflectir la força tel·lúrica i el constant moviment de la terra, simbolitzant el creixement i el canvi inherent en la vida i en l’entorn.

Les instal·lacions efímeres que es podran veure enguany seran “De Pedres Pans”, de Ton Armengol Puig; “Ésser(s)”, de Pau Miralpeix Vall; “Dibuix al natural”, d’Emma Flores Vall; “Tornar la Terra al lloc”, de Montsita Rierola de Mas i Ampans; “Niu_riu” de Montse Farràs Bella; “Línia d’aigua”, de Milagros Arias Secada; “Water Flag”, d’Anna Cayuela Gonzalez; “Les Aigües que som”, de Chiara Sgaramella i Míriam del Saz Barran (La Nómada del Taller); i “A través”, d’Antonio de Almeida Bittencourt.

Les actuacions artístiques d’aquesta edició que acompanyaran les obres efímeres seran el recital poètic "Aiguallums", a càrrec de Ton Armengol, el dissabte 31 d’agost a les 19 h al costat de la seva creació efímera, el concert "Sons d’un país" dels germans Alba i Santi Careta, el mateix dissabte a les 20 h, al gorg dels Esparvers, i l’acció de dansa "La mesura del detall", de Magí Serra, el diumenge 1 de setembre a les 19 h, al mateix camí que transcórrer al costat de la riera.

En les edicions anteriors el Festival Microscopies s’ha portat a terme al Parc del Secà, a la Torre Lluvià, a la Torre de de Santa Caterina i al voltant de la Sèquia, entre el Parc Tecnològic i el Parc de l’Agulla.

El programa es pot descarregar en PDF en aquest enllaç, o consultar a la web de Microscopies.


(*) Peu de foto: Tània Infante, Roser Oduber i Mario Molins, amb l'escultura que ha quedat instal·lada aquest dimarts

Documents relacionats

Programa de Microscopies
  • imagen
  • imagen