La 33a edició de la prova arriba el proper 4 de març i es podrà torna realitzar en les quatre modalitats: caminat, corrent, en bicicleta i en handbike. Un 1 euro de totes les inscripcions serviran per col·laborar amb el projecte de la Fundació Althaia per un nou Hospital de Dia d’oncologia.
Manresa ha presentat avui la 34a edició de la Transèquia, que se celebrarà el proper 4 de març, amb la voluntat de continuar sent un esdeveniment multitudinari, esportiu i popular de referència a la Catalunya Central i que clourà, com és habitual, els actes de la Festa de la Llum 2018. Enguany, com a gran novetat, aquesta edició tindrà un marcat accent solidari ja que és previst destinar 1 euro de la inscripció de cada participant al projecte engegat per la Fundació Althaia de fer un nou Hospital de Dia d’oncologia.
Aquesta i altres novetats de la prova han estat presentades en una roda de premsa celebrada al centre del visitants del parc de l'Agulla, amb la participació de la regidora de Projecció de Ciutat i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Neus Comellas; el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, Josep Alabern; la coordinadora de la Transèquia 2018, Laia Muns; el representant de l’entitat Som 365, Marc Ribas; i el representant de les Piscines Municipals de Manresa, Jordi Vidal.
Han assistit també la cap de servei de Comunicació, Participació i Mecenatge de la Fundació Althaia, Antònia Raich; representants d’empreses i entitats col·laboradores; i el grup del cicle d’animació sociocultural de l’Institut Guillem Catà, que han fet al Parc de l’Agulla una petita representació teatral on actors i actrius vestits de siquiaires explicaven la importància de reciclar bé i tenir cura de l’entorn.
Neus Comellas ha posat en valor “la continuïtat de tant anys de celebració de la Transèquia i l’aporació dels darrers anys amb noves idees de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, així com el suport d'empreses i entitats que són capaces d’unir i cosir per tirar endavant un esdeveniment com aquest, que és un brillant colofó a la Festa de la Llum. La regidora, per acabar, ha definit la Transèquia com “la transversalitat dels valors manresans en estat pur”.
Al seu torn, Josep Alabern, ha destacat el fet que en aquesta edició “hi ha hagut un rècord d’espònsors –més de cinquanta- amb l'aportació important del BBVA i d’altres com ICL. Així mateix, ha informat que el pressupost de la prova “se situa a l’entorn dels 50.000 euros i, compta amb la implicació i suport de tots els municipis per on passa a la Sèquia”.
Minimitzar els residus generats
Com en edicions anteriors, els organitzadors de Transèquia -Fundació Aigües de Manresa, Junta de la Sèquia continuaran treballant perquè la prova sigui cada vegada més sostenible i aconseguir reduir al mínim els residus generats. Amb aquest objectiu, s’oferirà als participants coberteria, plats i gots compostables, d’aquesta manera tot anirà al mateix tipus de contenidor per convertir en compost. A més, se substituiran les begudes ensucrades per s’oferien al Parc de l’Agulla per aigua.
Seguint la línia de sostenibilitat, en aquest edició l’alumnat del cicle d’animació sociocultural de l’Institut Guillem Catà col·laboraran en diverses accions (video, performance,etc) per conscienciar als participants de la importància de tenir cura de l’entorn i fomentar el reciclatge.
Com l’any passat, en aquesta edició es tornaran a fer xerrades prèvies per preparar la Transèquia a càrrec de dos dels patrocinadors, Grup Llobet i Decathlon, que en aquesta edició tindran un format molt més dinàmic i atractiu. Cal inscripció prèvia per participar-hi.
Durant la seva intervenció, Laia Muns, ha destacat que, per tercer any consecutiu i gràcies a l’èxit de la darrera edició, es tornarà a fer la Minitransèquia, l’espai situat al Parc de l’Agulla d’11 a 14 hores, adreçat per a infants de 3 a 12 anys.
La coordinadora de la Transèquia també ha informat que per realitzar la prova es necessiten uns 300 voluntaris i ha animat a la gent a col·laborar amb l’organització i “viure la Transèquia d’una manera diferent”.
Una prova en quatre modalitats
Com sempre, la prova es podrà fer en diferents modalitats: a peu, la modalitat més popular i familiar; corrent, en bicicleta i en handbike. L’any passat va aconseguir congregar un total de 5.134 persones. Els punts de sortida seran des de Balsareny (24 km), Sallent (18 km) i Santpedor (10 km).
La modalitat corrent tindrà un recorregut de 25 km, des de Balsareny. La modalitat en bicicleta tindrà tres rutes circulars que comencen i acaben al parc de l’Agulla. Hi ha haurà la llarga (51 km), la mitjana (30 km) i la curta (14 km). La prova en Handbike tindrà 11 km amb sortida i arribada al parc de l’Agulla i amb pas pels Aiguamolls de Santpedor.
Podeu consultar tota la informació sobre la marxa, horaris, inscripcions, etc, en aquest dossier de premsa.