El Museu Comarcal de Manresa acollirà l’exposició "El Forn de la Calç de la indústria minera a la indústria cultural"

La mostra, que es podrà veure del 18 d’octubre al 25 de novembre a l’Espai Memòries, aplega fotografies de la memòria dels forns i creacions contemporànies realitzades per artistes que han residit o exposat al Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç durant els darrers deu anys.

imagen

El dijous 18 d’octubre a dos quarts de vuit de la tarda s’inaugurarà l’exposició “El Forn de la Calç de la indústria minera a la indústria cultural” que es podrà veure a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa fins al 25 de novembre.

 

La mostra, que fa un recorregut dels 10 anys del CACIS (Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat), aplega fotografies de la memòria dels forns i creacions contemporànies realitzades per artistes que han residit o exposat al Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç.

 

S’hi podrà veure imatges de les obres d’escultors com Joaquim Falcó, Marta Pruna i Maria Picanyol; les instal·lacions multidisciplinàries de Ramon Brichs, Berta Esteve, Sergi Faüstino, Alèxia Lleonart, Sharon Kallis, David Gwoman i Marco Ranieri; així com els treballs  dels artistes Marina Berdalet, Roser Oduber i Carmen Margarit. Per veure el dossier dels projectes cal clicar AQUÍ.

 

El Forn de la Calç de Calders és un clar exponent del patrimoni industrial i els nous models de gestió cultural. Aquesta relació provoca una aproximació a la intervenció en el patrimoni industrial diferent a l’habitual fins aquest moment.

 

L’exposició reflecteix la recuperació i reutilització dels Forns de Calç de Calders després de deu anys i completa la trilogia del desè aniversari, a més suposa un aprofundiment en el procés de transformació de l’antiga explotació minera, dels seus edificis i dels seus actuals usos.

 

L’horari de visita és de dimarts a divendres de 10 a 14 h, dissabtes també a la tarda de 17 a 20 h, i dilluns no festius està tancat.

 

 

 

 

 

*Periodistes, Fotògrafs i Televisions poden accedir a la sala el dia de la inauguració (dijous 18 d’octubre a partir de les 18 h). 

*CACiS/CONTACTE PREMSA: neus purtí neuspcirera@gmail.com  TM_ 658 282 846

Documents relacionats

Dossier dels projectes i artistes
  • imagen