El FABA eleva el llistó d’una programació que vol convertir l’Anònima en una fàbrica per a la cultura transformadora

El festival se celebrarà del 5 a l’11 de maig a l’Anònima de Manresa. Hi haurà més d’una quinzena de propostes artístiques amb la presència d’artistes com Michel Cloup Dou, Ainara Legardon o Clara Peya.

imagen

El Festival Artístic del Barri Antic de Manresa (FABA) fa esclafa els motors per a la celebració de la 3a edició un esdeveniment que vol convertir l’Anònima, espai situat al cor del Centre Històric de la ciutat,  en una fàbrica de creació per a la cultura transformadora i ho farà amb la participació d’artistes reconeguts, artistes de la primera línia de l’escena alternativa, nous formats i noves propostes.

Aquest esdeveniment tindrà lloc del 5 a l’11 de maig i està organitzat per diversos agents culturals del Centre Històric a nivell particular i compta amb el mecenatge principal de l’empresa Mahou, així com la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, el Mercat de Puigmercadal, Remsa i Alexis Perramon, entre d’altres col·laboradors.

Els detalls d’aquesta edició de la han estat presentats avui per la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; pels membres de l’equip del FABA, Eduard Serra i Alba Martínez; el Comissionat del Centre Històric de Manresa, Pere Gassó; i el representant de l’empresa Mahou, Mikel Ugarte.

Anna Crespo ha mostrat la satisfacció i el suport de l’Ajuntament per la celebració d’aquesta nova edició del festival i ha agraït i felicitat el “compromís de tothom” per fer que l’Anònima “una fàbrica creativa, ja que a la ciutat hi ha mancances de llocs per a la creació”.

Alba Martínez ha explicat que el FABA és un esdeveniment que pretén desplegar el seu esperit transformador i després de l’experiència dels dos primers anys “té la voluntat d’anar més enllà. Enguany, el festival creix en dies, en pressupost i en espais”.

Eduard Serra, ha fet un resum d’una programació que inclou més de 15 propostes amb artistes com Michel Cloup Dou, Ainara Legardon o Clara Peya. També ha ressaltat que del 6 al 10 de maig, s’acolliran 3 produccions artístiques i diferents propostes de debat al voltant dels eixos art, barri i transformació.

Mikel Ugarte ha subratllat l’aposta de l’empresa Mahou amb Manresa  i amb el festival FABA i ha lloat les iniciatives culturals i socials que s’impulsen des de la ciutat. El bilbaí Ugarte ha manifestat que “a Manresa no passa res, a Manresa es fan coses”. En aquest sentit, ha assegurat que està treballant perquè els propers anys el FABA compti amb el patrocini oficial de Mahou.

Pere Gassó ha valorat “el compromís” entre els agents privats i els diferents àmbits de l’Ajuntament perquè es facin moltes coses en aquest entorn . L’èxit del FABA és en bona part gràcies a la “predisposició i la col·laboració de la gent del Centre Històric que s’implica i se’l senten com a seu”.

Per conèixer tota programació artística d’aquesta edició consulteu aquest dossier de premsa  

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen