Manresa ja està a punt per acollir la Fira de l'Aixada aquest cap de setmana

Representacions teatrals, nobles, trobadors i cavallers, així com el Mercat Medieval de la Llum amb unes 204 paradetes d’artistes, antics oficis, cantines, etc. s’instal·laran pels carrers i places del centre històric de la ciutat. 


imagen

Mestres d’antics oficis, joglars, soldats, nobles i religiosos deambularan  aquest dissabte i diumenge, 27 i 28 de febrer, pels carrers i places del centre històric de Manresa que es vesteix de gala per viatjar a l’Edat Mitjana en la 19ª edició de la Fira de l’Aixada.

 

La fira compta amb unes 204 parades que mostraran l’art dels antics oficis que eren habituals durant l'Edat Mitjana. Forjadors, retaulers, tallistes, ceramistes, vitrallers, llauners i artesans locals estaran situats a la Plana de l'Om i al Parc de la Seu.

 

Enguany les novetats són la recuperació de l’exposició i exhibició d'aus rapinyaires i la potenciació de les activitats d'esgrima antiga que tindran lloc, ambdues activitats, a la plaça Milcentenari. Igualment, i pel que fa als espectacles escènics es comptarà amb la participació de nous grups teatrals i s’introdueixen petits canvis en els “entremesos” dels actes centrals.

 

Els més menuts trobaran activitats pensades especialment per a ells com la oportunitat de passejar amb poni a la plaça Milcentenari i un espai de jocs gegants, familiars, creatius i divertits. A la plaça del Carme, durant tot el dia, hi haurà sortides de passeigs en burro català

 

A la Plana de l’Om hi haurà tallers de cuir, de vímet i llana, i malabars. A més, també es podrà veure una exposició d’armes i creació d’armes de setge medievals. Al Parc de la Seu durant tot el dia hi haurà un campament de tir amb arc, una escola de màgia i la possibilitat de fer un escut manresà.

 

L'organització de la fira segueix en tot moment la previsió meteorològica. Si la pluja o d’altres inclemències fessin impossible la seva celebració, alguns dels espectacles de carrer es podrien suspendre. Qualsevol incidència remarcable es comunicarà oportunament.

 

S’adjunta dossier de premsa i el programa d’activitats

Documents relacionats

  • imagen