Manresa fa un crit contra la violència de gènere amb un emotiu acte institucional a la plaça Major

L’acte central del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones ha consistit en la lectura dels manifestos commemoratius, una actuació musical del Taller de cançons de tots els temps i  una acció artística a càrrec d’alumnes de l’institut Lluis de Peguera.


 

imagen

Manresa ha celebrat avui, un any més, l’acte institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora el dia 25 de novembre arreu del món.

Aquest matí s’ha penjat el llaç blanc a la façana de l’edifici consistorial i al migdia s’ha fet la lectura dels manifestos institucionals, acompanyats amb accions musicals i teatrals, davant de desenes de persones que han omplert la plaça Major de la capital del Bages per fer un crit contra la violència masclista.

 

La regidora delegada de la Dona de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda i dirigir un acte que ha comptat amb la presència de regidors de l’Ajuntament de Manresa; de la delegada del Govern a la  Catalunya Central, Laura Vilagrà; de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Barcelona, Marta Jové; de la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central; Marta Chandre; del conseller comarcal de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón; així com de representants de diverses institucions, associacions de veïns, centres d’ensenyament secundari de Manresa i públic en general.

 

Després de la intervenció de la regidora Cristina Cruz, l’acte ha arrencat amb una actuació musical del Taller de cançons de tots els temps del programa de Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa, que han cantat el poema “Alliberació”, dirigits per Pep Torras.

 

L’acte ha continuat  amb la lectura dels manifestos contra la violència de gènere. El primer ha estat el manifest que ha elaborat l’alumnat de l’Institut Pius Font i Quer, guanyador del concurs adreçat als alumnes de secundaria de la ciutat. L’ha llegit l’alumne Eduard Pozuelo, autor del text conjuntament amb els alumnes Nil Boix, Marc Cuevas, Jordi Gort i Arnau Plaja.  Després, s’ha llegit el manifest del Consell Municipal de la Dona, a càrrec de Paloma Masnou.

 

Finalment, ha tingut lloc el parlament de cloenda de la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. Laura Vilagrà, la qual ha manifestat que “la violència masclista és una xacra que destrosses vides i famílies” i ha fet una crida “a fer coses diferents per continuar el combat contra una violència masclista que és una de les formes de crim més esteses a la nostra societat”. La delegada del govern ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “volem construir una república lliure de violència”.

   

Tot seguit i per finalitzar l’acte, s’ha representat una acció artística titulada “Un pas endavant”, a càrrec de l’alumnat de batxillerat de l’Institut Lluis de Peguera i on al quadre interpretatiu final s’hi han afegit persones del públic (un regidor de l’Ajuntament, un policia local, un avi, un estudiant, un professor i una persona d’origen senegalès), per mostrar de forma simbòlica el problema de la violència masclista en la parella i, en especial, la necessitat d’implicació dels homes i el seu rebuig contra els agressors.

 

L’acte d’avui és a l’acte central d’una programació que continua a Manresa fins al 16 de desembre, per sensibilitzar contra la violència de gènere amb diverses activitats organitzades pel Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i el Consell Municipal de la Dona.

Documents relacionats

Manifest guanyador instituts
Manifest Consell Municipal de la Dona
  • imagen