Es presenta una Transèquia més sostenible i que vol mantenir el llistó de qualitat

"La Transèquia ja és un element d'identitat de la Festa de la Llum, que ja no s'entendria sense aquest esdeveniment". Són paraules del regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet, en la presentació d'avui de la Transèquia 2017. La 33a edició de la prova arriba el proper 5 de març i serà més sostenible que mai, ja que servirà aigua potable de la xarxa als avituallaments, evitarà al màxim els residus plàstics, i oferirà avituallaments per a celíacs. L'objectiu, tal com ha afirmat Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, no és "créixer en quantitat -l'any passat es va arribar a 5.460 participants- sinó mantenir la qualitat".

 

imagen

Caminant, corrent, en bicicleta, en handbike. Des de Balsareny, Sallent o Sant Fruitós fins a Manresa, resseguint la Sèquia. Amb itineraris diversos per a totes les edats. La Transèquia arriba a la 33a edició el proper 5 de març per cloure, un any més, la Festa de la Llum de Manresa.

 

La prova s'ha presentat aquest migdia, al centre del visitants del parc de l'Agulla. Plenament consolidada, la prova mantindrà els seus trets habituals, si bé presenta també algunes novetats, com ara el fet que als avituallaments on sigui possible es donarà aigua de la xarxa, s'utilitzaran gots compostables i hi haurà menjar apte per a celíacs en tots els punts. Un total de 300 voluntaris s'encarregaran que tot funcioni correctament.

 

Una altra de les novetats d'enguany seran les xerrades prèvies a la caminada, sobre manteniment de les bicicletes (16 de febrer) i sobre nutrició saludable (23 de febrer). 

 

Com sempre, la prova es podrà fer a peu, la modalitat més popular i familiar, que l'any passat va congregar 3.700 persones. Els punts de sortida seran des de Balsareny (22,5 km), Sallent (16,5 km) i Santpedor (9 km). La modalitat corrent tindrà un recorregut de 25 km, des de Balsareny, i aquest any com a novetat hi haurà cronometratge amb xip, tot i que la prova no és competitiva. 

 

En bicicleta, es mantenen les tres rutes circularrs proposades en edicions anteriors, de 51, 30 i 14 km, mentre que la ruta en handbike, pensada per a persones amb mobilitat reduïda, tindrà un itinerari de 12,5 km.

 

Tal com s'ha explicat a la roda de premsa, enguany hi ha una petita variació en l'itinerari, a la zona propera a Comabella, a causa d'unes obres que s'estan duent a terme (un pas soterrat sota la via dels FGC i tasques de contenció de terres). Durant un tram d'1,5 km els participants es desviaran del costat de la Sèquia, si bé sempre la tindran a la vista.

 

En la roda de premsa, Joan Calmet ha agraït la implicació dels voluntaris i sobretot els representants de l'organització, que des de fa quatre anys és a càrrec de Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia. La Transèquia compta amb la col·laboració de BBVA CX, ICL i més de 45 empreses i entitats.

 

A la roda de premsa d'aquest matí, a banda de Joan Calmet i Josep Alabern, hi han assistit la coordinadora de la Transèquia 2017 i del Parc de la Sèquia, Laia Muns; Jordi Vidal, del CN Manresa; i Marc Ribas, de l'entitat Som365, col·laboradors en l'organització. També hi eren presents representants dels espònsors i col·laboradors.

 

Podeu consultar tota la informació sobre la marxa, horaris, inscripcions, etc, en aquest dossier de premsa 

Documents relacionats

Dossier de premsa Transèquia 2017
  • imagen