El renovat Espai Manresa 1522 s’inaugura amb el cicle Quinze Vint-i-dos

Ja són a la venda les entrades per a la quarta edició del cicle Quinze Vint-i-dos, que combina dansa, teatre físic i música i que torna al seu espai original, un cop finalitzades les obres d’adequació dels darrers mesos a l’Espai Manresa 1522. Els diàlegs artístics d’enguany es podran veure els dissabtes 10 i 17 d’abril.

 

imagen

Després que la tercera edició s’hagués de celebrar a la Sala Gòtica de Sant Andreu i al mes de desembre, a conseqüència de les obres de millora de l’Espai Manresa 1522 i per l’ajornament provocat per la pandèmia, el cicle Quinze Vint-i dos  torna en el seu format habitual i programa per a la seva quarta edició dos diàlegs artístics improvisats, en què la música i el moviment prendran tot el protagonisme.

El cicle de petit format Quinze Vint-i-dos aprofundeix en una lectura renovada dels conceptes ignasians i, també, dels valors que acompanyen Manresa 2022, a través de la música i les arts escèniques, oferint diàlegs creatius entre artistes de diferents disciplines que ocorren per primer cop i davant del públic a l’Espai Manresa 1522, la renovada galeria del claustre de l’antic convent dels Predicadors, un els espais més freqüentats per Sant Ignasi en la seva estada a Manresa. La singularitat del cicle rau en el fet que no hi ha assaig previ entre els artistes, que interaccionen a l’instant i creen un espectacle únic i efímer al mateix temps que el públic l’està veient.

Seguint aquesta premissa, el dissabte 10 d’abril a les 20 h, començarà la quarta edició del cicle amb l’espectacle  “Presències”, un diàleg creatiu entre la percussió d’instruments i corporal (body percussion) del bateria Santi Serratosa i la dansa urbana i la dansa clàssica, a càrrec de les ballarines Júlia i Laura Isanta. El cicle finalitzarà el següent dissabte 17 d’abril, també a les 20 h, amb “Entre ficcions i evolucions”, que combinarà la música, a través de la veu i la guitarra de la cantautora Anaïs Vila, i el teatre físic i corporal que incorporen els actors Pino Steiner i Xavier Palomino, membres de la reconeguda companyia barcelonina Moveo.

Les entrades ja es poden comprar en línia als webs manresa2022.cat i manresaturisme.cat i, també, a l’Oficina de Turisme de Manresa en el seu horari habitual. El preu de les entrades per cada espectacle és de 7 € i, a més, es pot adquirir l’abonament per als dos espectacles per un preu de 12 €. S’aconsella la reserva prèvia per l’aforament limitat de l’espai.

L’aforament del renovat Espai Manresa 1522 serà reduït al 50%, tal com estableix el Procicat en actes culturals amb públic en museus, galeries d'art, sales d'exposicions, arxius i biblioteques, i l’organització vetllarà perquè es compleixin les distàncies de seguretat i les mesures sanitàries pertinents.

Quinze Vint-i-dos és una iniciativa de dinamització artística i cultural de la ciutat engegada el 2018 i impulsada per l’Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i la Fundació Turisme i Fires de Manresa.

 

El programa

>> DISSABTE 10 D’ABRIL · 20:00 H

“PRESÈNCIES”

amb Santi Serratosa, Júlia Isanta i Laura Isanta

Percussió + dansa urbana + dansa clàssica

La presència, la consciència d’un mateix, la disponibilitat al canvi a través de l’intercanvi entre la música i el moviment.

 

>> DISSABTE 17 D’ABRIL · 20:00 H

“ENTRE FRICCIONS I EVOLUCIONS”

amb Anaïs Vila, Pino Steiner i Xavier Palomino

Cançó d’autor + teatre físic

El diàleg, la resolució de conflicte, la transformació, l’evolució a través de l’intercanvi entre la música i el moviment.

 

 

Informació dels artistes participants 

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen