Sala de premsa

imagen

Marc Ribas i la cuina de La Rioja protagonitzaran les sisenes Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià a Manresa

Les jornades d’enguany tindran lloc els dies 11 i 12 de març al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa i comptaran amb diferents activitats com tastos, showcookings i mercats. Les inscripcions ja estan obertes.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa aprova el Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2023-2025

El document, aprovat per unanimitat de tots els grups municipals, té l’objectiu de continuar impulsant a la ciutat el teixit d’iniciatives d’aquestes característiques i establir un full de ruta per als propers tres anys.

Llegir més
imagen

El pregó infantil rememora de forma teatral els fets i els personatges de la construcció de la Séquia i el Misteri de Llum

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest matí un dels seus actes tradicionals de la Festa de la Llum: El pregó infantil. Enguany, ha anat a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’Escola Pare Algué, que han evocat de forma didàctica i divertida els principals fets de la construcció de la Séquia i el Misteri de la Llum.

 

Llegir més
imagen

Crònica del Ple ordinari de l’Ajuntament de Manresa del dia 16 de febrer de 2023

El Ple va aprovar per unanimitat el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària, la modificació de l’ordenança de Civisme i Convivència, que limitarà la venda de begudes alcohòliques als establiments comercials en horari nocturn, i l’atorgament de 10.000 euros de la partida d’emergències a la campanya de suport a la població víctima del terratrèmol a Síria, el Kurdistan i Turquia, entre altres punts.

Llegir més
imagen

Raül Romeva repassa trajectòria dimecres vinent al “Pessics de Vida” de Manresa

L’acte se celebrarà a les 19 h a la sala d’actes del Centre Cultural el Casino. Romeva serà entrevista pel periodista Marc Martínez Amat.

 

Llegir més

Presentació dels actes de la 24a edició de la Francophonie a Manresa

Dia: 28/03/2023
Hora: 11h
Lloc: Teatre Kursaal (Sala polivalent 1)
Intervenen:

- Anna Crespo Obiols, regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Manresa.

Jordi Basomba Gonzalvo, gerent de Manresana d’Equipaments Escènics.

- Anna Rotllan Verdaguer, coordinadora de la Francophonie a Manresa.

Llegir més
imagen

Inscripcions obertes fins a l’11 d’abril per participar en la Fira de l’Ascensió 2023

La Fira de l’Ascensió se celebrarà a Manresa els dies 26, 27 i 28 de maig. Enguany, les inscripcions de parades de venda no sedentària i d’alimentació al centre de la ciutat seran gestionades per la UBIC. Les sol·licituds per instal·lar atraccions recreatives i parades alimentàries al polígon dels Trullolls són gestionades per l’Ajuntament.

 

Llegir més
imagen

El Centre de Formació Pràctica inicia les obres d’ampliació de les seves instal·lacions, cedides per l’Ajuntament de Manresa

El CFP creix des de la seva ubicació actual, a la planta -1 del Palau Firal, cap a la planta 0 i ocuparà una superfície total de 1.700 metres quadrats. L’ampliació permetrà donar resposta a les necessitats de creixement del centre, referent a la Catalunya Central en la formació dels professionals de la indústria del metall i en el suport tecnològic a les empreses d’aquest sector.

Llegir més
imagen

El Consorci per a la Normalització Lingüística augmenta un 11 % les places dels cursos de català del tercer trimestre

Les inscripcions seran entre el 27 i el 29 de març i hi ha gairebé 29.000 places, repartides en 1.344 cursos. La modalitat més oferta és la presencial, amb un 84 % de l'oferta, i el nivell més present és el bàsic, amb un 60 % dels cursos

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages impulsen TransFeina per millorar la inserció laboral de les persones trans

El projecte té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones trans i sensibilitzar sobre aquesta realitat. La iniciativa s’adreça a persones del Bages que tinguin dificultats d’inserció laboral relacionades amb la seva identitat i/o expressió de gènere o la seva preferència sexual.

Llegir més
imagen

El dispensari mèdic del barri del Xup reobre aquest dijous després de les obres d’adequació que hi ha realitzat l’Ajuntament

El consultori es va tancar amb l’esclat de la pandèmia, perquè les instal·lacions no complien els requisits sanitaris decretats per la Covid. Els treballs han consistit en la instal·lació d’un sistema de climatització i de renovació d’aire i han permès millorar l’accessibilitat del local. També s’ha col·locat nova il·luminació i s’ha fet una nova distribució dels espais, entre altres millores. Obrirà els dijous de 9 a 11 hores amb un equip assistencial format per un metge i una infermera, amb l’objectiu d’apropar els serveis mèdics al barri, on hi ha un elevat percentatge de gent gran que havia reclamat la seva reobertura. Durant el temps que el consultori ha estat tancat, Salut ha reforçat l’atenció domiciliària al barri, per tal de donar resposta a les necessitats de pacients amb malaltia crònica avançada.

Llegir més
imagen

Dissabte s’apagaran els llums de la Seu, la Cova i l’Ajuntament amb motiu de l’Hora del Planeta

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà aquest dissabte, 25 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre. 

 

Llegir més

Visita a l'espai d'ampliació del Centre de Formació Pràctica

Dia: 24/03/2023
Hora: 10.15 hores
Lloc: Centre de Formació Pràctica (Palau Firal)
Intervenen:

-Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

-Cristina Cruz Mas, regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement

-Sílvia Gratacòs González, presidenta de la Fundació Lacetània

-Joan Ramon Perdigó Pons, president de la Comissió Executiva del Centre de Formació Pràctica

Llegir més
imagen

L'Ajuntament obre una borsa de treball de peons per al Cementiri Municipal

Les bases de la convocatòria es poden consultar  a la pàgina https://www.manresa.cat/seuelectronica/menu/8589-convocatories/OFE. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el dilluns 3 d’abril.

Llegir més