Sala de premsa

imagen

Manresa celebra aquest cap de setmana la Fira de l'Aixada, que suspèn l'exhibició d'aus rapinyaires per la grip aviària

La fira, que arriba a la 26a edició, traslladarà al segle XIV els carrers i places del Centre Històric, que s’omplirà d’espectacles de teatre i dansa, activitats, parades d’artesans i demostracions d’ofici. La declaració d’un cas de grip aviària a Catalunya obliga a suspendre les activitats amb aus rapinyaires de l’Aixada. Des de divendres fins diumenge hi haurà afectacions de trànsit a diversos carrers i places del Centre Històric.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa rehabilita els sostres laterals de l'Auditori Sant Francesc amb una inversió de 300.000 euros

L’equipament, declarat Bé Cultural d’Interès Local, és propietat de l’Orfeó Manresà, que avui ha manifestat la seva voluntat de transmetre l’auditori a la ciutat.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa programa visites ciutadanes a l’edifici de L’Anònima el dissabte 4 de març

La ciutadania podrà conèixer els espais de l’antiga fàbrica d’electricitat, que es rehabilitarà i es convertirà en la seu de la nova Agència de Desenvolupament Local ProManresa i que també tindrà espais dedicats a la cultura. Es mostrarà la proposta de rehabilitació i s’explicaran els serveis que acollirà l’equipament, així com la història de la que va ser la Companyia Anònima Manresana d’Electricitat. La visita és gratuïta, però cal apuntar-se de manera prèvia a través de la web de Manresa Turisme.

Llegir més
imagen

La Manresada compleix 10 anys envaint la ciutat amb més d'un miler d'estudiants de secundària d'arreu de la Catalunya Central

La gimcana tecnològica la “Manresada” és una  activitat impulsada pel col·lectiu de professors de l’Associació LaceNet Bages, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, i té la finalitat de fomentar l’autonomia i una bona utilització de les noves tecnologies de l’alumnat de secundària.  

Llegir més
imagen

Inscripcions obertes per a la col·locació d'atraccions de fira, casetes i parades alimentàries amb motiu de la Fira de l'Ascensió 2023

Les inscripcions de parades de venda no sedentària i d’alimentació al centre de la ciutat, que enguany són gestionades per la UBIC, han exhaurit totes les places. Les sol·licituds per instal·lar casetes al segon tram del Passeig Pere III i atraccions recreatives i parades alimentàries al polígon dels Trullolls són gestionades per l’Ajuntament.

 

Llegir més
imagen

El procés participatiu del Pla del Centre Històric es tanca amb 154 aportacions de les quals se n'han estimat el 74%

Es presenta el document de balanç sobre les propostes recollides en les sessions participatives del Pla Integral de Revitalització del Centre Històric (PIRCH) durant la tardor passada, que va comptar amb l'assistència d'unes 200 persones. Pràcticament dues terceres parts de les aportacions plantejades fan referència a Espai Públic (22,1%), Habitatge (21,4%) i Mobilitat Sostenible (20,8%).

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa rep quasi 1,5 milions d’euros de la Diputació de Barcelona per instal·lar biomassa i fotovoltaiques en equipaments municipals

Les actuacions permetran un estalvi econòmic per al consistori de més de 134.000 euros i una reducció de les emissions de CO2 de 370 tones anuals. L’actuació més important és la instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa per escalfar els equipaments esportius del Congost. També es posaran plaques solars a la coberta del magatzem municipal de Bufalvent i s’ampliarà la instal·lació fotovoltaica de les piscines municipals.

Llegir més

Inauguració del primer obrador compartit d'horta de la Catalunya Central

Dia: 30/03/2023
Hora: 16.30 hores
Lloc: Mercat Puigmercadal
Intervenen:

Llegir més
imagen

El Festival Batecs reunirà a Manresa una cinquantena d'artistes del món de la dansa, del 14 al 16 d'abril

El certamen, que arriba a la cinquena edició, omplirà de dansa i moviment espais cèntrics com Crist Rei i el pati del Kursaal. El públic podrà gaudir d’una quinzena de propostes, que reuniran en total uns 50 artistes.

Llegir més
imagen

La 8a Marxa del Pelegrí, que es farà el 16 d’abril, ja ha completat la meitat de les inscripcions

Aquest dijous s’han trobat els principals organitzadors de l’esdeveniment esportiu, que han mostrat el seu compromís en la promoció del darrer tram del Camí Ignasià. També s’ha presentat la samarreta tècnica de l’edició d’enguany, amb la qual seran obsequiats tots els participants.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa, l’Ateneu Cooperatiu i el CAE impulsen una programa de formació per a les entitats

Les tres entitats han sumat esforços per poder oferir un programa formatiu adreçat a les associacions amb l’objectiu de millorar aspectes organitzatius, de gestió i de comunicació. S’oferiran 8 accions, amb un total de 48 hores formatives.


 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa inverteix més de 200.000 euros en actuacions de millora al cementiri municipal

Són intervencions dutes a terme en els darrers tres anys, que han inclòs treballs de reparació, sanejament, pintat i manteniment, entre d’altres.

Llegir més
imagen

Un concert que homenatja el cantautor francès Gilbert Bécaud, espectacle central de la 24a edició de la Francophonie a Manresa

L’Associació de Professors de Francès de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i de l’Ambaixada de França, organitzen la 24a edició de la Francophonie, amb tota una setmana d’activitats culturals vinculades a la francofonia. L’acte central, ‘Et Maintenant’, aquest divendres al Kursaal, ret homenatge al cantant, compositor i pianista francès Gilbert Bécaud. L’espectacle comptarà amb una convidada excepcional, la seva filla Emily Bécaud. A l’acte hi assistiran cònsols i alts representants de diferents països francòfons.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa presenta la diagnosi del sistema alimentari de la ciutat amb l'objectiu d'avançar en la transició ecològica

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Llegir més