Sala de premsa

Afectacions de trànsit pel rodatge d’una sèrie de Netflix, demà al matí

Es tallarà el trànsit de vehicles i vianants del carrer Arquitecte Oms, entre el Passeig Pere III i el carrer Cardenal Lluch

Llegir més
imagen

El CEDEM obre la inscripció per a nous cursos de formació al novembre

Totes les propostes són gratuïtes i estan adreçades a persones emprenedores i empreses que vulguin ampliar la seva formació. Les places en aquestes formacions són limitades i requereixen inscripció prèvia

Llegir més
imagen

Manresa acollirà el 5 de novembre el CreaFest22, el primer festival de creadors de continguts en català a les xarxes

L’esdeveniment està organitzat per l’associació Creadors.tv i l’Ajuntament de Manresa. Tindrà lloc a la plaça Sant Domènec i a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om, amb xerrades, taules rodones, programes en directe, debats, entrevistes, espectacles i concerts durant tot el dia. L’objectiu de la trobada és el de normalitzar i potenciar l’ús de la llengua catalana a les xarxes socials i als entorns digitals.

Llegir més
imagen

El Fòrum Internacional Multireligiós ‘Cruïlla de Camins’ reunirà 51 líders religiosos de 33 països del món a Manresa

Se celebrarà entre el 27 i el 30 de novembre i abordarà la crisi social i ambiental provocada pel canvi climàtic a través del diàleg interreligiós i intergeneracional, i posant el punt de mira en les ciutats, on viu la major part de la població mundial. El programa inclou ponències, debats, grups de treball i tallers, que culminaran en l’elaboració d’un document de compromís, el ‘Pacte de Manresa’. També es faran visites a Montserrat i a la Sagrada Família i s’obriran centres de la ciutat, com l’Església Ortodoxa Santa Teodora de Sihla, la Mesquita Al-Fath, el Centre Budista Samye Dzong o el Convent de les Caputxines. El diumenge 27 es farà un pelegrinatge simbòlic des de l’Oller del Mas fins a la Cova de Sant Ignasi, emulant el recorregut que va fer Ignasi de Loiola fa 500 anys per arribar a Manresa.

Llegir més
imagen

El Congrés d'Història Moderna de Catalunya se celebra per primer cop a Manresa amb motiu de l’Any Ignasià

Dilluns arrenca a Manresa la 9a edició del congrés, que tractarà l’època en què va viure Ignasi de Loiola, coincidint amb la celebració dels 500 anys de la seva estada a la ciutat. Està organitzat per l’Àrea d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. Els actes es faran de dilluns a dimecres a la sala d’actes de la Fundació Althaia de Manresa, mentre que dijous la cloenda es trasllada a Barcelona.

Llegir més

Presentació del 37è Campi Qui Jugui

Dia: 20/12/2022
Hora: 12h del migdia
Lloc: Palau Firal de Manresa
Intervenen:

- Rosa Maria Ortega Juncosa, regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans de Manresa.

- Lluís Thomen i Corbalan i Pau Thomen Bacardit, membres de l'Associació Campi Qui Jugui.

Llegir més

Afectacions de trànsit diumenge amb motiu de la cursa i la caminada per la Marató de TV3

  • Es faran talls de circulació al tram de la carretera de Santpedor entre el Parc de l'Agulla i el Parc de Can Font, de 10.30 a 12.30h.

Llegir més
imagen

El Pont Nou de Manresa ja llueix la seva esplendor després de la finalització dels treballs de rehabilitació i reforç estructural

  • Aquesta setmana han quedat enllestits els treballs de la tercera i última fase d’obres, que han consistit en la reparació de fissures i esquerdes. Les obres han tingut un pressupost de 275.000 euros, 97.559 euros dels quals provenen d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat i la resta dels fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resilència.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa entrega els diplomes als 12 joves que han participat en la segona edició del Tastet d’Oficis +16 del 2022

En aquesta edició, els i les joves han realitzat bona part de la formació a través del projecte Llums a l’Ombra, on han adquirit coneixements bàsics d’electricitat, electrònica, bricolatge, impressió 3D i reparació d’aparells a través d’un taller per crear llums de Nadal.

Llegir més

Tall de trànsit al carrer Joc de la Pilota, demà de 12.30 a 16.30 h

Amb motiu dels treballs d’implantació d’un camió i elevador

Llegir més

Treballs d’Aigües de Manresa a la carretera de Santpedor, aquest cap de setmana

Es farà la connexió d’un clavegueró a la xarxa general a la carretera de Santpedor, 65

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa promou una campanya informativa perquè les persones estrangeres puguin exercir el seu dret a vot a les pròximes eleccions municipals

Poden votar les persones de la Unió Europea i les de països amb els quals hi ha acords de reciprocitat: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l'Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú, el Regne Unit i Trinitat i Tobago. Cal que estiguin empadronades a Manresa i s’han d’inscriure al cens electoral abans del 15 de gener (fins al 30 en el cas de les persones de la UE).

Llegir més

Finalització dels treballs de rehabilitació i reforç estructural del Pont Nou de Manresa

Dia: 16/12/2022
Hora: 11 hores
Lloc: Pont Nou de Manresa
Intervenen:

-Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

-David Aaron López Martí, regidor d'Urbanisme i Mobilitat

-Representants de l'empresa i de l'equip de restauració que ha fet l'actuació

Llegir més
imagen

El pavelló del Nou Congost estrenarà nous videomarcadors aquest dissabte al partit del Baxi Manresa

L'Ajuntament de Manresa hi ha dedicat una partida de 55.000 euros. El dos nous videomarcadors s’adeqüen a les exigències tècniques de la lliga ACB, ofereixen una informació estadística més completa  dels partits i permeten oferir imatges  i publicitat.

Llegir més