Sala de premsa

imagen

El 28 de maig, nova data de la cursa infantil adaptada de Manresa

Ja estan obertes les inscripcions per participar a la cursa, que es va haver d’ajornar el 2 d’abril a causa del mal temps. L’Ajuntament de Manresa i AMPANS, amb la col·laboració del CRTEA, ja tenen tots els preparatius llestos per poder celebrar aquest esdeveniment esportiu i reivindicatiu.

Llegir més

Afectacions de trànsit pel pas per Manresa de la segona edició de la cursa ciclista del Timbaler

La prova de ciclisme en ruta, valedora per al campionat de Catalunya, es disputarà aquest diumenge al matí i recorre bona part dels municipis que envolten la muntanya de Montserrat

Llegir més
imagen

El servei municipal de mediació va intervenir en 154 casos per afavorir la convivència ciutadana durant el 2021

El servei d’intermediació i treball comunitari de l’Ajuntament de Manresa que treballa per la millora i la convivència ciutadana a la ciutat va atendre  durant el 2021 un total de 375 persones per diferents problemàtiques i conflictes entre veïns que afectaven un total de 1.143 persones.

Llegir més

Afectacions de trànsit per la cercavila d’Imagina’t, aquest dissabte

El recorregut s’iniciarà a les 11.45 h a Crist Rei i finalitzarà a l’edifici de l’Anònima

Llegir més
imagen

La Festa Major de Manresa 2022 recupera el format habitual, amb el Correfoc i el Castell de Focs, i amb Els Catarres de cap de cartell

Després de dos anys marcats per la pandèmia, la Festa Major retorna al seu programa tradicional, amb actes populars com el Correaigua, el Correfoc, la Moscada Infantil i el Castell de Focs de l’Agulla. Els Catarres protagonitzaran el concert principal, que tornarà a fer-se al carrer Sallent. Aquest migdia s’ha presentat el cartell de la Festa Major de Manresa 2022, presidit per la màscara del Boc, amb motiu del 40è aniversari del Correfoc. Enguany, com a novetat, la Festa Major tindrà el seus propis productes de marxandatge.

Llegir més

Presentacio del 18è Mundialet Intercultural de futbol de Manresa

Dia: 23/06/2022
Hora: 13.00 h.
Lloc: Sala de Premsa de l'Ajuntament de Manresa
Intervenen:

Jamaa Mbarki El Bachir, regidor de Nova Ciutadania i Cooperació

Antoni Massegú Calveras, regidor d'Esports 

Esteve Olivella Costa, directiu de la Federració Catalana de Futbol i delegat al Bages-Berguedà- Cerdanya

Luis Villa, Jorge Eliecer Pulido i Verònica Jaramillo, en representació de l'organització i els equips participants

Llegir més
imagen

Manresa recordarà de manera permanent l’arquitecte i urbanista manresà Quico Mestres Angla amb un espai a la Torre Santa Caterina

L’Espai Quico Mestres ha estat impulsat per una comissió de familiars i amics que ha rebut el suport de l’estudi d’arquitectura Batlle i Roig —que ha definit i assumit el projecte— i de l’Ajuntament de Manresa, que s’encarregarà de les obres de construcció. Traspassat el 2013, Mestres és l’autor del primer Pla General d'Ordenació Urbana de Manresa de l'època democràtica i és considerat un referent en l'àmbit de l'urbanisme a Catalunya. Impulsor d’una transformació urbana innovadora, va definir el model de ciutat que avui encara és vigent.

Llegir més

Presentació del nou Espai Quico Mestres Angla

Dia: 21/06/2022
Hora: 10.30 h
Lloc: Sala de Columnes de l'Ajuntament de Manresa
Intervenen:

-Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

-Conxita Tarrés Gol, en representació de la família

-Jordi Ludevid Anglada, en representació de la Comissió Pro Espai Quico Mestres Angla

-Enric Batlle Durany, en representació de Batlle i Roig Arquitectura

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de color verd amb motiu del Dia Mundial de l'ELA

Demà, 21 de juny, se celebra el Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Per aquest motiu, diversos municipis de Catalunya il·luminaran edificis o elements de la ciutat de color verd amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la malaltia i donar suport als afectats i les seves famílies.

 

Llegir més
imagen

Organitzada la primera trobada de persones adultes LGTBI+ de Manresa i comarca

La trobada, “Fem xarxa LGTBI+”, és organitzada pels Serveis d’Atenció Integral LGTBI de l’Ajuntament de Manresa i del Consell Comarcal del Bages. Tindrà lloc el 27 de juny, la vigilia del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. El mateix 28 al matí, amb motiu de la commemoració, l’Ajuntament de Manresa penjarà la bandera irisada al balcó consistorial.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa homenatja Jeroni Montagut Sisquella pel seu centenari

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa, van visitar ahir Jeroni Montagut Sisquella  per lliurar-li un obsequi i un ram de flors, en nom del consistori, amb motiu del seu 100è aniversari.  

 

Llegir més

Presentació del cartell i de les línies generals del programa de la Festa Major de Manresa 2022

Dia: 22/06/2022
Hora: 13h
Lloc: Sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa (plaça Major 1, baixos)
Intervenen:

-Anna Crespo Obiols, regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Manresa.

-Joan Orriols Padrós, president de l’Associació Manresa de Festa.

-Biel Bahí Pla, dissenyador de la imatge de la Festa Major de Manresa 2022.

-Joan Subirana Adell, representant de Xàldiga.

Llegir més
imagen

El PECT BAGESS exposa els projectes que estan en marxa per millorar l’atenció a la dependència i a la cronicitat després d’un any de feina

Coordinat per l’Ajuntament de Manresa i compartit per diverses entitats que operen a la comarca en l’àmbit sociosanitari (Althaia, Ampans, Eurecat, la FUB, IDIAP – ICS i Sant Andreu Salut), el projecte té l’objectiu de millorar la qualitat de vida i l’afavoriment de la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques. A la vegada, la iniciativa busca impulsar la transformació del sector a través de la recerca i la implementació de solucions digitals. El PECT BAGESS compta amb un pressupost total de 2.762.752,70 euros i una subvenció provinent de la Generalitat de Catalunya d’1.381.376,35 euros. Aquest matí, s’han mostrat els projectes que s’estan desenvolupant a través d’aquest programa.

Llegir més
imagen

La prova pilot entre l’Ajuntament i la Salle Manresa per identificar nius a protegir permet crear una guia per a tots els instituts

Alumnes de 3r d’ESO de la Salle han ajudat a censar i protegir nous nius d’orenetes, falciots i ballesters a Manresa, considerades espècies protegides. El projecte ha permès crear un dossier per a professorat que permetrà, a partir d’ara, fer aquesta assignatura autònoma en qualsevol institut de la ciutat. La iniciativa, que té el suport de l’Institut Català d’Ornitologia de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu conservar la biodiversitat urbana i fomentar la conscienciació de l’alumnat.

Llegir més