Sala de premsa

imagen

Manresa inicia una prova pilot al per reduir el consum de plàstics d’un sol ús al mercat municipal Puigmercadal

Des d’avui, divendres 5 de novembre, en el mercat municipal Puigmercadal de Manresa es posa en marxa una prova pilot, impulsada per la Diputació de Barcelona, per reduir el consum de plàstic d’un sol ús als mercats municipals de la província. La setmana passada es va iniciar a Rubí i el proper 23 de novembre es farà Viladecans. L’objectiu de la campanya, que duu com a lema “Mercats sostenibles. Adéu als plàstics d’un sol ús!” i que s’inicia com a prova pilot a aquestes tres poblacions, és impulsar la sostenibilitat i reduir els residus de plàstics, especialment els d’un sol ús, mitjançant accions que fomentin la participació ciutadana i que involucrin els clients i els paradistes.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa compra el complex de la Fàbrica Nova a Criteria Caixa

La Fàbrica Bertrand i Serra, coneguda com a Fàbrica Nova i que al seu dia va ser un dels recintes fabrils més grans del país, passa a mans municipals. L’Ajuntament de Manresa adquireix totes les propietats que Inmocaixa té en aquest complex, on és previst ubicar un projecte universitari, que es presentarà properament. L’operació té un cost total de 12,3 milions d’euros, dels quals 5,7 corresponen a les obres d’urbanització que Criteria Caixa ja ha fet a l’entorn.

Llegir més
imagen

Reunió per reclamar a les entitats bancàries un servei sensible a les necessitats de les persones grans

La Delegació del Govern de la Catalunya Central, el Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa i el Consell de les Persones Grans del Bages es reuneixen amb les principals entitats bancàries per reclamar un servei bancari a l’abast de tothom.

Llegir més

Veredictes dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2021

Els jurats de la 39a edició dels Premis Lacetània, a la qual s’han presentat una cinquantena de treballs, fan públics els veredictes dels diferents guardons, que es lliuraran en una gala al teatre Conservatori de Manresa, el proper divendres 19 de novembre, dins del conjunt d’actes que es faran del 12 al 29 d’aquest mes al voltant d’aquests  premis i del Premi Bages de Cultura, que es farà públic el dia 8.

Llegir més

Afectacions de trànsit per la celebració de l’acte inaugural de Manresa 2022

Aquest dissabte, de 19 a 21.30 h, els vehicles no podran circular per diversos carrers de l’entorn de la plaça Major.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament inicia la remodelació del vestíbul del Centre Cultural el Casino

L’actuació consisteix en la renovació i canvi d’imatge d’un espai molt concorregut que fa d’avantsala dels diferents espais per a la celebració d’exposicions, actes  i oficines de la regidoria de Cultura.

Llegir més
imagen

El IX Premi Planes d’investigació periodística queda desert

El Jurat del Premi Planes, convocat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, recordant qui va ser un dels pioners del periodisme d'investigació a Catalunya, ha decidit per majoria declarar desert el guardó en l'edició d'enguany. 

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa felicita Dolors Torras Mauri pel seu centenari

L’homenatge s’ha celebrat avui a la Residència Sant Andreu de Manresa

Llegir més
imagen

El teatre Kursaal de Manresa aconsegueix superar els 45.000 espectadors en la programació del 2021 malgrat el context de pandèmia

Tot i la incertesa i les restriccions derivades de la Covid-19, el 2021 es van portar a terme un total de 121 espectacles i 149 funcions amb una ocupació mitjana del 74,32%.


El 2020, l’any de l’esclat de la pandèmia i les restriccions més dures, el nombre d’espectadors va arribar als 35.533, es van programar 81 espectacles i 114 funcions; que van tenir una ocupació del 67,20%

 

Llegir més
imagen

La commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa s’obrirà dissabte amb un acte institucional amb les màximes autoritats del país

Està prevista l’assistència del President de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia; així com la de la presidenta del Parlament de Catalunya, la de la consellera de Justícia i la de la presidenta de la Diputació de Barcelona. També hi seran presents alcaldes i alcaldesses de la Catalunya Central i representants d’entitats de la ciutat, entre altres autoritats. L’acte es farà a les 19 hores al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa i es podrà seguir en directe per Internet. Abans de l’espectacle de la plaça —que es farà tot seguit— l’Àliga de Manresa ballarà de manera excepcional amb motiu de l’obertura de l’Any Ignasià.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta el nou contracte de neteja viària i de recollida de residus, que es farà amb contenidors intel·ligents

El servei de neteja de carrers es reforça significativament, amb especial atenció a la detecció i comunicació d’incidències. Entre les principals novetats de la recollida de deixalles, hi ha el tancament dels contenidors –que només es podran obrir amb targeta–, la seva organització en illetes amb totes les fraccions i el seu buidatge, que passarà a fer-se en horari diürn. El contracte també inclou el porta a porta als principals eixos comercials.

Llegir més