Sala de premsa

imagen

El Tocats de Lletra arrenca la segona setmana de programació amb una conversa sobre feminisme, homenatges a grans autors i propostes juvenils

L’escriptora, activista per la igualtat i diputada al Parlament Jenn Díaz donarà el tret de sortida al segon tram del festival amb una conversa sobre el paper de la dona en el camp de la literatura i la política.

 

El programa preveu un homenatge a l’obra literària de l’escriptor berguedà Jordi Cussà i una exploració de Llibre de meravelles de Vicent Andrés Estellés, en el 50è aniversari de la seva publicació.


Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa anuncia un conjunt de mesures per fer front a les problemàtiques de seguretat, civisme i convivència

Es crea una taula que agrupa tots els grups municipals i representants veïnals, del comerç, de l’advocacia i dels cossos de seguretat; s’instal·laran 12 càmeres en punts conflictius de la ciutat; s’augmenta la presència de policies al carrer; es reforçaran els programes socials adreçats a persones vulnerables, es farà una revisió de les llicències de les activitats econòmiques conflictives i es reforçarà la neteja i la il·luminació en els espais on s’han detectat focus de conflictivitat.

Llegir més
imagen

L’alcalde de Berga fa la seva primera visita oficial a l’Ajuntament de Manresa

Ivan Sànchez Rodriguez ha mantingut una reunió amb l’alcalde Marc Aloy Guàrdia per parlar de diferents temàtiques que afecten les dues ciutats. L’alcalde de Berga ha fet una passejada per conèixer els diferents projectes en marxa a Manresa com el Museu del Barroc, la nova seu del Govern de  la Generalitat, el Mercat de Puigmercadal, l’Anònima o el projecte d’habitatge cooperatiu al Centre Històric.   

Llegir més

Presentació del procés participatiu previ al Pla director urbanístic del Parc de l'Agulla

Dia: 26/10/2021
Hora: 13.00 h
Lloc: Parc de l'Agulla (Punt d'Informació del Parc de la Sèquia)
Intervenen:

Agustí Serra Monté. director d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat

Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

Àdria Mazcuñán i Claret, alcaldessa de Sant Fruitós de Bages 

Llegir més
imagen

Les possibilitats transformadores de l’educació centren el cicle de diàlegs Àgora 2022, que es presenta el proper 18 de gener

Els diàlegs comencen a finals de gener amb una sessió dedicadaa llengua, societat i escola, amb la participació de Carme Junyent i Òscar Andreu. S’han programat 12 diàlegs entre els mesos de gener i novembre d’aquest any. La presentació del programa es farà el 18 de gener en un acte que comptarà amb la intervenció de l’especialista en innovació i transformació educativa, Carlos Magro.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa lliura els guardons del 14è premi fotogràfic Memorial Modest Francisco

El premi especial “El Nen” recau en Pep Codina. En la modalitat de temàtica lliure s’imposen Francesc Valldeoriola (1er premi), Antonio Garballo (2on premi) i Carles Alasraki (3er premi). Després del lliurament, s’ha inaugurat l’exposició de les obres presentades. El concurs —organitzat per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de Foto Art Manresa— es va crear en record i homenatge al fotògraf manresà Modest Francisco Erill (1932-1999).

Llegir més
imagen

Manresa 2022 dona el tret de sortida el 29 de gener amb un espectacle inaugural de dansa aèria, música i cultura popular

La companyia Sacude Danza, Xàldiga i la Colla Castellera Tirallongues s’uneixen per oferir una funció única creada expressament per a l’ocasió: “Manresa 2022 Transforma”. L’espectacle encetarà la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. Es farà el dissabte 29 de gener a les vuit del vespre, a la Plaça Major.

Llegir més
imagen

Manresa estrena la nova àrea d'esbarjo exclusiva per a gossos al passatge Dante

En aquest espai, els animals podran córrer i jugar sense corretja i socialitzar-se. Funcionarà de 7 del matí a 10 de la nit i només hi podran accedir els gossos que estiguin censats. Hi haurà un període de portes obertes en el qual els agents cívics oferiran informació al veïnat i als propietaris de mascotes. Tot l’entorn s’ha enjardinat per tal d’embellir la zona i dotar-la d’ombres. El projecte ha tingut un pressupost de 93.252,64 euros.

Llegir més
imagen

Aquest diumenge s’inaugura el nou camp de futbol de gespa artificial de la Balconada

L’actuació ha tingut un cost de prop de 400.000 euros. A banda de la col·locació de la gespa, s’han fet millores a les instal·lacions. La inauguració es farà a les 12 del migdia, just abans del partit que la UE Balconada jugarà contra el sant Vicenç 2018 FC. Comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, del regidor d’Esports, Antoni Massegú Calveras, del president de la UE Balconada, Alberto Garcia Luis, i del president de l’Associació de Veïns, Juan Carlos Colchero Mallado.

Llegir més
imagen

Es detecten defectes en l’execució de les obres del carrer Lladó que obliguen a refer part del seu nou paviment

Aquesta setmana han començat els treballs, que se centren en les zones on s’ha detectat que el perfil transversal del carrer no és correcte, la qual cosa provoca que l’aigua de pluja no es condueixi en la seva totalitat cap els embornals. El cost va a càrrec de l’empresa que va executar les obres. L’actuació al carrer Lladó va finalitzar a l’estiu i va consistir en la pavimentació en calçada única del vial.

Llegir més
imagen

La campanya ‘Bons Manresa’ es tanca amb un impacte econòmic d’1,29 milions d’euros

10.422 persones usuàries i 168 establiments de la ciutat s’han beneficiat de la iniciativa, impulsada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

Més de 3.000 alumnes de Manresa han participat en el programa de reforç d’activitats educatives

Dins el mateix programa, l’Ajuntament rep del departament d’Educació de la Generalitat una nova subvenció per al curs 2021-22 de 245.360 euros

Llegir més
imagen

El Casal de les Escodines i el Selves i Carner acullen exposicions del projecte CulturaMENT i del Grup Sardanista Dintre el Bosc

“La vida en l’oblit: una travessa pels records” farà estada al Casal de les Escodines,  i  “70 anys de sensacions” al Centre Cívic Selves i Carner. Ambdues exposicions es podran visitar fins al 28 de gener.

Llegir més
imagen

Finalitza la 15a edició del Programa Treball als Barris al nucli antic de Manresa

És un programa ocupacional adreçat a persones residents al nucli antic de Manresa. Ha finalitzat un any més amb èxit de participació en el Dispositiu d’Inserció Laboral, amb 171 persones ateses i amb 175 places cobertes en les accions formatives.

Llegir més