Sala de premsa

Demà arrenquen treballs de canalització elèctrica al barri de Bellavista

El termini d’execució de les obres és de 4 setmanes.

 

Llegir més
imagen

El govern municipal de Manresa fa una revisió a fons de les ordenances fiscals i hi inclou mesures per fomentar les energies renovables i la mobilització d’habitatge per al mercat de lloguer

Bonificacions per a la instal·lació de plaques soles o un recàrrec del 50% als propietaris amb tres o més pisos buits, a banda de la rebaixa de la bonificació a immobles propietat d’empreses constructores per incentivar que les posin al mercat. Són algunes de les mesures que proposa l’Ajuntament en les ordenances fiscals, que es portaran al Ple Municipal d’aquest dijous. La proposta inclou que la majoria d’impostos i taxes que recapta l’Ajuntament s’incrementin el 2,5% el 2022, després que l’any anterior impostos i taxes es van congelar per tal d’afavorir el conjunt de la ciutadania, en un context marcat per la pandèmia de la Covid-19. Amb les noves mesures augmenta la xifra de famílies que es podran beneficiar de bonificacions de la plusvàlua i s’amplia durant tot el 2021 la bonificació del 50% de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires, entre altres mesures.

Llegir més
imagen

Torna a Manresa una nova edició de la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya

Visites a la fàbrica Pirelli, als Panyos i al Centre de l’Aigua de Can Font; un Escape room al Museu de la Tècnica;  les  jornades tècniques dels Panyos sobre el tema “Emprendre en temps de pandèmia”; i la presentació del llibre “La Catalunya Industrial”, de Daniel Romaní, són les propostes que tindran lloc a Manresa, organitzades pel Museu de la Tècnica-Parc de la Sèquia i l’Ajuntament de Manresa.


Llegir més
imagen

L’Ajuntament donarà a conèixer divendres els resultats del procés participatiu i la decisió sobre el model d’illa de vianants per al carrer Guimerà

La sessió es durà a terme a la Sala Petita del Kursaal, a les sis de la tarda. També es faran sessions de retorn als quatre consells de districte.

Llegir més
imagen

El Campi qui Jugui obrirà portes el 27 de desembre a l’Anònima adaptant totes les activitats a la nova situació de pandèmia

Totes les activitats previstes a l’exterior de l’Anònima es mantenen, així com els espectacles musicals, que passen a tenir un aforament del 70%. A dins la nau, se suspenen activitats que generaven interacció, com l’espai específic d’infants de 0 a 3 anys, la realitat virtual o el joc del Kapla, fet que permetrà obtenir més espai per als actes que sí que es podran dur a terme.

Llegir més
imagen

Els joves que compleixin 17 o 18 anys aquest 2022 podran sol·licitar la targeta per viatjar gratuïtament en bus a partir del 4 de gener

La sol·licitud es podrà fer mitjançant la web municipal o bé presencialment a l’Espai Jove Joan Amades. Pel que fa a la TBonificada, els usuaris que la tinguin domiciliada rebran el títol del 2022 a casa. L’Ajuntament també informa que les tarifes del Bus Manresa es congelen i no patiran modificacions de cara l’any vinent, i que els dies 24 i 31 de desembre el servei finalitzarà abans.

Llegir més
imagen

Les entrades per al cicle de concerts Sons del Camí de Manresa 2022 es posen a la venda coincidint amb el Nadal

Noa, l’Orfeó Donostiarra, Carles Cases, Ginestà, el Pot Petit, Marala, Joana Serrat i Messengers, entre els artistes convidats. Els Jardins de la Cova, el claustre del Museu i la Basílica de la Seu –tres espais ignasians de la ciutat– faran d’escenari.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia la segona fase de la renovació dels punts de llum del Passeig de la República

Aquest estiu, ja es van canviar 9 punts de llum entre la Plana de l’Om i la plaça Llissach. Ara es completaran els treballs fins a la plaça de la Reforma. L’actuació global a tot el carrer ha tingut un cost de prop de 36.000 euros.

Llegir més
imagen

Els dies 24 i 31 de desembre no hi haurà recollida d’escombraries a Manresa

Es prega a la ciutadania que en aquests dos dies no tregui les escombraries. Pot fer-ho la resta de dies, inclosos els festius.

Llegir més
imagen

Acaben els treballs de retirada de canyes i millora de la vegetació de ribera a la zona dels Panyos

L’actuació, valorada en 33.225 euros, forma part dels treballs subvencionats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en el marc del conveni fluvial recentment aprovat entre l’Ajuntament de Manresa i l’administració hidràulica.

Llegir més
imagen

Carolina Grau guanya el Concurs de Comissariat 2021 de la Xarxa Transversal amb el projecte Natura Viva: musa i mimesis

Carolina Grau ha estat escollida guanyadora del Concurs de Comissariat que la Xarxa Transversal, de la qual forma part l’Ajuntament de Manresa, ha convocat aquest 2021. Aquest concurs ha permès seleccionar un projecte artístic en el camp de les arts visuals per portar-se a terme simultàniament en les deu ciutats que conformen la Xarxa Transversal. L’acció central tindrà lloc a la tardor de 2022.

Llegir més
imagen

ManresaJove i el Consell Municipal de les Persones grans editen un vídeo i un targetó per felicitar les festes de Nadal

La iniciativa forma part de la trobada intergeneracional entre persones joves i grans del projecte “Bots pel canvi Manresa 2022”.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa promou les compres de proximitat amb una campanya a les xarxes socials

La campanya —que porta per lema “Per un Nadal amb caliu, comerç local”— té com a objectiu destacar els valors del comerç local, com la qualitat, la sostenibilitat, la proximitat, el compromís, la confiança i el tracte personal.

Llegir més