Sala de premsa

imagen

L'Ajuntament de Manresa aposta per la formació de docents en «Gestió emocional com a eina educativa»

El curs s’adreça especialment a professorat i educadors i educadores. Les persones interessades en aquest curs caldrà que s’inscriguin abans del 10 d’octubre al correu ensenyament@ajmanresa.cat. La inscripció és gratuïta.

Llegir més
imagen

L’Oficina Jove organitza quatre xerrades gratuïtes sobre habitatge, educació, salut i mobilitat

Conèixer els ajuts existents per pagar l’habitatge, per treballar a l’estranger, per gestionar emocionalment els conflictes, i per millorar l’autoestima i la motivació, són alguns dels continguts  de les xerrades adreçades als i els joves. Totes les inscripcions es poden realitzar a la web www.manresajove.cat a partir d’avui. 

Llegir més
imagen

Pura Travé i Josep Brunet guanyen el concurs de fotografia Viatgers Manresans 2021

L’acte de lliurament de premis es va celebrar ahir al centre cívic Selves i Carner, amb l’assistència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo i el president de Foto Art Manresa, Bernat Bozzo. L’exposició de fotografies d’aquesta edició del concurs es podrà visitar al mateix centre cívic del 18 d’octubre al 12 de novembre.

Llegir més
imagen

El Centenari de Joseph Beuys a Manresa reivindica la rellevància de la ciutat i d’Ignasi de Loiola en la vida i obra del reconegut i influent artista alemany

Beuys és considerat un dels artistes més importants de la segona meitat del segle XX. Un dels seus col·laboradors més estrets, Björn Nörgaard, visitarà Manresa aquest octubre per preparar una acció que tindrà lloc el març del 2022, en el marc del projecte Manresa 2022, que commemora el 500 aniversari de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. També es presentarà un llibre que reedita el contingut de l’acció ‘MANRESA’, que Beuys va estrenar a Düsseldorf el 1966 totalment influenciat per la vida i el pensament del sant. És obra de la doctora en Història de l'Art i experta en Beuys Pilar Parcerisas Colomer, que exerceix com a comissària del centenari de l’artista alemany a la ciutat i que avui ha anunciat que cedeix el seu llegat documental sobre Beuys a Manresa.

Llegir més

Treballs de gas natural al carrer Alcalde Armengou, a partir de dilluns

Amb motiu d’aquests treballs es prohibirà l’estacionament en l’àmbit de les obres.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta un pressupost 2022 que s’enfila per sobre dels 100 milions d’euros i amb un increment del 12% de la despesa social

El govern de l’Ajuntament de Manresa presentarà al proper Ple Municipal, el 23 de desembre, una proposta de pressupost que creix més del 5% i supera per primera vegada des de l’any 2008 els 100 milions d’euros. S’incrementen de manera important els ingressos que permetran la prestació de serveis, mentre que hi ha un descens del pressupost per a inversions, tot i que es preveu compensar aquesta davallada amb fons europeus Next Generation, que ja han començat a arribar. Entre les partides importants destaca un 12% més de despesa social, el nou contracte de neteja i recollida de residus, els nous busos elèctrics o el pressupost per al projecte Manresa 2022, que viurà l’any de la celebració. En el capítol d’inversions destaquen la nova avinguda dels Països Catalans, el Museu del Barroc, el pressupost per a adquirir i rehabilitar habitatges, el projecte de l’ampliació del Nou Congost o la Fàbrica Nova,  entre altres.


Llegir més
imagen

Manresa presenta el 36è Campi qui Jugui, que tornarà a celebrar-se a l’Anònima

Adaptat a l’actual situació de la pandèmia, se celebrarà del 27 de desembre al 4 de gener, oferint  tallers, jocs i espectacles, i amb la inclusió de novetats com una zona de jocs al pati exterior i el Campi Jove, un espai per a joves de 12 a 16 anys, el dia 4 de gener.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa finalitza els treballs de millora del parc infantil Carrasco i Formiguera

L’actuació ha tingut un pressupost de 84.736 euros i ha consistit en la substitució del paviment de cautxú existent la substitució de la tanca de fusta per una tanca metàl·lica i també la substitució dels elements de joc.

Llegir més

Presentació de la proposta de Pressupostos per al 2022

Dia: 16/12/2021
Hora: 11.30 hores
Lloc: Sala de Premsa de l'Ajuntament de Manresa (planta baixa)
Intervenen:

-Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

-Valentí Junyent Torras, primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda

Llegir més
imagen

L’Espai Jove Joan Amades acull una exposició sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

La mostra, dissenyada i produïda per l’Ajuntament de Manresa, té la voluntat de donar a conèixer a la ciutadania els 17 Objectius de Desenvolupament  Sostenible que l'ONU va fixar el 2015 a l'Agenda 2030.

Llegir més

Tall de trànsit al carrer Sansa, aquest dijous

Pels treballs d’implantació d’una autogrua, de 9 a 16 h

Llegir més