Sala de premsa

imagen

La Clínica Universitària integra els serveis d’ARANS

L’acord l’han signat el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez Espinosa, i el president d’ARANS, Alfons Haro Najar. L’Ajuntament de Manresa -representat per la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina-  ha promogut l’acord amb l’objectiu de garantir que el servei prestat a les persones usuàries de l’entitat tingui la continuïtat desitjada. L'acte de presentació s'ha fet aquest migdia a la Fundació Universitària del Bages.

Llegir més
imagen

L’Espai Jove Joan Amades estrena demà l’exposició de relats i il·lustracions del concurs de Sant Jordi de Regió7

L’acte d’estrena de l’exposició i el lliurament de premis comptarà amb presència les regidores de Cultura, Anna Crespo Obiols, i d’Infància Joventut, Rosa M. Ortega Juncosa.  La mostra es podrà veure al llarg de l’any a diferents equipaments de la ciutat.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament habilita un nou espai esportiu a la Balconada

S’ha adequat una pista pavimentada amb una cistella de bàsquet.  L’actuació té un pressupost de 15.539,81 euros i forma part de les peticions del Consell de Districte Centre.

Llegir més
imagen

El nou contracte de jardineria, amb criteris a favor de la biodiversitat, ja està donant els seus fruits al Parc del Cardener

És la primera primavera que l’Ajuntament de Manresa aplica una nova línia d’actuacions mediambientals estratègica i, tot i que es troba en fase de prova, el canvi ja és visible.

Algunes de les accions que s’han dut a terme han consistit en segues selectives, amb intensitats diverses i una especialització dels espais, i l’acumulació de branques mortes en indrets concrets per afavorir la biodiversitat de la zona.

Llegir més
imagen

La Catalunya Central suma 77 nous Mossos d’Esquadra, 15 dels quals donaran servei a Manresa

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, ha donat la benvinguda als nous agents del cos policial acompanyat de l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia. El conseller ha assegurat que el reforç era molt necessari i ha agraït especialment la tasca que ha fet l’Ajuntament per contenir el dèficit d’agents. L’alcalde ha subratllat la coordinació que s’ha fet entre Mossos i Policia Local per resoldre les problemàtiques que té el territori i ha destacat que els nous agents de Mossos se sumen als 4 agents de Policia Local que s’han incorporat recentment i a les places que s’han convocat.

Llegir més
imagen

Àgora 2022 proposa dialogar sobre temes candents per promoure transformacions en el món educatiu

Òscar Andreu i Carme Junyent estrenaran el cicle de diàlegs educatius a partir del gener de 2022. Altres convidats als diàlegs educatius seran : Marina Subirats, Salvador Cardús, Eduard Vallory, Eva Bach, Kaleb Rashad, Melina Furman i Francesc Torralba. Les inscripcions als diàlegs i als grups de treball ja estan obertes. La proposta forma part del projecte Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a la ciutat.

Llegir més
imagen

La menstruació protagonitzarà l’inici del cicle de xerrades per a famílies del curs 2021-2022

La xerrada, titulada “La regla mola (si saps com funciona)”, anirà a càrrec de la psicòloga Anna Salvia. Se celebrarà el 28 d’octubre a les 17.30 h., en modalitat on-line.

Llegir més
imagen

Les entitats de salut mental de Manresa reclamen que s’inverteixi més per millorar-ne els recursos d’atenció

La plaça Major de Manresa ha acollit aquest migdia l’acte institucional del Dia Mundial de la Salut Mental, una commemoració adreçada a sensibilitzar sobre la importància i les conseqüències personals i socials de les diferents problemàtiques en salut mental. L’acte ha comptat amb la participació de les entitats i institucions de la ciutat que treballen en aquest àmbit.

Llegir més
imagen

La Fira Mediterrània i l’Ajuntament de Manresa reten homenatge a Palmira Jaquetti Isant

Aquest vespre s’ha inaugurat una exposició sobre la poetessa i folklorista catalana i s’ha fet el descobriment de les plaques que ja donen nom a la nova plaça Palmira Jaquetti Isant, a l’antiga plaça Montserrat

Llegir més
imagen

Guillem Terradellas i Muriel Forn guanyen els premis de Viatges Manresans en categoria infantil

L’acte de lliurament de premis es va celebrar ahir al Casal de les Escodines, amb la presència de personal tècnic de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i del president de Foto Art Manresa, Bernat Bozzo i Closas.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia una campanya per promoure el cinema entre el públic jove en col·laboració amb Cinemes Bages Centre

S’oferiran dues entrades al preu d’una i anirà destinada als joves de 12 a 25 anys. L’acció s’emmarca dins del programa Manresa i Acció! Vivint en pantalla gran, una proposta cultural creada amb la voluntat de reforçar la imatge i el nom de Manresa amb la indústria del setè art.

Llegir més
imagen

El Síndic de Greuges va atendre ahir 13 persones en la seva visita a Manresa

De les 13 atencions realitzades, 8 van ser queixes i 5 consultes, totes fetes per persones residents a Manresa i versaven sobre temes relacionats amb serveis socials, educació, multes de trànsit i mobilitat.

Llegir més