Sala de premsa

imagen

El projecte Lotus 2022 batega malgrat la pandèmia, desplega nous continguts i rep la participació de més de 1.500 alumnes de Manresa

Lotus 2022 és un projecte innovador de l’Ajuntament de Manresa adreçat als centres educatius de Manresa que, en el marc de l’eix educatiu de Manresa 2022 i lligat als seus valors fonamentals, treballa la transformació amb infants i joves, a través de l’autoconeixement, dels valors i de la millora de la gestió emocional, amb la finalitat de formar futurs ciutadans més conscients i més compromesos amb l'entorn i amb els altres.

Llegir més
imagen

El Premi Rosa Argelaguet i Isanta-Premi del Campus Manresa es lliurarà el pròxim 15 de juny

La doctora en enginyeria industrial, Maria Dolors Riera i Colom, rebrà el premi per la seva trajectòria professional vinculada al territori i per despertar vocacions industrials entre les dones. L’acte serà conduït per la meteoròloga i física Gemma Puig Feliu. El guardó reconeix, promociona i sensibilitza sobre el paper d'aquelles dones que han contribuït activament en alguna activitat d'investigació, de divulgació o de docència en l'àmbit de les ciències. Alhora, vol reconèixer la figura de Rosa Argelaguet i Isanta, traspassada de forma sobtada el 30 de gener del 2020.

Llegir més
imagen

Manresa signa a Azpeitia el conveni de col·laboració per promoure el Camí Ignasià

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha manifestat la importància d’un acord que “estreny els llaços entre les dues ciutats que fan de capçalera del Camí Ignasià”. L’alcaldessa Nagore Alkorta ha assegurat que la signatura reforça el treball que es realitza conjuntament amb Manresa des de fa anys.

Llegir més

Presentació de la 3a edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Manresa

Dia: 08/06/2021
Hora: 12.30 hores
Lloc: Sala d'actes de l'Institut Lluís de Peguera
Intervenen:

-Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

-Josep Gili Prat, regidor d'Ensenyament i Universitats

-Jordi Casassas, president de la Universitat Catalana d’Estiu

-Josep Sinca, president de Gest! Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori

Llegir més
imagen

El curs "Soldadura electrònica. Tècniques per contacte", serà la segona acció formativa del programa Bages, Treball, Talent i Tecnologia.

“Soldadura electrònica. Tècniques per contacte" té l’objectiu de conèixer i aprendre totes les tècniques de soldadura i microsoldadura per a components SMD i connectors en plaques bases de portàtils, mòbils, pantalles, centraletes d’automòbils, entre d'altres.


Llegir més
imagen

Tot a punt per a la celebració aquest dijous de la 50a edició de la Nit de l’Esportista de Manresa

La gala tindrà lloc a les 7 de la tarda al teatre Kursaal de Manresa i es premiarà els millors esportistes i persones vinculades a l’esport de la darrera temporada. L’acte serà presentat pel periodista esportiu manresà Pol Rodríguez. El pregó (gravat) anirà a càrrec de Manel Estiarte.  Durant la festa hi haurà reconeixements especials a persones vinculades a la Nit de l’Esportista com són Ton Perarnau i Xavier Prunés; i un homenatge in immemoriam al periodista Joan Antoni Lozano Oriola (Xano).

Llegir més
imagen

Manresa participa en la jornada de Transferències Urbanes d’Urbact a Madrid amb dues xarxes europees

Els dies 7 i 8 de setembre una delegació de l’Ajuntament de Manresa participa en les jornades de Transferencies Urbanes organitzades pel punt nacional d’Urbact Espanya a Madrid, com a part del període d’intercanvi de coneixement de les ciutats participants a les xarxes d’aquest programa europeu. El regidor d’Hisenda i Presidència, Valentí Junyent Torras, participa en una de les taules rodones sobre “Regenerar, activar y cohesionar la ciudad consolidada”.


Llegir més
imagen

Neix el ‘Cor de dones’, una coral que vol crear vincles entre dones d’orígens, realitats i edats diverses a Manresa

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins al 24 de setembre. No caldrà tenir coneixements previs de música o cant coral per cantar a la coral. En total es faran 8 sessions cada dimarts al matí durant els mesos d’octubre i novembre a la Casa Flors Sirera

Llegir més
imagen

Manresa presenta la programació del FABA 2021

El Festival Artístic del Barri Antic se celebrarà del 26 de setembre al 2 d’octubre al recinte de l’Anònima de Manresa. Laetitia Sadier (Stereolab), Hidrogenesse, Ferran Palau o Rodrigo Laviña y su combo són algunes de les actuacions que inclou enguany el cartell del festival.

Llegir més
imagen

Ecoviure farà entre setmana 4 jornades professionals dedicades a l’agricultura ecològica, l’aigua, els residus i les renovables

Enguany la proposta adreçada al públic professional s’amplia i disposarà d’un programa propi entre setmana. Les jornades estan organitzades per entitats de referència en cadascun d’aquests àmbits.


Llegir més
imagen

S’obren les inscripcions al taller de cant coral “Cançons de tots els temps” adreçat a un públic major de 65 anys

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a partir d’avui i fins al 27 de setembre des del web www.manresa.cat, presencialment a l’OAC o bé trucant al 010

Llegir més

AVUI!! Recepció al Baxi Manresa per la seva victòria a la Lliga Catalana de bàsquet

Dia: 05/09/2021
Hora: 7 de la tarda
Lloc: Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa
Intervenen:

-Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

-Antoni Massegú Calveras, regidor d'Esports

-Josep Sáez Mateos, president del Bàsquet Manresa

-Guillem Jou Coll, capità Baxi Manresa

-Pedro Martínez Sánchez, entrenador Baxi Manresa

Llegir més
imagen

L’Ajuntament inicia aquest dimecres una actuació per millorar la seguretat dels vianants al carrer Pujada del Castell

El carrer passarà a ser regulat com a zona de prioritat per a vianants, amb un límit de velocitat per a vehicles a 20 km/h i amb prohibició d’estacionament. La mesura respon a la demanda veïnal.  

Llegir més
imagen

Manresa felicitarà avui el Baxi Manresa per la victòria a la Lliga Catalana amb una recepció a l'Ajuntament

Els jugadors, tècnics i directius seran rebuts al Saló de Sessions, a les 7 de la tarda, en un acte amb aforament restringit, amb l'assistència de representants dels grups del consistori. 22 anys després de la darrera vegada, el Baxi Manresa es va proclamar ahir al vespre campió de la Lliga Catalana d'equips ACB amb una brillant victòria davant del Barça per 81-70

Llegir més