Sala de premsa

imagen

Manresa inicia la campanya de cribratges massius amb automostres de PCR

La campanya es fa a dos centres d’atenció primària de la ciutat: al CAP Sagrada Família i al CAP de Les Bases. Les proves s'adrecen a persones de menys de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid  els darrers 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació.  La prova és gratuïta i oberta a tothom.

 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament farà tractaments herbicides als espais esportius municipals

Les actuacions es duran a terme dijous i divendres d’aquesta setmana  

Llegir més
imagen

El Govern de la Generalitat aprova 616.240 euros per a la museïtzació del futur Museu del Barroc de Catalunya a Manresa

Aquesta aportació permetrà finançar el 60% de la museïtzació del futur Museu del Barroc de Catalunya a l’Antic Col·legi de Sant Ignasi. El cost estimat del projecte museogràfic és d’un milió d’euros i la resta es finança a través dels fons FEDER i recursos propis.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa inicia els treballs del Pla de Millora de l'Espai Públic 2021 amb una inversió d’un milió d’euros

Manresa posa en marxa, per cinquè any consecutiu, el Pla de Millora de l’Espai Públic, que tornarà a tenir una inversió global d’un milió d’euros. El Pla destinarà 350.000 euros a millorar la calçada a punts de 17 carrers, uns  treballs que es faran aquest estiu. Enguany també es destinaran 450.000 euros a la millora de voreres i espais de vianants a 20 carrers, 120.000 euros per a parcs infantils i 80.000 euros per arranjar camins rurals. En la priorització de les actuacions hi han participat 16 entitats veïnals de la ciutat.


Llegir més
imagen

Els Ajuntaments de Manresa, Artés i Navàs impulsen el primer obrador compartit d’horta de la Catalunya Central

L’espai agroalimentari permetrà als pagesos transformar part dels seus productes, i així donar valor afegit al producte de proximitat. El projecte compta amb el finançament de l’Ajuntament de Manresa, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i la Diputació de Barcelona.

Llegir més
imagen

La Clínica Universitària integra els serveis d’ARANS

L’acord l’han signat el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez Espinosa, i el president d’ARANS, Alfons Haro Najar. L’Ajuntament de Manresa -representat per la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina-  ha promogut l’acord amb l’objectiu de garantir que el servei prestat a les persones usuàries de l’entitat tingui la continuïtat desitjada. L'acte de presentació s'ha fet aquest migdia a la Fundació Universitària del Bages.

Llegir més
imagen

L’Espai Jove Joan Amades estrena demà l’exposició de relats i il·lustracions del concurs de Sant Jordi de Regió7

L’acte d’estrena de l’exposició i el lliurament de premis comptarà amb presència les regidores de Cultura, Anna Crespo Obiols, i d’Infància Joventut, Rosa M. Ortega Juncosa.  La mostra es podrà veure al llarg de l’any a diferents equipaments de la ciutat.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament habilita un nou espai esportiu a la Balconada

S’ha adequat una pista pavimentada amb una cistella de bàsquet.  L’actuació té un pressupost de 15.539,81 euros i forma part de les peticions del Consell de Districte Centre.

Llegir més
imagen

El nou contracte de jardineria, amb criteris a favor de la biodiversitat, ja està donant els seus fruits al Parc del Cardener

És la primera primavera que l’Ajuntament de Manresa aplica una nova línia d’actuacions mediambientals estratègica i, tot i que es troba en fase de prova, el canvi ja és visible.

Algunes de les accions que s’han dut a terme han consistit en segues selectives, amb intensitats diverses i una especialització dels espais, i l’acumulació de branques mortes en indrets concrets per afavorir la biodiversitat de la zona.

Llegir més

Visita al centre d’emergències socials Llar Sant Joan de Déu

Dia: 06/07/2021
Hora: 12 hores
Lloc: Centre d’emergències socials Llar Sant Joan de Déu (carrer Saleses)
Intervenen:

-Marc Aloy i Guàrdia, alcalde de Manresa

-Mariona Homs Alsina, regidora d’Acció i Inclusió Social

-Anna Prats, directora de la Fundació Tomàs Canet

Llegir més
imagen

Es fan públics els nominats a la 50a edició de la Nit de l’Esportista de Manresa

L’acte, que tindrà lloc el dijous 9 de setembre al teatre Kursaal, a les 7 del vespre, reconeix i premia els millors esportistes de la ciutat i els mèrits esportius d’aquestes dues últimes temporades.

 

Llegir més
imagen

L’escriptor Murray Stewart visita el Bages i Manresa per documentar una guia del Camí Ignasià que es publicarà aquesta tardor

El viatge ha estat organitzat per l’Agència Catalana de Turisme amb el suport de la Diputació de Barcelona i Bages Turisme


Llegir més
imagen

Finalitza la primera setmana dels Casals Esportius Municipals d'estiu, que duraran fins al 23 de juliol

Enguany, a banda de les activitats multiesportives, s’han incorporat més activitats lúdiques com són el taller de Basket Beat, per als més grans, activitats d’Orientació, inflables i activitats de remullada.

Llegir més