Sala de premsa

imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de color verd dissabte amb motiu del Dia Mundial contra la Meningitis

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya de sensibilització d’aquesta malaltia infecciosa que encara és present en la nostra societat i produeix greus seqüeles, fins i tot la mort.

Llegir més

Presentació de la primera competició que es farà al renovat Estadi del Congost

Dia: 22/04/2021
Hora: 11 hores
Lloc: Estadi d'Atletisme del Congost
Intervenen:

-Antoni Massegú Calveras, regidor d'Esports

-Mercè Rosich Vilaró, presidenta del Club Atlètic Manresa

Llegir més
imagen

Finalitza la urbanització i s’obre a la ciutat el nou espai públic de la Via Sant Ignasi, plaça del Remei i avinguda Bertrand i Serra

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament,  representants d’entitats, veïns i veïnes, faran demà a les 6 de la tarda una passejada pel sector, un cop han finalitzades definitivament les obres d’urbanització. Els treballs, iniciats el setembre de 2019, han representat l’actuació urbanística més ambiciosa dels darrers anys a la ciutat, amb una inversió de prop de 3.330.000 euros que han permès la transformació de 13.000 metres quadrats d’espai públic.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa fa la segona acollida de persones ambaixadores de la ciutat

Es tracta de persones nascudes o vinculades directament amb la ciutat que destaquen per la seva feina i trajectòria, amb influència en l’àmbit català, estatal i internacional. La iniciativa pretén augmentar el sentiment de pertinença i, a la vegada, ajudar a donar a conèixer projectes concrets importants, com ara Manresa 2022. En aquesta segona recepció, han estat 19 les persones que s'han compromès de manera pública a projectar la ciutat arreu. Se sumen a les altres 19 que es van reconèixer la setmana passada.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament convoca la setmana vinent els plenaris del quatre Consells de Districte de la ciutat

Convida a tothom a participar-hi en aquests òrgans de participació ciutadana on es tracten els assumptes que afecten el territori i on s'analitzen i es coordinen les actuacions que s'hi desenvolupen.

Llegir més
imagen

Manresa Turisme presenta l’oferta vinculada al Camí Ignasià als Centres de Promoció Turística de Catalunya internacionals de l’Agència Catalana de Turisme

Manresa va estar seleccionada entre més de vuitanta candidatures i les propostes presentades van despertar l’interès dels assistents

Llegir més
imagen

Les inscripcions per la Mobile Week Manresa ja estan obertes

Del 7 al 10 de juliol es duran a terme una quinzena de xerrades i tallers gratuïts en diferents espais de la ciutat, amb l’objectiu d’apropar la tecnologia a la ciutadania. Algunes activitats es faran de forma virtual i d’altres presencialment, tenint en compte totes les mesures Covid. Les sessions estaran conduïdes per ponents i experts reconeguts del món digital. Les persones interessades a assistir en alguna de les sessions, poden inscriure’s a través d’aquest enllaç.

Llegir més
imagen

Les Festes de Sant Ignasi 2021 se celebraran del 14 al 31 de juliol

El cartell el signa per segon any consecutiu l'humorista gràfic i il·lustrador Galdric Sala. El programa d'enguany incorporarà accions al llarg de la darrera etapa del Camí Ignasià


Llegir més
imagen

L’estudi sobre els models d’habitatge per a gent gran mostra que s’aposta per continuar vivint a casa el màxim de temps possible

Envellir a casa, sense haver-se de moure del barri ni del municipi, amb un servei d’assistència que doni suport allà on no s’arriba, i trobar nous models d’habitatge intermedis que permetin no haver de fer el salt directament de casa a una residència. Aquesta és la premissa que s’extreu de l’estudi sobre persones grans i habitatge que ha elaborat l’Ajuntament de Manresa, i que aquest dimarts s’ha presentat a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa, amb la presència de la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina, del regidor d’Habitatge, Jamaa Mbarki ElBachir, i de la regidora de Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa.

Llegir més
imagen

S'obre la convocatòria per sol·licitar els ajuts de material escolar per al curs 2021-2022

El període de sol·licituds finalitza el 15 de juliol. La petició s’ha de fer online a través de l’enllaç www.manresa.cat/ajutsescolars. Les persones que no disposin de mitjans tècnics per fer-la podran demanar cita prèvia (www.manresa.cat/citaprevia o per telèfon al 938752485) a partir del dia 28 de juny.

 

Llegir més
imagen

Es desvela la imatge guanyadora de 'Manresa Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-2022'

Biel Martínez Lacruz, alumne de l’Escola Art de Manresa, signa el logotip més votat en el procés participatiu popular.  La imatge triada representarà la fita esportiva que la ciutat assumirà com a amfitriona a partir de setembre del 2021 i fins al juny de 2022.  

Llegir més

RECORDATORI: Presentació dels resultats de l'estudi sobre els nous models d'habitatge per a persones grans

Dia: 21/06/2021
Hora: 12 hores
Lloc: Auditori Plana de l'Om
Intervenen:

-Mariona Homs Alsina, regidora d'Acció i Inclusió Social

-Jamaa Mbarki El Bachir, regidor d'Habitatge

-Rosa M. Ortega Juncosa, regidora de Persones Grans

Llegir més
imagen

El canal de WhatsApp de l’Ajuntament de Manresa ja supera el miler d’usuaris

A través del número 644 069 801 la ciutadania pot comunicar-se amb els serveis municipals per informar d’incidències, demanar cita prèvia, consultar les notícies municipals, l’agenda d’activitats, les farmàcies de guàrdia, les adreces i telèfons o contactar amb el CIO, el CEDEM o Serveis Socials. Després d’un mes de funcionament, s’hi han incorporat tres nous serveis: la recollida de voluminosos, els horaris  d’autobusos urbans i la informació de l’oferta pública d’ocupació de l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

La Generalitat obre el període per sol·licitar ajuts per a empreses de comerç, serveis i moda

Els tràmits es poden fer a partir d’avui i fins al 22 de juliol. Més informació i presentació de sol·licituds:

http://ccam.gencat.cat/ca/serveis/subvencions/2021/

Llegir més