Sala de premsa

imagen

"Entre l’infern i la glòria", d’Àlvar Valls, guanya el vint-i-unè premi Amat-Piniella

El premi, convocat per Òmnium Bages-Moianès i l’Ajuntament de Manresa, vol reconèixer la millor obra narrativa de temàtica social contemporània publicada entre la tardor de 2019 i la tardor de 2020. El lliurament ha tingut lloc avui, 13 d’abril, a les set de la tarda, a l’Auditori de la Plana de l’Om. L’escriptor Àlvar Valls, que actualment viu a Andorra, s’ha endut els 2.000€ del premi i l’escultura de Ramon Oms que fa de guardó.

Llegir més
imagen

L’Oficina Jove del Bages acollirà la novena edició de l’Oficina artística del 14 al 21 d’abril

La iniciativa s’emmarca dins dels actes de la 29a Fira de l’Estudiant. Una de les activitats destacades serà la xerrada ‘Inspira’t, Inspira’ns. Un camí de vida’ a càrrec de Natxo Tarrés i amb la col·laboració de Rita Farré.

Llegir més

Tall de trànsit al carrer Santa Llúcia, demà al matí

Per treballs de reparació d’una avaria per obstrucció de clavegueram

Llegir més
imagen

Manresa participa en un vídeo per conscienciar la població dels maltractaments a les persones grans

A partir d’avui es podrà veure a través de canal de Youtube de l’Ajuntament de Manresa i les seves xarxes socials, per Canal Taronja i pels Cinemes Bages Centre, on es projectarà per les sales i a les pantalles distribuïdes a l’interior del recinte durant 15 dies.

Llegir més
imagen

La defensora dels drets humans Luz Marina Hache i el periodista Joan Roura tancaran la campanya ‘Dret al Refugi, Qüestió de Justícia’ amb una taula rodona sobre Colòmbia i Palestina

L’activitat, emmarcada dins dels actes per commemorar el Dia Internacional de les Persones Refugiades, es durà a terme el pròxim 18 de juny a les 19 h a la plaça Fius i Palà. Es clourà amb un recital poètic sobre drets Humans i exili i una actuació musical a càrrec d’Oriol Barri. Les persones interessades a assistir-hi, es poden inscriure enviant un correu electrònic a florssirera@ajmanresa.cat.

Llegir més

Tall de trànsit al carrer Santa Maria, demà

Amb motiu de la implantació d’un camió  per a uns treballs de retirada de runes

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa homenatja Maria Vila Seubas pel seu centenari

La regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa, li ha lliurat un obsequi i un ram de flors en nom del consistori

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa lliura els diplomes a l’alumnat del projecte Tast d’Oficis +16

Les regidores d’Ocupació, Acció i Inclusió Social, i Joventut entreguen els diplomes als participants d’un projecte que ha ofert formació en entorns laborals com la cuina, la perruqueria i l’apropament a l’ofici de paleta.

Llegir més
imagen

L’entrega del Premi Rosa Argelaguet i Isanta-Premi del Campus Manresa es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament

L’acte, que es durà a porta tancada per motius Covid, serà conduït per la meteoròloga i física Gemma Puig Feliu. La doctora en enginyeria industrial, Maria Dolors Riera i Colom, rebrà el premi per la seva trajectòria professional vinculada al territori i per despertar vocacions industrials entre les dones.

Llegir més
imagen

Manresa s'adhereix a la jornada futbolística «Salid y disfrutad» de la Fundació Johan Cruyff, a la pista de la plaça del Milcentenari

La pista poliesportiva Cruyff Court Manel Estiarte ha viscut avui, 14 de juny,  coincidint amb el número que lluïa a la samarreta Joan Cruyff, una matinal futbolística adreçada a dinamitzar aquest espai, fomentar l’esport i inculcar valors la integració, el joc en equip i la superació personal. La jornada ha comptat amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú Calveras; i el responsable de Màrqueting de la Fundació Johan Cruyff, Albert Sala Moreno.

 

Per altra banda, Manresa Jove manté obertes les inscripcions per al torneig gratuït de futbol 6 x 6, que tindrà lloc a la mateixa pista del 28 de juny al 2 de juliol.  

 

Llegir més
imagen

La Biblioteca del Casino acull l’exposició sonora «Els Sons del Llobregat i el Cardener»

La mostra és pot veure fins al 23 de juny i forma part del programa BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.  L’exposició ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat de l’institut Manresa Sis i Foto Art Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa Jove acull dues exposicions d’artistes joves a l’espai Expressart dels equipaments municipals de Joventut

La mostra “Llum, aigua i terra”,  del fotògraf Pau Freixa, es pot visitar fins al 30 de juny a l’Espai Joan Amades. L’exposició “Esbossos i apunts”, de l’artista Sara Villarta, serà oberta fins al 23 de juliol a La Kampana.


Llegir més
imagen

Manresa participa en una jornada virtual sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb la xarxa URBACT i agents locals

Les sessions, que han comptat amb la participació de la ciutat líder de la xarxa, Tallin, el regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo, el gerent Territorial d'Eurecat Manresa, Juanjo Martin, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós, el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, i la psicòloga de la fundació AMPANS, Emma Badia, han servit per donar a conèixer les polítiques d’acció que la ciutat està desenvolupant per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i configurar l’Agenda 2030 local.

Llegir més