Sala de premsa

imagen

L’edició 2021 de Jardins de Llum portarà fins a Manresa prop de 20 propostes d’art efímer

La mostra, inclosa dins la Festa de la Llum, es podrà veure aquesta cap de setmana de les 18.30 h a les 21.30 h. Les obres es repartiran entre l’Anònima, el carrer del Balç, la Sala Gòtica de la Seu, la zona del Riu Cardener, l’Espai Plana de l’Om i la sala d’exposicions del Cercle Artístic de Manresa.

Llegir més

Tall de trànsit al carrer Puigterrà de Dalt, a partir de demà

Amb motiu dels treballs d’Aigües de Manresa per millorar la xarxa d’aigua potable 


Llegir més
imagen

L’Ajuntament informa dels nous ajuts als sectors econòmics i col·lectius més afectats per la Covid-19 que ha posat en marxa el Govern

Les ajudes van adreçades a autònoms i empreses en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), al lleure educatiu, a les activitats extraescolars, a les activitats dels parcs infantils i a l’oci nocturn.

Llegir més

Pregó Infantil de la Festa de la Llum

Dia: 17/02/2021
Hora: 10.30 h
Lloc: Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa
Intervenen:

-Alumnat de l'escola Fedac Manresa

-Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

-Àngels Serentill, representant de l'Associació Cultural El Galliner

Llegir més
imagen

El CLAM tanca la seva 17a edició amb els premis més socials i més internacionals de la seva història

La reflexió sobre les noves vies de difusió cinematogràfica mitjançant les plataformes online, el paper del cinema en l’educació, la projecció de prop d’una vintena de llargmetratges i deu curtmetratges de marcat caire social per provocar una reflexió de futur, i l’estrena del CLAM Jove que ha portat a debat la situació del col·lectiu LGTBIQ+, han marcat un certamen que ja treballa per oferir una divuitena edició amb plena normalitat i d’acord amb les transformacions que està experimentant la indústria cultural cinematogràfica.

Llegir més
imagen

S’estrena el documental: Ignasiana BTT, l’aventura del Pelegrí

Serà el dimarts, 18 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Espai Plana de l’Om

Llegir més
imagen

El 17 de maig comença el període d'inscripció del Casal Esportiu Municipal i del Casal Òrbita Jove

El Casal Esportiu Municipal, dirigit a infants d’entre 8 i 14 anys, ofereix diverses activitats al Complex Esportiu Vell Congost i altres espais de la zona esportiva entre el 28 de juny al 23 de juliol.

El Casal Òrbita Jove ofereix cinc setmanes d’activitats durant el mes de juliol per a joves de 13 a 16 anys a l’Espai Jove Joan Amades.

Els complexos esportius de l’Ateneu les Bases i les Piscines Municipals Manel Estiarte també ofereixen activitats diverses durant l’estiu.


Llegir més
imagen

La xarxa de transferència URBACT Re-growCity organitza una conferència sobre com afrontar el declivi de petites i mitjanes ciutats europees

La conferència es durà a terme en format virtual i tindrà lloc el pròxim dimarts 18 de maig, de 9 a 15:30 h. En la sessió es donaran a conèixer exemples de bones pràctiques que algunes ciutats han posat en marxa per revitalitzar urbs petites i mitjanes en declivi estructural, es parlarà de la importància que té la renovada ‘Carta de Leipzig’ i es presentarà públicament la nova xarxa europea RegrowTown, entre altres.

Llegir més

Treballs d’Aigües de Manresa a l’avinguda de les Bases

S’ha reduït un carril de circulació per reparar una avaria a la xarxa d'aigua potable


Llegir més

Afectacions de trànsit al primer tram del Passeig

Avui s’han iniciat treballs de substitució de peces en mal estat al tram entre els carrers Arquitecte Oms i Muralla  de Sant Domènec

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà aquest dimecres de color blau fosc amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

D’aquesta manera, el consistori manresà dona suport a la petició de l’Associació Catalana d’afectades i afectats de fibromiàlgia i altres síndromes de fatiga crònica amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquestes malalties.

Llegir més
imagen

Manresa viurà una setmana dedicada a recordar el rodatge de la pel·lícula ‘Plácido’ de Berlanga, ara fa 60 anys

Del 17 al 23 de maig, una desena d’activitats coorganitzades per l’entitat El Galliner dins dels actes de la ‘Comissió Manresa, acció!’,commemoraran que fa 60 anys del rodatge a Manresa de ‘Plácido’, una de les pel·lícules més reconegudes de la història del cinema espanyol, rodada pel director valencià Luis García-Berlanga Martí, un film que va ser candidat a l'Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa llança un vídeo per incentivar la ciutadania a viure al Centre Històric

L’audiovisual recull l’experiència de quatre manresans i manresanes que viuen i treballen al Centre Històric. Els protagonistes exposen els avantatges de tenir un habitatge en aquesta zona i què els va portar a decidir-se per a aquesta opció. La campanya s’emmarca dins la línia d’actuacions que la regidoria del Centre Històric impulsa per reactivar i millorar aquesta part de la ciutat.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia els treballs de substitució de rajoles en mal estat als laterals del primer tram del Passeig

El regidor de Qualitat Urbana,  Via Pública I Ciutat Intel·ligent, Josep Gili Prat, ha informat  que se substituiran  unes 500 peces al Passeig. Posteriorment, es preveu la reposició de 420 peces més a carrers del Centre Històric.

Llegir més