Sala de premsa

imagen

Arrenquen les obres per instal·lar al carrer Francesc Moragas el primer pas de vianants intel·ligent de Manresa

L'actuació forma part del projecte "Manresa a Pas Segur", seleccionat als Pressupostos Participatius 2019, amb l'objectiu de millora la seguretat viària. Posteriorment, s'implantarà un altre pas de vianants intel·ligent a l'accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu. Les actuacions es completaran amb la instal·lació de quatre radars pedagògics que informaran de la velocitat a la qual se circula.

Llegir més

Demà es restableix el trànsit habitual al carrer Remei de Baix i dilluns vinent al carrer Remei de Dalt

La mobilitat d’aquests carrers estava afectada parcialment des del juny passat amb motiu de les obres d’urbanització de la Via Sant Ignasi, plaça del Remei i l’avinguda Bertrand i Serra

 

Llegir més
imagen

Inscripcions obertes per als cursos de formació al CEDEM per aquest febrer

Totes les propostes són gratuïtes i estan adreçades a persones emprenedores i empreses que vulguin ampliar la seva formació. Les places en aquestes formacions són limitades i requereixen inscripció prèvia

Llegir més
imagen

Finalitza el programa de la Casa d’Oficis de l’Ajuntament de Manresa

Els 6 participants han rebut un diploma per la seva participació en el projecte. Han rebut una formació com a auxiliars de paleta i posteriorment han realitzat tasques de rehabilitació i construcció a l’Anònima.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament farà tractaments herbicides als espais esportius municipals

Les actuacions es duran a terme dijous i divendres d’aquesta setmana  

Llegir més
imagen

El Govern de la Generalitat aprova 616.240 euros per a la museïtzació del futur Museu del Barroc de Catalunya a Manresa

Aquesta aportació permetrà finançar el 60% de la museïtzació del futur Museu del Barroc de Catalunya a l’Antic Col·legi de Sant Ignasi. El cost estimat del projecte museogràfic és d’un milió d’euros i la resta es finança a través dels fons FEDER i recursos propis.


Llegir més

Presentació Festa del Riu 2021

Dia: 05/05/2021
Hora: 11:00 h
Lloc: Sala d'actes del Centre Cultural el Casino
Intervenen:

- Cristina Cruz Mas, regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement

- Anna Crespo Obiols, regidora de Cultura i Festes 

Laura Muixí, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Llegir més
imagen

Manresa posa els riscos del tabac "al descobert" a partir de demà fins al 17 de maig, a l'Espai Jove Joan Amades

Els joves de Manresa podran visitar a partir de demà, 5 de maig, i fins al 17 d’aquest mes, a l'Espai Jove Joan Amades, l'exposició itinerant de la Diputació de Barcelona "El tabac al descobert", que té com a objectiu la prevenció del tabaquisme.


Llegir més
imagen

Recepció a l’Ajuntament de l’enginyer manresà que va crear el satèl·lit Enxaneta, que orbita a l’entorn de la Terra amb el nom de la ciutat

Jaume Sanpera Izoard és manresà i actualment és el màxim responsable de Sateliot, l’empresa que va desenvolupar i llançar a l’espai l’Enxaneta, el primer satèl·lit que orbita a l’espai amb l’objectiu d’oferir connectivitat global en 5G. Sanpera ha estat rebut a l’Ajuntament, aquest migdia, i ha fet lliurament a l’alcalde d’un document en què consta que l’Enxaneta porta gravat el nom de la ciutat, en record de la seva ciutat d’origen.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa recomana a la ciutadania no plantar ‘Polygala myrtifolia’, una espècie que ajuda a la propagació del bacteri ‘Xylella fastidiosa’, mortal per algunes espècies de plantes

Es tracta d’una recomanació del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, que té per objectiu evitar la introducció i la propagació de Xylella fastidiosa, un bacteri que provoca greus danys en diverses plantes cultivades, ornamentals i silvestres i que, en última instància, els pot arribar a causar la mort. El departament recomana no plantar-la en els espais públics i àrees verdes dels municipis, tot i no estar prohibit per normativa.

Llegir més

Tall de trànsit al carrer Bilbao, a partir de demà

Per a la reparació d’un flonjall a la calçada

Llegir més

Treballs de canalització de serveis a l’avinguda Universitària

L’actuació es farà a la vorera i sense afectacions al trànsit

Llegir més
imagen

Manresa se suma a la iniciativa Let’s Clean Up Europe amb una jornada de neteja de residus que enguany compta amb la participació de més entitats que mai

L’acció, que tindrà lloc del 7 al 9 de maig, s’emmarca dins l’European Clean Up Day, una operació de neteja a escala europea que té per objectiu conscienciar sobre la gran quantitat de residus que es llancen de manera incontrolada a la natura.

La jornada comptarà amb la participació d’entitats com ara la fundació AMPANS, Creu Roja, l’Escola Puigberenguer i el Consell Local per la República de Manresa i es faran tasques de neteja de residus a Can Font, al Parc de Puigterrà, al voltant de la fàbrica dels Panyos i al carrer Concòrdia, entre altres.

Llegir més

S’ajornen els treballs al carrer Bilbao

Per a la reparació d’un flonjall a la calçada


Llegir més