Sala de premsa

imagen

L’Ajuntament inicia diverses actuacions per millorar la visibilitat i la seguretat del trànsit

Substitució de columnes per bàculs amb semàfors centrals, instal·lació de nous reductors de velocitat a prop de zones escolars, un nou pas de vianants a la cruïlla entre la Ctra. de Vic i el carrer Puigterrà de Dalt i la recuperació del sentit únic al carrer Gaudí, són alguns dels principals treballs previstos.

Llegir més
imagen

CRÒNICA: La Taula d’Emergència per a l’Abordatge de les Violències Sexuals de Manresa proposa un paquet de mesures per combatre la problemàtica de manera integral

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit aquesta tarda la Taula d’Emergència per a l’Abordatge de les Violències Sexuals, a la qual han assistit representants del govern i dels grups municipals, de diversos departaments de la Generalitat i l’Institut Català de les Dones, del col·lectius feministes i el Consell Municipal de la Dona, cossos de seguretat i representants veïnals. A la reunió s’ha consensuat un document amb sis punts per combatre de manera integral la problemàtica de la violència masclista. Destaca la creació d’una taula de persones expertes, l’anunci que es treballarà l’educació sexual i afectiva a les escoles, la futura creació a Manresa dels Serveis d’Atenció Especialitzada (SIE) i culminar l’elaboració del protocol d’abordatge de les violències sexuals.

Llegir més
imagen

El mercat agrari de la plaça Major es trasllada demà a la muralla del Carme

Amb motiu de la celebració de la Fira de Santa Llúcia a la plaça Major  

 


 

Llegir més

Tall de trànsit en un tram de la carretera de Santpedor, a partir de demà

Les afectacions, que tenen una durada de 10 dies, formen part dels treballs de canalització soterrada d’Aigües de Manresa a l’avinguda de les Bases, entre la plaça de la Creu i la plaça Prat de la Riba. Aquests treballs havien de començar avui però, per motius tècnics, arrencaran demà.

Llegir més

Treballs urgents d'Aigües de Manresa, demà al barri del Xup

L''actuació té una durada de quatre dies, durant els quals es prohibirà l'estacionament de vehicles a la zona dels treballs.

 

Llegir més

Treballs d'Endesa a la carretera de Santpedor, el proper 8 d'abril

Eren uns treballs previstos per aquest final de mes de març, però s'ajornen uns dies per motius tècnics

 

Llegir més
imagen

ExpoBages 2020 no es farà en la data prevista però s’estudia poder-la celebrar més endavant

L'organització voldria que la Fira esdevingués un estímul per a la reactivació econòmica, un cop s'hagi superat l'epidèmia de Coronavirus

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa dona consells per ajudar a tenir cura de les persones de més edat

Amb motiu de la situació de confinament, es plategen diverses recomanacions que s’han editat en un cartell, sota el lema “Cuidem la nostra gent gran”

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa celebrarà aquest dijous per videoconferència el ple ordinari ajornat pel coronavirus

L’Ajuntament de Manresa celebrarà, aquest dijous 2 d’abril, a través del sistema de videoconferència, el Ple Municipal Ordinari que s’havia de celebrar el 19 de març passat i que va quedar ajornat per la crisi del Coronavirus (Covid19). Ja es pot consultar l’ordre del dia de la sessió


Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa se suma a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”

Aquesta iniciativa s’adreça als establiments comercials que estan oberts de la ciutat, perquè les dones que comparteixen confinament amb el seu agressor puguin rebre ajuda dels comerços quan vagin a comprar.

Llegir més
imagen

Bus Manresa ajusta el servei amb motiu del Covid-19

Els nous horaris mantenen cobertura i horaris a totes les franges diàries i a totes les línies i s’aplicaran a partir d’aquest diumenge, 29 de març.

Llegir més
imagen

El bus urbà de Manresa es manté actiu tot i la dràstica reducció dels usuaris amb totes les mesures de precaució i amb un esforç especial en neteja i desinfecció de vehicles i parades

El servei de bus urbà de Manresa continua funcionant aquests dies. Malgrat la recomanació que no se surti de casa si no és necessari, es considera un servei essencial per a les persones que n’han de fer ús de manera imprescindible. L’Ajuntament i l’empresa concessionària ha pres totes les mesures de seguretat per a conductors i usuaris i està fent tasques de neteja, amb la utilització de productes específics amb ozó.


Llegir més