Sala de premsa

imagen

L'acte institucional del Dia de la Policia Local de Manresa esdevé una reconeixement de la feina del cos

"La Policia Local és un referent dins i fora de la ciutat". Són paraules d'Olga Sánchez, regidora de Segureetat Ciutadana entre el 2011 i aquest mateix any, i que ha estat convidada a fer la intervenció central del Dia de la Policia Local de Manresa. Durant l'acte s'ha fet una reivindicació de la bona feina del cos policíac. S'hi ha referit l'alcalde Valentí Junyent, el regidor Josep Maria Sala, que estrena la responsabilitat de Seguretat Ciutadana, i el mateix cap de la Policia Local, Jordi Mora. En l'acte s'han fet r reconeixements als agents que han tingut actuacions destacades o que compleixen 20 o 30 anys de servei.

Llegir més
imagen

El Ple Municipal aprova el Pla Local d'Habitatge i ajuts a aturats de més de 45 anys i a famílies monoparentals

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa va aprovar ahir el Pla Local d’Habitatge, el document que ha de regir les polítiques en aquest àmbit els propers 6 anys, i que tindrà un pressupost d’inversió d’1,2 milions d’euros el 2018. El ple també va aprovar les bases del projecte “Bages Ocupació +45”, per a persones en situació d’atur de més de 45 anys, i les subvencions sobre la quota de l’IBI per a famílies monoparentals.


Llegir més
imagen

L’Ajuntament enderroca subsidiàriament una finca del carrer Santa Maria

Aquest matí s’han iniciat els treballs previs a l’enderroc de la finca situada al carrer Santa Maria número 18 de Manresa. Es tracta de l’edifici on va haver-hi un incendi a l’interior d’un dels habitatges, ara fa un mes. La inspecció de tècnics municipals va dictaminar que l’edifici estava en ruïna i va ordenar l’enderroc imminent, que ara porta a terme l’Ajuntament de manera subsidiària.


Llegir més

Afectacions de trànsit per les festes del barri de les Escodines

Aquest cap de setmana, en diferents franges horàries, hi haurà talls de trànsit als carrers Escodines, Sant Bartomeu i Divina Pastora.

 

Llegir més

L'Ajuntament de Manresa s'afegeix a l'aturada general convocada per demà

L'Ajuntament de Manresa se sumarà aquest dimarts, 3 d'octubre, a l'aturada general convocada a Catalunya per la Taula per la Democràcia, amb motiu de la violència viscuda ahir, en el referèndum d'autodeterminació. L'Ajuntament i totes les instal·lacions municipals tancaran portes i el consistori ha previst serveis mínims.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa rep l'alcalde i l'equip de govern d'Errenteria, de visita a Catalunya pel referèndum

L'alcalde del municipi guipuscoà d'Errenteria, Julen Mendoza, juntament amb els membres del seu equip de govern, han estat rebuts aquest migdia a l'Ajuntament de Manresa per l'alcalde, Valentí Junyent, i el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy. Els membres del govern municipal del municipi basc formaven part del grup d'observadors internacionals que ahir van visitar Catalunya amb motiu del referèndum i avui han volgut fer costat a l'alcalde de Manresa, citat a declarar als jutjats, i participar a la concentració a la plaça Major. Després han estat rebuts a l'Ajuntament.

Llegir més

Concentració de rebuig a la violència de la jornada electoral, a 2/4 d'1 del migdia a la plaça Major

L'Ajuntament de Manresa convoca aquest migdia, a 2/4 d'1, una concentració a la plaça Major com a mostra de rebuig i denúncia a la violència que es va viure ahir, durant el referèndum d'autodeterminació. La convocatòria és mitja hora més tard que a la resta de poblacions pel fet que l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, està citat a declarar als jutjats de Manresa, a les 12. Per aquest motiu hi ha convocada una concentració de suport a l'alcalde davant dels jutjats, a 2/4 de 12.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa homenatja Simon Alarcón Vergel, que compleix 100 anys

La regidora de Gent gran, Mercè Rosich, li ha lliurat un obsequi i un ram de flors per celebrar el seu centenari.  


Llegir més
imagen

Tornen les Jornades Europees del Patrimoni a Manresa, el cap de setmana de la Mediterrània

Els propers dies 6, 7 i 8 d’octubre, es celebraran a Manresa les Jornades Europees del Patrimoni, que enguany coincideixen amb la Fira Mediterrània i s’incorporen al seu programa com a activitats complementàries.

 

Llegir més
imagen

Dilluns últim dia per inscriure’s al taller de restauració de mobles que es farà al Selves i Carner durant l’octubre

Dos Tallers d’Art i una Aula de Cultura de l’Ajuntament de Manresa començaran aquest mes d’octubre al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines. Són propostes formatives d’àmbits diversos  i per a públic adult emmarcades en  l’àmbit de la formació sociocultural. 

Llegir més
imagen

Els punts al pati i el punt al campus tornen aquest curs a centres de secundària i a les universitats

El Punt al Pati i el punt al Campus, en el cas de les universitats, són espais d’informació i assessorament que pretén descentralitzar el servei que s’ofereix des de l’Oficina Jove del Bages i apropar la informació als estudiants. Aquest dilluns es posen en marxa a 9 centres d’ensenyament secundari a Manresa i a les 2 universitats de la ciutat.

Llegir més
imagen

Manresa inaugura el nou curs de les Aules per a la Gent Gran

Presidit per l'alcalde Valentí Juyent, el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa va acollir ahir al vespre un acte que suposa també l’arrencada del programa del Dia Internacional de la Gent Gran.  Durant l'acte es va lliurar  la tercera edició del Premi del Consell Municipal de la Gent gran, que aquest any s’ha concedit a Jordi Masfret.


Llegir més
imagen

Dilluns dia 2 entren en vigor les noves tarifes reduïdes de la zona blava

El proper dilluns 2 d’octubre, es posen en marxa les noves tarifes de les zones d’estacionament regulat de Manresa, que passen d’1,90 €/hora a 1,70 a les zones de tarifa blava, i a 1,50 a les zones de tarifa taronja.  Les noves tarifes s’aplicaran tant a les 668 places actuals, com a les 515 que comencen a implantar-se progressivament, també a partir de dilluns. D’altra banda, es posa en marxa el sistema de moneder virtual a tots els parquímetres, que permet acumular l’import del temps d’aparcament no exhaurit per a un posterior aparcament.

Llegir més

L’Ajuntament s’adhereix al document ‘Estratègia de promoció de la salut i prevenció en el Sistema Nacional de Salut’

Els objectius d’aquesta estratègia són essencialment la promoció d’estils de vida saludable i el benestar emocional dels infants i la gent gran. També incideix en la salut durant l’embaràs i la lactància.

Llegir més