Sala de premsa

imagen

Manresa commemora la festivitat de Tot Sants i el Dia de Difunts amb la celebració de cultes religiosos

La celebració de cultes religioses tindran lloc el dimarts i el dimecres a la capella del cementiri i l’horari de la instal·lació municipal, fins al 2 de novembre, serà de les 9 a les 18.30 h. Per facilitar la mobilitat es reforçarà el servei de bus.

Llegir més
imagen

El Siad celebra el seu 20è aniversari el divendres a l’Auditori de la Plana de l’Om

Durant l’acte, que començarà a les 17.30 hores i comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí junyent; es farà un repàs històric en clau d’humor d’aquests 20 anys, així com un petit homenatge a Montserrat Roig.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament complementa fins al 100% de l’import de beques menjador a 530 alumnes en risc d’exclusió

Els infants de Manresa que estan en risc d’exclusió social greu disposen de beques menjador finançades al 100% per la Generalitat, a través del Consell Comarcal del Bages. Els infants en risc d’exclusió no tan extrem però que tenen una situació familiar precària reben el 50% de l’import de la beca menjador per part del Consell Comarcal. L’Ajuntament de Manresa complementa l’import d’aquestes beques  fins al 100% en 530 casos. 


Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa participa en la reunió en què la Generalitat es compromet a revisar el protocol d'aixecament de barreres de la C-16

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, han participat aquest matí en la reunió en què el departament de Terrotori de la Generalitat s'ha compromès a revisar el protocol d'aixecament de barreres de l'autopista C-16 en cas d'incidències a la C-55 o C-58. El govern ha adquirit el compromís de fer una primera sessió de treball la setmana vinent per revisar quan s’ha d’activar el protocol i en quins trams.


Llegir més
imagen

En marxa la campanya "Casa nostra, casa vostra" per defensar el dret d'asil i fer una bona acollida a les persones refugiades

Durant els dies 4 i 5 de febrer diverses ciutats de Catalunya acolliran actes per donar a conèixer els objectius de la campanya. Manresa repartirà parades informatives per la ciutat i programarà activitats per conscienciar de la necessitat d’acollir persones refugiades. El plat fort serà l'acte de diumenge a la tarda al teatre Conservatori, que inclourà actuacions musicals. La campanya culminarà en una gran manifestació el 18 de febrer a Barcelona.

Llegir més
imagen

Es presenta una línia de subvencions per a entitats que vulguin treballar projectes d’acollida i integració social

  • L’acte va reunir una quinzena d’entitats i va ser organitzat per l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages.
     
  • La convocatòria és del Departament de Treball, Acció Social i Famílies de la Generalitat


 

Llegir més
imagen

El CEDEM aposta pel programa Mentoring per a tutelar a joves emprenedors

Des de l’octubre passat, l’Ajuntament de Manresa participa en aquest programa que consisteix en què empresaris i professionals facin de voluntaris per compartir el seu temps amb joves emprenedors i els acompanyin en la posada en marxa i consolidació dels seus projectes empresarials.


Llegir més

Presentació de la campanya "Casa Nostra, Casa Vostra" a Manresa

Dia: 30/01/2017
Hora: 11:00h
Lloc: Sala de Premsa de l'Ajuntament de Manresa
Intervenen:

 

  • Àngels Santolària, regidora d'Acció Social i Cooperació.
  • Representants de la campanya "Casa Nostra, Casa Vostra".

Llegir més
imagen

La Llum 2017 s'impregna d'actituds que facin anar endavant i superar reptes

Del 10 del febrer al 5 de març tindrà lloc l'edició 2017 de la Festa de la LLum, la festa d'hivern de Manresa. Aquest migdia se n'ha fet la presentació. L'estrena d'una font d'aigua freda i de les ametlles del segle XXI són les grans novetats, juntament amb el nou Premi Sèquia, del qual avui també s'han fet públics els primers guanyadors: Pere Garcia, a títol pòstum, i Mengem Bages. La Llum 2017 vol reivindicar l'actitud positiva i emrpenedora dels constructors de la Sèquia, que avui encara és vigent per tirar endavant projectes individuals i col·lectius.

Llegir més
imagen

Profitosa matinal de debat sobre viure al Centre Històric amb mainada

Una vintena de pares i mares i una quinzena de nens i nenes han participat aquest matí, al casal de Joves La Kampana, a la jornada de debat sobre viure al Centre Històric amb mainada. Han sorgit multitud de comentaris, propostes i queixes de diversos àmbits, principalment relacionats amb la via pública. A la jornada, una iniciativa del comissionat del Centre Històric, hi ha participat també la regidora Mercè Rosich.

Llegir més
imagen

Convocat el tercer concurs d'aparadorisme i decoració interior de la Fira de l'Aixada

L’objectiu del concurs és promoure el comerç local durant per la festa de l’Aixada, concretament entre els dies 15 i 26 de febrer. El premi és un cap de setmana per a dues persones a Andorra en un hotel de quatre estrelles, i el període d'inscripcions per participar-hi finalitza el 10 de febrer.


Llegir més
imagen

Manresa Jove presenta la programació d’activitats per aquest hivern

L’Espai Jove Joan Amades i el Casal de Joves la Kampana han programat diversos tallers de temàtiques diferents, unes propostes on la formació musical torna a adquirir un especial protagonisme de la mà de Casa de la Música.  


Llegir més
imagen

Signat el contracte de cessió de l'Espai de la Gent gran ubicat a l'Ateneu les Bases

La signatura de l’acord ha anat a càrrec d’Enric Prats, en  representació de l’Ateneu Les Bases, i Josefina Dordal, en representació de la  Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa.


Llegir més
imagen

El Bages, en els primers llocs del rànquing en associacionisme empresarial

Fa 8 anys, la comarca només tenia l’associació de Bufalvent; actualment n’hi ha 14, que representen un total de 42 polígons. El Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa treballen per a la promoció de l’associacionisme empresarial, amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Llegir més