Sala de premsa

Presentació de la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina

Dia: 27/05/2024
Hora: 12.30 hores
Lloc: Sala de Columnes de l'Ajuntament de Manresa
Intervenen:

-Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa

-Anjo Valentí Moll, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa

-Aleix Villatoro Oliver, director del Consell Català de l’Esport

-David Escudé Rodríguez, diputat d’Esports Diputació de Barcelona

-Rubèn Peris Latorre, director general Volta Ciclista a Catalunya

-Patricia Ortega Ruiz, responsable esportiva de la Volta Ciclista a Catalunya

-Maria Banlles Santamaria, ciclista de la Selecció Catalana de Ciclisme

Llegir més
imagen

ExpoBages concedeix el premi Pollet d'Or a l’empresari manresà Esteve Pintó Bascompte

La comissió organitzadora ha valorat la tasca que Esteve Pintó ha dut de forma intensa al llarg de la seva trajectòria professional i especialment en els darrers anys, tant com a expositor com per la seva participació en els òrgans de governança de la mateixa Fira. El lliurament es farà aquest dissabte a les 11 h del matí a la carpa del TecnoBages, a la plaça Sant Domènec, amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia;  el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Jordi Torrades Aladrén; el regidor d'Indústria, Turisme i Coneixement, Joan Vila Marta;  i la presidenta de la Cambra de Comerç, Sílvia Gratacòs Gonzàlez, entre altres autoritats.


Llegir més
imagen

La recollida de residus amb contenidors intel·ligents s’iniciarà aquest juny als barris de la Balconada i Cal Gravat

La campanya arrencarà aquesta setmana amb l’enviament de cartes al veïnat, la programació de sessions informatives i l’obertura de dos locals de referència als dos barris, on els veïns i veïnes hauran de recollir les targetes que permeten obrir els contenidors. Els nous contenidors s’instal·laran als carrers a partir de dilluns 27 de maig; el de l’orgànica, el dels envasos i el de la fracció resta (rebuig) es tancaran el dia 10 de juny i només es podran obrir amb targeta. El contenidor del vidre i el de paper i cartró continuaran oberts. Amb el canvi, Manresa es convertirà en la primera ciutat de més de 50.000 habitants en tenir un model avançat de gestió de residus. L’objectiu és augmentar el percentatge de recollida selectiva, tal com ja ha passat en els primers cinc mesos de porta a porta comercial, amb un salt del 44% al 90%.

Llegir més
imagen

La setena edició de la Fira ViBa consolida el pati del Casino com espai de referència

El gruix dels actes se celebraran entre el 31 de maig i 2 de juny, amb la nit dels Picapolls, la fira de cellers, concerts i estrena la mitja ViBa

Llegir més
imagen

Manresa serà el 7 de juny l’epicentre de la jornada inaugural de la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina

L’Ajuntament de Manresa ha acollit aquest migdia la presentació d’una de les proves més destacades de la programació de Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024, amb sortida i arribada a la plaça Infants de la nostra ciutat.  Durant l’acte, s’han donat a conèixer els 5 mallots oficials d’una competició que es disputarà en tres etapes i amb la participació de les millors ciclistes del món.

 

Llegir més
imagen

Joves talents del Conservatori de Música de Manresa, en concert aquest diumenge a l’Espai de la Plana de l’Om

En aquesta 11a edició, hi participaran catorze d’alumnes del centre escollits en un concurs intern


Llegir més
imagen

L’exposició Infinites mostrarà les diferents identitats de gènere i orientacions sexuals a dos casals de persones grans de Manresa

La mostra, cedida pel Consell Comarcal del Bages a l’Ajuntament de Manresa, es podrà veure als casals de persones grans de la Balconada i a La Nostra Llar de Valldaura

Llegir més

Afectacions de trànsit per la continuació dels treballs entorn de la passera de Bufalvent

Dilluns vinent arrenca una actuació per ampliar la illeta central de protecció de vianants a l’avinguda Països Catalans, propera a la comissaria de Mossos d'Esquadra. 

 

Llegir més
imagen

Manresa estrena campanya per promocionar-se com a destí universitari

La campanya “MANRESA, UN CAMPUS EN MAJÚSCULES” s’inicia coincidint amb la preinscripció als estudis universitaris per captar nous estudiants.

Llegir més
imagen

Afectacions de mobilitat per la celebració de l'ExpoBages 2024

Amb motiu de la celebració d’una nova edició de l’ExpoBages, la fira multisectorial de la Catalunya Central, el centre de Manresa comptarà amb un dispositiu especial de mobilitat al Passeig de Pere III, des de la plaça Onze de Setembre fins a la Muralla Sant Domènec, per tal de garantir la seguretat i facilitar l’accés de la ciutadania als expositors i a les zones d’activitats. Amb el mateix objectiu es modificaran rutes d’autobús i se’n potenciarà la utilització amb el preu del bitllet senzill a 1 euro.

Llegir més
imagen

Afectacions de mobilitat per la Trobada de Diables de Manresa, dissabte a la nit

La cercavila s’iniciarà a les 22 h a la plaça Gispert i finalitzarà a mitjanit a la plaça Major. Durant el recorregut de l’acte hi haurà talls de trànsit a diversos carrers del Centre Històric. L’alcalde de Manresa ha editat un ban amb recomanacions de seguretat.


Llegir més

Tall de trànsit al carrer de la Llum, demà de 9 a 13 h

Aigües de Manresa hi farà treballs d’inspecció de clavegueram

Llegir més

Tall de trànsit al carrer Pujada del Castell, demà de 8 a 18 h

Amb motiu dels treballs de substitució del suport de la xarxa de servei elèctric i de l’enllumenat públic


Llegir més
imagen

L'Ajuntament homenatja Maria Victoria Iruretagoyena López de Castro pel seu centenari

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha visitat avui Maria Victoria Iruretagoyena López de Castro per lliurar-li un obsequi i un ram de flors, en nom del consistori, amb motiu del seu 100è aniversari.  

 

Llegir més