Sala de premsa

imagen

Periodistes alemanys visiten Manresa seguint la petja de Sant Ignasi

El grup, format per set periodistes acompanyats per una representant de la Oficina Espanyola de Turisme de Frankfurt, ha fet un recorregut guiat pels espais ignasians de la ciutat: des de la Cova, a la Seu, al Carrer del Balç, el Pou de la Gallina, la Plaça Major, el carrer Sant Miquel i la Plana de l’Om.

Llegir més
imagen

L'alcalde assisteix a la cloenda d'una nova edició del Parc Infantil de Trànsit de Manresa

Una cinquantena d’alumnes de 5è de primària de set escoles de Manresa han participat en la festa de fi de curs que s’ha fet aquest dissabte a la zona de les pistes on es fan les pràctiques de conduir.

Llegir més
imagen

Aquest cap de setmana el programa cultural VI_SUALS.14 arriba a la recta final

Dels actes programats destaquen, entre d’altres, el "Tast de Picapoll sota la llum de la lluna" el divendres, i la "Jornada de portes obertes als cellers de la DO Pla de Bages" el dissabte.

Llegir més
imagen

El sarcòfag del canonge Mulet, reinstal·lat a la basílica de la Seu, un cop finalitzada la seva restauració

L’escultura va resultar destruïda en el fatídic incendi que es produí al claustre dela Seuel dia 13 de desembre de 2012. El conjunt, sostingut sobre una estructura de fusta, es va col·lapsar, trencant-se en més d’un  miler de fragments de diverses dimensions, que han calgut restaurar un per un, per tal de reconstruir la forma original de la tomba.

Llegir més
imagen

L´alcalde assegura que l´Institut Lluís de Peguera és un element de capitalitat per Manresa

Valentí Junyent ha fet aquesta afirmació durant la visita que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet avui al centre després de les obres de remodelació i ampliació que ha portat a terme la Generalitat.

Llegir més
imagen

L'alcalde assisteix a l'acte que clou el 10è aniversari de Escola Coral de l'Orfeó Manresà

El sociòleg i periodista Salvador Cardús ha ofert la conferència en què ha parlat de música, ensenyament i país, els tres eixos que fonamenten l’Escola Coral a l’auditori de la Plana de l’Om. 

Llegir més
imagen

El concurs de fotografies antigues 'Els meus records' ja té guanyadors

“Seguici de la Festa Major”, presentada per Pere Puig Vila i “Plàcido”, presentada per Joan Lladó Clusellas, guanyen el primer i segon premi de la segona edició del concurs impulsat per la regidoria de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

La poesia musicada serà la protagonista aquest cap de setmana del Tocats de Lletra

A partir de demà divendres diferents espais del centre històric de Manresa acolliran les actuacions d’autors consagrats i de nova fornada que recitaran els seus propis textos i també adaptacions de poetes com Kavafis, Serafis, Yeats, etc. en un ambient íntim i inhòspit a la vegada.

Llegir més
imagen

Joan Ramon Deitx, amb una fotografia feta al Perú, guanya el concurs Viatgers Manresans 2014

Ahir al Centre Cívic Selves i Carner es va fer l’acte el lliurament de premis en la categoria d’adults i del concurs popular #viatgers 2014, així com la inauguració de l’exposició de les fotografies de viatges i vesprada temàtica sobre Egipte. Avui es donarà a conèixer el premi dels Petits Viatgers Manresans.

Llegir més
imagen

La mitjana d'assistents als concerts de la Casa de la Música creix un 12% respecte de la temporada anterior

El responsable d’Activitats de la Casa de la Música, Marc Padró, i el regidor de Cultura, Joan Calmet, han fet balanç de les dades de la temporada 2013- 2014, i han presentat els cursos per al darrer trimestre d’aquest any. 

Llegir més
imagen

La Granja El Suís rep el premi a la millor tapa del concurs Tap'Antic 2014

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, ha lliurat el diploma a l’establiment, que ha guanyat amb la tapa ‘Sobre-Roca’, escollida per votació popular en el concurs emmarcat dins els actes de la Festa Major. 

Llegir més
imagen

'Amunt', un documental sobre el trastorn bipolar, s'estrena en un auditori ple a vessar

El documental, dirigit per Berta Oliveres Peig, dóna a conèixer l’experiència maníaca del trastorn bipolar en primera persona a través de 10 protagonistes amb la voluntat de trencar tabús i acabar amb l’estigmatització. 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa presenta un paquet d'actuacions de millora de la seguretat d'itineraris de vianants

Els treballs s’emmarquen dins les accions de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i d’acord amb les actuacions decidides i finançades pels representants dels Consells de Districte de la ciutat.

Llegir més

Manresa acull l'exposició "Català, llengua d’Europa"

La mostra, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Centre de Normalització Lingüística Montserrat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, vol reflectir la vitalitat de la llengua catalana en el marc de les llengües d’Europa.

Llegir més