Sala de premsa

imagen

L'Ajuntament adequarà un local de la Reforma per traslladar-hi el lapidari del Museu Comarcal

L’actuació és necessària per tal de destinar a espai expositiu i d’acollida de pelegrins la zona del Museu on actualment hi ha el lapidari


Llegir més
imagen

Lluït recital poètic “Refugi de paraules”, acte central del Dia Mundial de la Poesia

Ahir dimecres, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, proclamat per la UNESCO el 21 de març, es va celebrar a l’auditori de la biblioteca Ateneu Les Bases, el recital poètic “Refugi de Paraules”, organitzat per l’Ajuntament de Manresa, la Biblioteca Ateneu Les Bases i el CNL Montserrat, amb la col·laboració d’Òmnium Bages, el Conservatori Municipal de Música de Manresa i el Forn Jorba.

Llegir més
imagen

L'Ateneu les Bases acull avui l'acte central del Dia Mundial de la Poesia a Manresa

Refugi de Paraules és un recital poètic obert a tothom que tindrà lloc avui dimecres, a les 18 h. Comptarà amb la participació del poeta Ton Armengol i de l’alumnat del Conservatori Municipal de Música i del CNL Montserrat.

 

Llegir més
imagen

Demà el Museu Comarcal inaugura l'exposició "Projecte Manresa-Mauthausen"

La mostra, que es podrà visitar fins el 8 de maig i estarà ubicada a l’Espai Memòries, proposa tot un seguit d’activitats com projeccions, xerrades, col·loquis, etc. que giren al voltant de l’holocaust i el camp de concentració de Mauthausen.


Llegir més

L'Ajuntament de Manresa convoca 24 llocs de treball a través de Plans d'Ocupació

El consistori farà 24 contractes de sis mesos de durada a persones en situació d’atur, a través de Plans d’Ocupació finançats per la Diputació de Barcelona. Les sol·licituds estan obertes fins al 18 de maig.

Llegir més
imagen

Manresa impulsa la 1a edició de “Tasta el Bages” per difondre els productes gastronòmics del territori

El certamen se celebrarà a la Plaça Major el dia 21 de maig, coincidint amb la celebració de l’ExpoBages a la ciutat. La iniciativa té voluntat de continuïtat i forma part de les noves accions de dinamització i promoció del Centre Històric de Manresa.


Llegir més
imagen

Demà comencen les inscripcions per al 1r concurs de guarniment floral de balcons al Centre Històric

Els veïns i veïnes interessats a participar ho podran fer fins al dijous 19 maig. El concurs se celebrarà el dissabte 21 de maig.

 

Llegir més
imagen

El departament de Territori inicia els treballs de millora de senyalització de l'entorn de Manresa

S’actuarà en 11 interseccions de la C-55, la C-16c i la C-25, on es col·locaran 43 senyals noves i s’actuarà parcialment en 24 d’existents. Es preveu que tots els treballs estiguin enllestits a mitjans del mes de juliol.


Llegir més
imagen

Manresa inaugura l'exposició itinerant "Torras i Bages i els artistes" aquest divendres

L’acte, que tindrà lloc a l’Espai 7 del Casino a partir de les 19 h, comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova; Xavier Baró, un dels autors del llibre “Torras i Bages. Home de l’eternitat”; i Mn Gasol. La mostra es podrà visitar fins al 29 de maig.

 

Llegir més
imagen

Casa de la Música de Manresa obre la convocatòria per sol·licitar ajudes a la creació per al 2016

Fins al proper 7 de juny, els grups musicals del Bages podran optar a les ajudes per participar al Mercat de Música Viva de Vic dins l’escenari de Cases de Música, per a l’enregistrament de maquetes, per a la producció escènica i  per al  Banc de proves. Es tracta de 13 ajudes en total, que arribaran, doncs, a un percentatge notable de la seixantena de grups que es calcula que hi ha a la comarca.


Llegir més

Presentació de "Tasta el Bages" (21 i 22 de maig a la plaça Major)

Dia: 01/01/1970
Hora: 5 de la tarda
Lloc: Plaça Major
Intervenen:

-Mireia Estefanell, primera tinent d'alcalde, regidora de Dinamització Econòmica i de Participació

-Adam Majó, comissionat del Centre Històric de Manresa

-Xevi Olivé, coordinador de l'organització

-Representants de L'Antic i dels participants al certamen

Llegir més
imagen

Cineclub Manresa celebra 60 anys amb voluntat de continuar aportant una alternativa al cinema comercial

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit avui l’acte institucional de commemoració del 60è aniversari de CineClub Manresa. Un acte en què hi ha hagut lloc per al record i la nostàlgia, però també una mirada al futur i en què s’ha posat de relleu la voluntat de l’entitat de continuar oferint un estil de cinema que aporta una visió alternativa a la del cinema de les sales comercials. L’acte ha inclòs una interessant conferència d’Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, sobre passat i futur de la cultura cinematogràfica. 


Llegir més

Convocatòria d'Ajudes a la Creació de la Casa de la Música

Dia: 10/05/2016
Hora: 12 del migdia
Lloc: Sala Stroika (Avinguda dels Dolors, 17 - Manresa)
Intervenen:

-Anna Crespo, regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Manresa

-Dani Castellano, director de la Casa de la Música de Manresa

Llegir més
imagen

Èxit de participació i moments emotius en els actes de cloenda de l'exposició del Projecte Manresa-Mauthausen

Aquest cap de setmana passat s’han acabat les activitats programades del Projecte Manresa-Mauthausen, que ha mostrat el treball compartit d’institucions i associacions de la ciutat sobre els camps d’extermini, la prevenció del feixisme i el record a la memòria dels deportats i exiliats.


Llegir més