Sala de premsa

imagen

L'Ajuntament de Manresa aprova la configuració del nou govern de CDC i ERC

El ple municipal d’ahir al vespre va servir per donar llum verd al govern municipal, que compartiran els regidors de Convergència i ERC i que començarà a treballar a partir de l’1 de febrer.  En el ple es va donar compte de les resolucions de l‘alcalde sobre nomenaments de tinents d’alcalde i membres de la Junta de Govern local, i també sobre la modificació del règim de delegacions de l’alcalde, que a la pràctica significa determinar les competències i atribucions de cada regidor. També es van aprovar les retribucions i les comissions informatives.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament commemora els 25 anys del Catà amb una conferència sobre l'adolescència aquest dimarts

Amb el títol de “L’adolescència no és la bella dorment”, la xerrada tindrà lloc al saló de sessions a les 8 del vespre dins del 9è Cicle de Xerrades de Mares i Pares 2015 – 2016.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament substitueix tres plaques del sostre de la pista poliesportiva de la Font

La instal·lació esportiva torna a estar oberta després que la setmana passada una ventada va causar danys a la teulada. 


Llegir més
imagen

Demà s'inaugura l'exposició fotogràfica "Xina: cultura i religió" de Sussi Garcia al Casal de les Escodines

L’acte tindrà lloc a les 19 hores i la mostra, que es podrà visitar fins al 30 de maig, consisteix en més d’una trentena de fotografies que l’autora va fer en un viatge a la Xina i que reflecteixen aspectes urbans,  culturals i  tradicionals del gran país asiàtic.


Llegir més

Substitució d'unitats d'arbrat i millora de la xarxa de reg al Parc Vila Closes

Demà se substituiran 6 arbres i es repararà la xarxa de reg de la vorera de l’Avinguda Tudela, entre el carrer Martí i Pol i el carrer Lleida. No es podran estacionar els vehicles en l’àmbit dels treballs.

 

Llegir més

L'Ajuntament inicia el procediment per obtenir la cessió obligatòria de pisos buits a Manresa amb destí a lloguer social

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet, va signar ahir la resolució que dóna inici al primer procés de cessió obligatòria d’habitatges buits amb destí a polítiques de lloguer social. Es tracta d’una mesura que s’inicia amb una primera tongada de deu pisos. L’Ajuntament de Manresa fa efectiu d’aquesta manera el seu compromís de tirar endavant les mesures previstes a la legislació catalana.


Llegir més
imagen

Conveni entre la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament i l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola

L’alcalde de Manresa i president de la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament, Valentí Junyent, i l’alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, han signat avui un conveni per a la connexió de les aigües residuals dels habitatges del passatge de Sant Marc (Urbanització del Calvet) al clavegueram municipal.


Llegir més
imagen

El servei educatiu de l'exposició "Art en trànsit" ofereix tallers experimentals i visites dinamitzades a escolars

“Art en trànsit” és una exposició itinerant que es pot visitar al Casino fins el 26 de juny i que mostra una selecció de 24 obres de 16 artistes que plasmen la idea que el món és canviant i està en trànsit continu. Al voltant d’aquest concepte s’estableix un servei educatiu per impulsar i estimular la curiositat, el pensament crític i la creativitat dels participants.


Llegir més
imagen

Cap de setmana ple d'activitats entorn el Projecte Manresa-Mauthausen al Museu Comarcal de Manresa

Aquest divendres tindrà lloc la 4a trobada d’alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del feixisme. Dissabte, hi haurà un col·loqui i sessions de treball sobre l’holocaust, l’exili i les deportacions,  i lectures dramatitzades de poemes amb acompanyament musical.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament signa el conveni de col·laboració amb la FAVM per al funcionament de les biblioteques de barri 2016

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), Enric Martí, han signat aquest matí el conveni de col·laboració per al funcionament de les biblioteques de barri, que preveu destinar la quantitat econòmica de 30.600 euros a aquests equipaments.


Llegir més

Presentació del I Concurs de Guarniment Floral de balcons del Centre Històric

Dia: 04/05/2016
Hora: 12 del migdia
Lloc: Sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa (Plaça Major, 1)
Intervenen:

-Jordi Serracanta, regidor de Qualitat Urbana i Serveis

-Adam Majó, Comissionat del Centre Històric de Manresa

-Representants de les associacions de veïns del Barri Antic, Escodines i Vic-Remei

Llegir més
imagen

Generalitat i Ajuntament acorden treballar conjuntament pel futur de l'alberg del Carme

El director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, ha visitat avui l’alberg del Carme de Manresa, on s’ha reunit amb la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament, Anna Crespo. Tots dos han acordat treballar de manera coordinada per tal d’oferir el millor model de gestió possible per a l’alberg a partir del 2019, data de finalització del conveni actual. L’alberg forma part de la xarxa d’albergs Xanascat i les dades d’ocupació dels primers mesos d’aquest any són positives.


Llegir més